Home > > 1+1=2

1+1=2

Soms lees je twee berichten in de krant en dan denk je: "Waarom hebben deze twee elkaar nog niet gevonden?" Zo las ik gisteren dat de voedselbanken in Amsterdam met onmiddellijke ingang geen nieuwe cliënten meer aannemen. Voedsel is er genoeg, maar er is simpelweg onvoldoende ruimte om de voorraden op te slaan.

Vervolgens lees ik in een ander bericht dat door de langdurige leegstand van kantoren in Amsterdam spookwijken dreigen te ontstaan. Ja, dan is de connectie snel gemaakt. Hup die kantoorruimtes vol flikkeren met voedsel! Zo makkelijk gaat dat natuurlijk niet, maar als je er langer over nadenkt behoren er weinig bezwaren te zijn.
Zo hoeft er weinig aan de kantoorruimten aangepast te worden. In het verleden zijn lege kantoren ook geopperd als oplossing voor de geringe studentenhuisvesting. Die boot is echter altijd afgehouden met de reden dat de kosten om de ruimtes bewoonbaar te maken (douche!) te hoog zouden zijn. Dit gaat in het geval van opslagruimte niet op.

De voedselbank is op zoek naar duizend tot vijftienhonderd vierkante meter voor een centrale opslagruimte. Peanuts. Het bedrijfsleven kan wel wat positieve reclame gebruiken, dus laat u van uw beste kant zien en hoest die ruimte op! Daarnaast is de voedselbank in Zuidoost op zoek naar een nieuw onderkomen. Het huidige wordt binnenkort gesloopt en er is nog geen uitzicht op vervangende huisvesting. Dat komt goed uit: in Zuidoost staan juist veel lege kantoorgebouwen. 1+1=2

acht reacties op "1+1=2"

Els
-1-  Els:
Je hoort ze denken daar:“Ja, maar.....”
-2-  :
Ik vind het een briljant idee.
Jochem Floor
-3-  Jochem Floor:
Laten we een ding afspreken: wie “Nee” roept, komt zelf tegelijkertijd met een direct uitvoerbaar beter idee.
Suffie
-4-  Suffie:
Jongens, jongens! Jullie hebben er absoluut geen idee van aan welke voorschriften zo'n opslag moeten voldoen en welke vergunningen er wel niet moeten worden aangevraagd!
-5-  :
Als er voedsel opgeslagen kan worden in een oude muffe kerk, en in een kelder die binnenkort gesloopt gaat worden, kan dat zeker in een kantoorpand. Denkt deze eenvoudige burger.
Willem van Boekel
-6-  Willem van Boekel:
Helemaal goed, dat idee.
De Amsterdamse SP-fractie kwam er eerder deze week ook mee. Zie onderstaand persbericht:

Amsterdam, 1 februari 2006

Voedselbanken in lege kantoorpanden

SP-kandidaat-raadslid Laurens Ivens roept wethouder Duco Stadig op om met projectontwikkelaars en gemeentelijke diensten op zoek te gaan naar opslagruimte voor de voedselbanken. Ivens: “De leegstand van kantoorruimten is enorm terwijl een sociale instelling als de voedselbank onvoldoende opslagruimte heeft. Hier ligt een taak voor de gemeente om dit op te lossen”.

De SP vindt het triest dat er in een rijke stad als Amsterdam voedselbanken voorkomen. Ivens: “Het liefste zien we de noodzaak voor voedselbanken verdwijnen. Helaas doet het huidige college daarvoor niet hard genoeg haar best. Het zou echter extra triest zijn als ze ook niet de voedselbanken wil helpen met het vinden van geschikte opslagruimte.”

In Amsterdam staat 1,6 miljoen vierkante meter kantoorruimte leeg. Ivens: “Ruimte is er voldoende in de stad kennelijk. Het is een kwestie van de goede prioriteiten stellen. De wethouder zou dit kunnen stimuleren door een leegstandsheffing in te voeren of door leegstaande ruimten te vorderen. Indien hij hier niet toe bereid is, dan is in overleg gaan toch wel het minste wat hij kan doen.”

Informatie: Laurens Ivens 06-51275532
Zie ook http://www.amsterdam.sp.nl
YVON
-7-  YVON:
Ik erger me kapot aan de vele lege kantoorpanden in Amsterdam en niet van die kleintjes ook daar kunnen heel wat voedselbanken in te asociaal voor woorden dat de gemeente daar niets aan doet hoe kan het ook anders hun zitten er lekker warmpjes bij wonen in kasten van huizen hebben lekker te eten en hoeven niet met gaten in hun schoenen te lopen etc etc etc gaan als het meezit een keertje of 5 per jaar op vakantie maar genoeg ruimte voor voedselbanken daar doen ze moeilijk over het probleem kan binnen 1 uur opgelost zijn.
We moeten gewoon met ze`n allen de straat op om panden voor de voedselbanken af te dwingen.
Echt schandalig zo`n rijk land en zoveel armoede!!!!!!!!heel veel mensen steken de moord in Amsterdam omdat ze gewoon niet te eten hebben.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.