Home > > Er zijn (stadsdeel)grenzen

Er zijn (stadsdeel)grenzen

Martje Postma
In vervolg op de vorige column, waarin melding wordt gemaakt van een ruzie tussen Slotervaart en Osdorp over het plaatsen van een Slotervaarts bordje op Osdorps grondgebied, hier het verslag van de journalist van de Westerpost.

'Hebben ze niks beters te doen, daar in Osdorp!' riep een boze stadsdeelvoorzitter Henk Goettsch (Slotervaart) door de telefoon. Goettsch belde woensdag woest de redactie van de Westerpost op. Niet te geloven, die lui daar in Osdorp. 'Als dit soort dingen zo worden gespeeld, kunnen we de stadsdelen net zo goed opheffen.'

'Er zijn grenzen!' zo stond Martje Postma (waarnemend stadsdeelvoorzitter van Osdorp) afgelopen woensdag geciteerd op de voorpagina van de Westerpost. De altijd vrolijke politica (zie foto) was nu zelfs verstoord door de hele kwestie. 'Er zijn grenzen aan wat kan en mag.' Slotervaart zou volgens Postma door het plaatsen van het bord in Osdorp voor totale chaos zorgen. Wat moesten de burgers wel niet denken als de overheid de regels aan haar laars lapt?

'Van de gekken,' bromde Slotervaart. En ook: 'Waarom moet zoiets via de lokale pers worden uitgevochten?' aldus de afdeling communicatie. 'Als het gewoon even was gemeld, was het bordje ook wel weggehaald.' Maar goed, als lokale krant heb je niet vaak een smeuïge kwestie, dus de redactie had besloten om de aanklacht van Osdorp groot uit te meten.

Hoe zoiets kan gebeuren? Het Osdorpse Hoofd Beheer Openbare Ruimte legde het als volgt uit: 'In een zoektocht naar een geschikte locatie is het bord per ongeluk op het grondgebied van Osdorp is geplaatst.' Er werd veel sorry gezegd en nog voor de Osdorpse troepen in actie moesten komen, werd het bord weggehaald. Het einde van Landje Pik. Slotervaart heeft zijn lesje geleerd! Maar goed dat Osdorp zo hard heeft opgetreden! Dat Osdorp zo hard zijn eisen had gesteld: zaterdag voor twaalf uur weg ermee en anders.

Zaterdag was het weg.
Zaterdag was het 1 april.

Reageer op "Er zijn (stadsdeel)grenzen"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.