Home > > Hangganzen

Hangganzen

Ganzen worden trailer ingejaagd
We hebben hangjongeren, hangouderen en in buurt 5 van Geuzenveld-Slotermeer hebben ze hangganzen. Een groep van circa 27 ganzen hangen er rond en maken het leven van bewoners soms flink zuur. Ze vertrappen het gras, poepen de Platostraat en omgeving onder en vallen de jongste bewoners - lekker klein en op ooghoogte - aan.

Alhoewel sommige bewoners hun aanwezigheid wel konden waarderen - immers, zo'n waggelende groep ganzen die elke dag hetzelfde parcours aflegt, is toch ook wel schattig - groeide het aantal klachten en besloot het stadsdeel de ganzengroep begin februari te verplaatsen.
De klus was met behulp van de Dierenbescherming en enkele bewoners (een aardige dame stelde haar paardentrailer ter beschikking) in een uur geklaard. Ganzen bijeen gejaagd, snel in de trailer, zo min mogelijk stress voor alle partijen, en hup naar het nabijgelegen Sloterpark waar ze aan de Sloterplas in een paradijs terechtkwamen. Vinden wij mensen. Nee, vinden de ganzen. Wij willen buurt 5! Wij willen de Platostraat en de Descartesstraat onderschijten! Wij laten ons niet kisten! En dus liepen ze een dag later weer vrolijk rond op eigen terrein. Pikten een broodkruimeltje mee, poepten waar ze wilden en bedreigden bange buurtbewoners. Een voerverbod mocht niet baten, de ganzen bleven in de buurt. Gelukkig is er een vriendelijke boer in Brabant die de groep graag op zijn land welkom heet. Alleen heerst er een griepje. Een hardnekkig griepje onder alles dat veren heeft. En dan krijg je ophokplicht en mag je ganzen en zo niet vervoeren. En dus zit buurt 5 nog voor onbepaalde tijd met haar hangganzen. En moeten bewoners van buurt 5 thuis meteen de schoenen uit doen. Als ze de voordeur al halen. De beestjes zijn behoorlijk territorium-minded op zijn tijd en zie dan maar eens de straat over te komen.

p.s.: lekker he, een artikel dat niet over de verkiezingen gaat. Alhoewel, het zou natuurlijk kunnen zijn dat door de ganzenterreur een aantal mensen het stembureau niet heeft kunnen bereiken...
ouder:
Kiezersbedrog
nieuwer:
Hufterproof?

vijf reacties op "Hangganzen"

Ester
-1-  Ester:
:))
In Osdorp hokte ook jarenlang, elke winter weer, zo'n groep ganzen voor mijn flat. Ze sliepen gewoon midden op straat. En als je erlangs wilde met je auto, kon je toeteren tot je een ons woog: wijken ho maar. Auto's werden gewoon bedreigd met geblaas en klapwiekende vleugels.
-2-  :
Wat is dat toch met Amsterdam en Ganzen? Op de Pieter Lastmankade in Oud-Zuid zit ook al een hele kolonie, al tientalle jaren heb ik begrepen.
Arnoud de Jong
Ook Slotervaart wordt onbekommerd sinds jaar en dag ondergescheten door de hangganzen. Maar ach, als ze er niet zouden zijn is het ook weer zo ongezellig.
nature
-4-  nature:
liever een stel ganzen dan een stel duiven.
stephan
-5-  stephan:
ganzen zijn juist gezellig...wij hebben er ook een paar in ons park en die schijten de boel nog niet echt onder..ik en de rest van de bewoners genieten er van...en als ze te agressief worden zijn ze zo weer rustig want als iemand met een aangelijnde hond komt vluchten ze naar het water...

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.