Home > > Kop in het water

Kop in het water

Sloterplas
Er is een nieuw evenement in Geuzenveld-Slotermeer: Sloterplas Koninklijk Verlicht. Nou ja, nieuw. Het zal binnenkort voor de tweede keer plaatsvinden, maar zal voor 99 procent van de Amsterdammers nieuw zijn. Ondanks jubelende persberichten met aangedikte wethouderlijke citaten vorig jaar ("ongelooflijk, wat een succes!") kon er toen nog niet echt gesproken worden van het evenement van de eeuw.
Maar met de tweede editie van 'Sloterplas Koninklijk Verlicht' hopen Geuzenveld-Slotermeer, Osdorp en Slotervaart nu echt hun grote trots aan alle Amsterdammers, maar vooral aan hun eigen bewoners te laten zien. Rondom de Sloterplas heeft op vrijdagavond 28 april elk stadsdeel zijn eigen programma met muziek en andersoortig entertainment, waarbij vooral Geuzenveld-Slotermeer eruit springt met een vol programma, waaronder een clinic in het Sloterparkbad, een kanowedstrijd, skaten rond de Sloterplas, op excursie met een natuurdeskundige en nog meer lokaal vermaak. In Osdorp is trouwens een openluchtbioscoop met een film 'voor jong en oud'. Ook zijn er hapjes, drankjes en kun je een rondvaarttocht maken over de Sloterplas, ook wel het klotsende hart van Nieuw West genoemd.

Nog niet ervan overtuigd dat het bruist in Nieuw West? Dat dit evenement ooit het evenement zal zijn dat heel de binnenstad op de avond voor Koninginnedag leegzuigt? Waar toeristen hun vakantiedagen op afstemmen ("Come to Royal Lighted Sloterplas!"). Wacht maar. We hebben hier nu zowel onze eigen Parade (Waterval genaamd; afgelopen augustus erg druk bezocht) als onze eigen Koninginnenacht. Het bruist hier. Het swingt hier. Nieuw West has it! Of steek ik nu echt mijn kop in het zand? Beter gezegd: in het water.

tien reacties op "Kop in het water"

michiel
-1-  michiel:
Ik vind deze stukjes zo uh uh Westerpost-achtig. Geen idee waar dat aan zou kunnen liggen.
annemieke
-2-  annemieke:
Ik heb een brandende vraag: is er dit jaar OP koninginnedag (de 29e dus) weer vuurwerk op de plas?
Ik kan het nl nergens vinden op deze site...
Annemieke
-3-  Annemieke:
Ik heb een brandende vraag: is er dit jaar OP koninginnedag (29e dus) om 12 uur 'savonds weer vuurwerk op de Sloterplas?
Shirley Brandeis
-4-  Shirley Brandeis:
Ja, er is zaterdag 29 april vuurwerk, liet de communicatie-medewerker van Geuzenveld-Slotermeer mij zojuist weten!
jan
-5-  jan:
En hoe laat zou het beginnen dan
edwin
-6-  edwin:
Normaal gesproken begint het vuurwerk altijd om 22.00 uur.
Shirley Brandeis
-7-  Shirley Brandeis:
Ik heb de vraag uitgezet bij de afdeling communicatie...
erik
-8-  erik:
hoi het vuurwerk is altijd om 22.00uur
Shirley Brandeis
-9-  Shirley Brandeis:
Bedankt Erik,
Je bent sneller dan de afdeling communicatie! :)
estherd
-10-  estherd:
Het staat niet in het programma aangegeven, hoe kan dat?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.