Home > > 1 april

1 april

Haha. Hahaha. Het doorgaans zo saaie en grauwe Nederland maakt zich weer op om traditiegetrouw een flauwe poging tot humor te ondernemen - en zo ook de Fietsersbond, die een grap wil uithalen met het GVB: ze roepen iedere Amsterdammer op om zaterdag de fiets te laten staan.

Mooie grap hoor. Maar hebben we er echt iets aan?
Die bond wil natuurlijk gewoon gratis reclame. Maar levert het ze iets op, deze actie? De Fietsersbond zelf merkt al op dat veel Amsterdammers fietsen: 600.000 fietsen voor iets meer dan 700.000 inwoners, en 40 tot 50% van de ' vliegbewegingen' gebeurt per fiets. Dat toont al aan dat veel Amsterdammers niet zonder hun fiets kunnen of willen.

Vervolgens: stel dat het wel lukt, en dat al de fietsers nu ineens dat OV platleggen. Gevolg: overspannen buschauffeurs, kwade tramchauffeurs, spanning en ruzie alom. Iedere Amsterdammer weet dat een volle tram het recept is voor irritatie - een overvolle tram nog meer.

Hetzelfde zal gebeuren op de A10: iedereen die eerst met de fiets zou gaan wil nu de ring op. Een vollere en vollere ring zodat niemand meer in of uit de stad kan. Gevolg: files alom en ieders zaterdag verpest.

Als het ze lukt, dan heeft de Amsterdamse Fietsersbond veel gratis reclame gekregen. Maar niet zulke hele goede: de chaos die ze veroorzaakt hebben komt voor rekening van hun reputatie.

Dat wordt dan een heel duurbetaalde grap, en dat is zonde.


vijf reacties op "1 april"

Harold
-1-  Harold:
Daniel, Een beetje oplettende burger had dit kunnen voorzien. Zo zie ik wel meer aankondigingen, ook hier op dit log. Er zou een Popconcert zijn op het Haarlemmerplein. Inderdaad weet je nu soms niet wat nu weer wel/niet waar is.
Zou toch aardig zijn eens te zien wat Amsterdam is zonder de fietser. In plaats van OV en auto gewoon allemaal gaan lopen. Weten we gelijk hoe flaneer boulevards er wellicht uit zouden moeten gaan zien.
O. Schmidt
-2-  O. Schmidt:
Als het goed gaat met Nederland beginnen haar burgers over onbelangrijke dingen te zeuren. Het schrijfseltje van de heer Schut is hier een uitstekend bewijs voor.
Thomas s
-3-  Thomas s:
Nederland haar burgers? Sinds wanneer is het woord Nederland vrouwelijk?
O. Schmidt
-4-  O. Schmidt:
@ Thomas S.

Kijk, dat bedoel ik nou.
O. Schmidt
-5-  O. Schmidt:
Maar je hebt gelijk hoor. Helaas is er geen bewerkfunctie bij berichten.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.