Home > > Stadsdelen in staat van oorlog!

Stadsdelen in staat van oorlog!

Grensconflictbordje
Op vrijdagmorgen passeerde ik via de Cornelis Lelylaan de grens tussen Osdorp en Slotervaart. Er stond een nieuw bordje.
"Hé, geinig, een nieuw bordje!" dacht ik nog.
Het bordje liet weten dat Slotervaart werd bewaakt door de politie en een beveiligingsbedrijf.
Gelukkig! In het machtsvacuüm tussen twee deelraadsbesturen waren we tenminste niet aan de hangheidenen overgeleverd! Ik kon rustig het weekend in.

Op vrijdagmiddag passeerde ik wederom de grens tussen beide stadsdelen. Ik zag géén bordje staan.
Voor de zekerheid reed ik nog drie keer extra langs, maar zag nog steeds geen bordje. Het zweet brak mij uit!
Ik belde terstond mijn therapeut. Met acute wanen kun je immers niet voorzichtig genoeg zijn! Zó kon ik niet het weekend in!
Hij raadde mij aan de Westerpost te lezen. Een ongebruikelijke therapie, maar inderdaad, het wijkblad meldde dat er sinds kort een grensconflict bestond tussen Osdorp en Slotervaart. Laatstgenoemd stadsdeel was zo brutaal geweest om zijn bordje op het grondgebied van Osdorp te plaatsen. Om precies te zijn: 1 meter over de grens!
Dit kon Osdorp niet over zijn kant laten gaan!

Waarnemend stadsdeelvoorzitter Martje Postma had direct een algehele mobilisatie bevolen. Een ultimatum werd gesteld: als het bord vrijdagmiddag niet was verwijderd zouden de Osdorp-commando's op zaterdag om exact twelvehundred hours het bord zélf met gepast geweld weghalen.
Volgens de Westerpost had Osdorp helemaal geen bezwaar tegen een bord op hun grondgebied, maar dan moest Slotervaart wél een vergunning aanvragen en netjes precariobelasting betalen.

Slotervaart kon zich blijkbaar op de sabbat geen grensoorlog veroorloven en haalde het bordje weg. Pfoe, dat was close zeg! Ik zag de stoottroepen zich al samentrekken op de Cornelis Lelylaan, op nog geen honderd meter van mijn huis! En dan had ik die gasten vast nog moeten inkwartieren ook! Want wie is uiteindelijk weer de dupe? Juist, de burger!
Die moet verduisteringsmaatregelen nemen. Er wordt een avondklok ingesteld. Vóór spertijd nog naar Dirk van den Broek om te hamsteren. Tanks rollen langs de woonerven. Over de Sloterplas scheren verkenningsvliegtuigen. Loopgraven in de wegberm. Honden worden niet uitgelaten, maar zolang buiten de balkons gehangen. Bemiddelaar Cohen probeert de boel bij elkaar te houden, maar wordt óók buiten de balkons gehangen...

Maar gelukkig, het gevaar is op het nippertje afgewend. En er mankeert niets aan mijn geestvermogens. Van anderen weet ik dat nog zo zeker niet. Kan ik dan nu eindelijk aan mijn weekend beginnen, ja?

elf reacties op "Stadsdelen in staat van oorlog!"

differentieel
-1-  differentieel:
kantje boord, zeg :)
Jochem Floor
-2-  Jochem Floor:
Jullie weten toch wel dat wij in Oud-West de dienstplicht gaan herinvoeren? Ter bescherming tegen de annexatieneigingen van stadsdeel Oud-Zuid rondom het Vondelpark.

Met medewerking overigens van het aanmeldingscentrum van de landmacht op de De Clerqstraat..
-3-  :
veldmaarschalk schut meldt Stadsdeel Noord aand voor de oorlog en levert 15.000 stoottroepen, een vliegdekschip, twee kannoneerboten en een Noord-Zuidlijn om de broeders van Slotervaart te helpen de kakkerlakken uit Osdorp te vermorzelen.
Jochem Floor
-4-  Jochem Floor:
Dat vind ik bewonderenswaardig solidair voor een liberaal, kameraad Daniel. Mogen wij je hulp ook inroepen als Oud-Zuid zich daadwerkelijk het Oud-Wester filmmuseum toe-eigent?
Arnoud de Jong
Tekent er zich al een 'axis of evil' af tussen de stadsdelen?
-6-  :
als Noord zichzelf het centrum en het Vondelpark mag toe-eigenen, dan zeker, Jochem.

het lijkt wel Risk zo. Is dat niet een aardig idee: een risk-bord maar dan tussen de stadsdelen? met opdrachten: VERNIETIG OVERAMSTEL terwijl je begint in Noord, of BEZET HET CENTRUM terwijl je vanaf de Bijlmer (of Amstelveen of Diemen, maar ja, dat zij geen stadsdelen) moet komen.
estherd
-7-  estherd:
Een vroeger vriendje deed aan een soort taktisch oorlogje met supersoakers, eind jaren '90, met een club van 50 man. Het speelde zich elke zomer af in heel Amsterdam, werd bloedserieus genomen door de deelnemers en zelfs door de politie, die de zwartgespoten soakers soms voor echt aanzag. Stadsdelen werden met verve verdedigd.
-8-  :
ik zie en schone taak weggelegd voor onze redactie - revival van de supersoakeroorlogen!
estherd
-9-  estherd:
Ben helemaal voor- Killer heette het trouwens.
Jochem Floor
-10-  Jochem Floor:
@ Daniel: als je genoegen neemt met de vrije hand in Centrum en Zeeburg, dan nemen wij Westerpark. Kunnen wij dit Schut-Floorpact volgende week ondertekenen in Zuid-Oost?
-11-  :
@ Jochem: akkoord. Laat de rest als aas voor de aasgieren.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.