Home > > Gelukkig een nieuwjaar

Gelukkig een nieuwjaar

Als een blanco blad in een nieuw schrijfblok ligt 2006 voor ons. Dit jaar gaan 'we' het totaal anders doen, toch? Geen fietser zal worden doodgereden, geen boom onnodig gekapt. Vrede op aarde weet ook tot de taxichauffeurs door te dringen en alle junks verruilen hun spuiten voor straatbezems. Amsterdammers en toeristen flaneren over de blinkend schone grachten en genieten gebroederlijk van het geweldloze uitgaansleven zonder verplichte sluitingstijden.

Een moslim in gewaad op straat begroeten we in plaats van dat we angstig de politie bellen. Terreurdreiging klinkt als een woord van langgeleden en de integratie slaagt dankzij de inspanning van alle bevolkingsgroepen.
Niemand wacht nog op een bus of tram die nooit kwam opdagen. De veilige fietspaden zijn glas- en toeristvrij. Alle bushokjes blijven heel tijdens het spontaan losgebarsten volksfeest nadat Nederland het WK voetbal wint. Zolang de armoede nog niet is opgelost, mogen alle armen op zaterdag een vorkje meeprikken bij Job Cohen.

Wat een fantastisch jaar ligt ons in het verschiet. Over twee maanden gaan we massaal naar de stembus. We kiezen fantastische politici die doen wat ze beloven.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. Toch?

elf reacties op "Gelukkig een nieuwjaar"

Bea
-1-  Bea:
Inderdaad, over 2 maanden gaan we massaal naar de stembus voor het kiezen van ongeveer 400!! politici welke Amsterdam incl deelraden rijk is.

En hier zit direct de crux, want deze aan grootheidswaanzin lijdende meelwormen zijn maar met 1 ding bezig, handelen ter meerdere ere en glorie van zichzelf!!

Het woord KIEZER bestaat voor hen slechts tijdelijk, vlak voor de verkiezingen en als de uitslag bekend is dan is het woord kiezer 'not done'. Van dienstbaarheid en dienbaarheid naar de klant, de burger, hebben zij nooit gehoord.
Wij, de amsterdammers, zullen het zelf moeten doen. Van de op korte termijn, in termen van symptoombestrijding denkende politici hebben we weinig te verwachten.
groetjes
Bea
Robert
-2-  Robert:
Het zou wellicht helpen als we dit keer met verstand kiezen en niet met gevoel. Inderdaad, voor een heleboel van de zaken die Marije meldt zijn wij burgers van deze stad namelijk zelf ook verantwoordelijk. Daar hebben we geen politici voor nodig. Bea kom op, laten wij met elkaar dan inderdaad maar eens aan die “meelwormen” laten zien hoe het wel moet. “ze” krijgen dan de kans niet om “hun stempel” te drukken. 2006, het jaar van de burger!
Philip
-3-  Philip:
Ik ben er niet direct bij betrokken, maar het kan geen kwaad om nog eens naar http://www.opheffen.nu te verwijzen.

Dat zou er in ieder geval één stadsdeel schelen. (ze hoeven niet eens een absolute meerderheid te halen om de opdracht om het stadsdeel te besturen terug te geven aan de gemeenteraad, ook een grote minderheid zou afdoende zijn om enige vorming van een stadsdeelbestuur tegen te gaan). Het zou ook een signaal zijn dat het stadsdeelexpiriment niet loopt zoals men begin jaren 90 dacht en men eens uitgebreid na mag gaan denken hoe dat beter kan...
Sigi
-4-  Sigi:
Prachtige wensen!
christien
-5-  christien:
Opvallend: zelf bij de Kamer van Koophandel gaan ze dit jaar de handen uit de mouwen steken. Bij hen moeten de creatieven meer uit de verf gaan komen. Plots ziet men bij de KvK dat er de afgelopen jaren meer tijd is verspild aan onderzoek, praten, praten en nog eens praten. Jammer dat deze club er zelf net zo hard aan mee heeft gedaan de afgelopen jaren. Het is natuurlijk een beetje preken voor eigen parochie want de KvK's staan behoorlijk onder druk. Jammer dat men pas onder druk van de eigen werkgelegenheid tot dit inzicht komt! Maar...beter laat dan helemaal nooit. Ik ben benieuwd wat de KvK nu echt voor haar betalende “leden” gaat doen! 2006 gaat dus een erg ondernemend jaar worden.
Joghem
-6-  Joghem:
Wat zo positief begon, wordt door al deze zure reacties meteen weer de kop ingedrukt.
Ik kan alleen maar zeggen, zou al het bovenstaande maar werkelijkheid kunnen worden.
Een fijn 2006!
Rick II
-7-  Rick II:
Ik stem voor een prachtig 2006 !
Helen Fox
-8-  Helen Fox:
Hallo

Ik wens jullie allemaal ook een heel Gelukkig Nieuw Jaar toe, en ik hoop dat het niet te koud is daar. Ik woon hier in Nieuw Zeeland, en het is prachtig mooi weer met 27 graden. Ik denk niet dat ik ooit nog in Amsterdam kan wennen want ik zie het wel eens op de TV en het is altijd zo druk. Ik heb n.l. een Hollands sattelite en daar zie ik van alles op staan, zelfs ook hoe vuil het nu is in Amsterdam, en ook de vele bedelaars zie ik. Ik heb daar zelf 20 jaar gewoond,en was in Amsterdam geboren, maar toen was het nog “mooi schoon”, maar dat kan ik nu niet zeggen.
Het is prachtig wonen hier, en ik woon hier nu 2x zo lang als da ik in Holland was. Hartelijke groeten, HGF.
foos
-9-  foos:
Leuke wensen ;)

Laten we hopen dat dat ook allemaal zo zal gaan.
GJ Klaver
-10-  GJ Klaver:
Hey, Helen Fox: Happy New Year. :)

Nieuw-Zeeland is prachtig! Soms zou ik willen dat ik er woonde. Maar m'n hart zit vast aan A'dam.

Lezers/schrijvers van Amsterdam Centraal: Een beter 2006 gewenst.

Marije, je bent een optimist. Dat is heel verfrissend. :)
Dr.D
-11-  Dr.D:
Wij in de FS straat zijn altijd optimistisch!

Het wordt alleen vaak verkeerd begrepen...
So!
Kusje iemand?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.