Home > > Illegale boom

Illegale boom


elf reacties op "Illegale boom"

f.bol
-1-  f.bol:
Leuke foto en ook wel grappige actie. Ik hoorde dat hij van milieudefensie uitging, klopt dat?

Zo ja, heb ik er toch wat problemen mee ( ik heb dit op een aantal andere plaatsen in de stad ook gezien ):

- Een door de overheid gesubsidiëerde groepering plant illegaal een boom om een statement te maken. Prima, maar doe het dan één keer, want het kost wel geld.
- Vervolgens kost het nog een keer geld omdat de actie wordt gemeld, en vervolgens wordt de boom verwijderd. Het kost een bak geld aan de plantsoenendienst die de boom weghaalt, stadsdeelwerken die de straat aanheelt en dit alles uiteraard onder dure Ambtelijke Regie.

En volgens mij is er in Nederland geen tropisch regenwoud waarvoor de overheid kapvergunningen afgeeft.....

Maar nogmaals, als signaal-actie best leuk.
Els
-2-  Els:
In Nederland worden nog steeds grote hoeveelheden illegaal gekapt hout geïmporteerd en deze actie vraagt daar aandacht voor. De overheid doet hier volstrekt onvoldoende tegen.
Jeroen Cantrijn
-3-  Jeroen Cantrijn:
Dit vind ik een acceptabele vorm van 'burgerlijke ongehoorzaamheid' van Milieudefensie. Het overheidsgeld wordt een keertje nèt even anders gebruikt dan waar het misschien voor bedoeld was. Een rechtgeaarde groenliefhebbende plantsoenendienst medewerker zou toch minstens gewetensbezwaren moeten hebben een reeds geplante jonge boom uit de aarde te trekken. Over 50 jaar staat hier een joekel van een boom, de eerste demonstratieboom in hartje Amsterdam. Met alle commotie die het dan eventueel de komende jaren gaat veroorzaken, heeft de milieudefensie een zaadje geplant in onze gedachten en misschien ook wel in het handelen van de overheid. Er zijn zo af en toe typisch ongehoorzame dingen voorgevallen en in gang gezet, waardoor iets wat onmogelijk leek, tóch bleek te kunnen. Zowel hier in Amsterdam, als 'daar' in Den Haag.
Richard
-4-  Richard:
Actie prima, maar de plek voor de boom volstrekt onacceptabel. Betekent dus dat de boom er uit zal moeten om verplant te worden. Waarom niet een hele rij bomen geplant in daartoe geijkte plaatsen. Zielig voor deze boom.
Arnoud de Jong
Ik kan 't niet goed lezen. Maar goeie actie. ;-)
Dirk
-6-  Dirk:
Mbt dat overheidsgeld: ik geloof dat ze bij Milieudefensie een regel hebben dat ze geen subsidiegeld gebruiken voor dit soort acties, om te voorkomen dat er gezeur over ontstaat. Overigens is er wel een boomplanter gearresteerd in Zeeburg.
-7-  :
Dat is nog eens een end lopen voor die boompjes, thomas, en dan al na een dag weg ;0) http://www.schlijper.nl/arc...
Jeroen Cantrijn
-8-  Jeroen Cantrijn:
@dirk: Dat is nou juist het punt! Op een gegeven moment is 'slechte reclame' óók reclame. Dan dus maar een regeltje overtreden in de overtuiging dat die ongehoorzaamheid gehoord wordt.
Misschien is Milieudefensie lekker aan het puberen...
De meesten van ons zijn daar ook goed doorheen gekomen, toch?
-9-  :
ik vind blauw witte bussen mooier dan geel witte.

en die boom had daar nooit weggehaald mogen worden!
Corrie
-10-  Corrie:
@ f.bol Kost een bak geld? T is toch gewoon een tegel weghalen, boom erin, boom eruit, tegel terug?

@ mark: het boompje heeft er voor het weekend ook al een paar dagen gestaan
Aarnout
-11-  Aarnout:
Wat is het eigenlijk voor boom? Een appelboom zou wel aardig zijn. Kan je op de pont naar Noord appeltjes eten.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.