Home > > Oud, Nieuw, meer van hetzelfde

Oud, Nieuw, meer van hetzelfde

Terwijl u dit leest, zit ik al meer dan een week in Dublin, voor de Wereldkampioenschappen Debatteren waar ik aan meedoe. Ik schrijf dit dan ook vóór de jaarwisseling en heb geen idee wat er in de tussentijd gebeurd is. Wie weet vond er een terroristische aanslag plaats, wie weet is er een opstand uitgebroken in Oud-Zuid, wie weet...

Ik denk het echter niet.
Ik hoop dat uw Oud en Nieuw zo was als dat het tot nu toe voor mij in Amsterdam altijd is geweest: een groot, gezellig feest. Soms met iets meer drank, soms met iets minder, maar altijd leuk.

De eerste keer dat ik Oud en Nieuw vierde in Amsterdam: tijdens de Milleniumnacht: van 1999 naar 2000. Op de Dam was een groot podium gebouwd met daarop optredens van allerlei artiesten. Ik was met een paar vrienden en we hadden onszelf er nog net tussen weten wurmen. Met een fles cognac om ons warm te houden en een fles champagne voor de feestelijkheid, waren we er klaar voor.

Iedereen was elkaars beste vriend. Overal schaterden gezichten me toe en glitterde de vriendelijkheid over lachende lippen. Onze cognac ging van mond tot mond, zoals wij ook van iedereen wodka, gin, rum, whiskey en wat dies meer zij ontvingen. Misschien vroor het die nacht maar ik had mijn jas uitgedaan wegens de warmte.

Het aftellen begon voor ik er erg in had. Het was vast de cognac: ik vroeg me af wat iedereen toch ineens aan het roepen was...oh! shit! Ik sprong in bij de 6! 5! 4!3! 2! 1! Gelukkig nieuwjaar!

Een gouden regen van champagne en zoenen alom. Hartelijk handen schudden met honderden vrienden tegelijk. Eén van mijn vriendinnen had gouden schmink mee en schilderde op ieders voorhoofd het getal 2000, behalve het mijne, daar paste alleen maar 200 op.

Ik hoop dat uw Oud en Nieuw van 2006 net zo leuk was als mijn eerste keer, zes jaar geleden.

twee reacties op "Oud, Nieuw, meer van hetzelfde"

Suffie
-1-  Suffie:
Ik denk dat het Oud en Nieuw van 2006 dit jaar voor iedereen de eerste keer was...

Maar evengoed gelukkig nieuwjaar natuurlijk!
Han Strating
-2-  Han Strating:
Je vergeet het mooiste stuk Daniël..
Klontjes op mijn mouw olé olé!
Damn, die goede oude tijde ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.