Home > > Drugs!

Drugs!

Verbazing! Ontzetting! Angst! Onze Jeugd dealt drugs op het schoolplein! Uit een recent onderzoek is gebleken dat 'de jeugd van tegenwoordig' wel erg goed grip heeft op het concept 'ondernemerschap': de vrije uurtjes op school gebruiken ze niet voor zelfstudie of remedial learning, ze gebruiken die vrije uurtjes om een extra zakcentje bij te verdienen door drugs te verkopen.

Nu zou ik zeggen dat dat een voordeel is: enerzijds kunnen de kutjochies van tegenwoordig hun geld verdienen met redelijk eerlijke handel. Deze gozertjes (het zijn altijd gozertjes) zouden anders op andere manieren alsnog de criminaliteit in gedoken zijn, en dan zou het gaan om heling, inbraak, of wat dan ook.

En anderzijds is het ook een voordeel als je kijkt naar wat voor soort drugs er het meest verkocht wordt: het zijn vooral hash en wiet die het goed doen. Dat is mooi nieuws voor de leraren: die anders zo door de hormonen geteisterde puberbreinen krijgen de kans even te kalmeren in de pauze met een jointje. Zitten ze tenminste lekker stil in de klas, die pubers. Dat ze niks meer opnemen is dan hun eigen verantwoordelijkheid, ze vallen in elk geval niemand meer lastig - daar zijn ze te stoned voor.
Toch zint de gemeente Amsterdam dit niet en prompt na het rapport van Spunk bracht en onze burgervaders het idee naar voren dat blowen maar eens verboden moest worden. Goed idee!

Wat mij er een beetje in tegenstaat is dat de gemeente zo lijkt te suggereren dat blowen en rondhangen of blowen en er verdacht uitzien iets met elkaar te maken heeft. Dat is natuurlijk een flagrante leugen. Het gevoel van onveiligheid dat men ervaart als men voorbij een groepje blowende jongeren hangt zit hem puur in the eye of the beholder. De in de jaren '60 opgegroeide ex-hippie ziet jongeren die geen lang haar hebben, niet voor de socialistische revolutie zijn en niet naar Jimmy Hendrix of Bob Dylan luisteren - en concluderen gelijk dat deze jeugd dus wel de belichaming van het kwaad moet zijn.

Onzin dus. Er is geen duidelijk verband tussen crimineel gedrag en gebruik van hash en wiet. Natuurlijk mogen kinderen onder de 16 geen hash en wiet en die moeten gewoon op normale wijze vervolgd worden. Maar door op deze angstige manier met onze jeugd om te springen maak je het probleem alleen maar erger: hash en wiet wordt zo weer meer van de verboden vrucht, en het 'aanpakken' van jongeren die, buiten het roken van een joint wat precies 2 meter verder weer geheel legaal is, helemaal niks ernstigs doen, roept alleen maar kwaad bloed op.

Relax! Rook een jointje! Dan komt alles vanzelf wel goed

30 reacties op "Drugs!"

Suffie
-1-  Suffie:
1. Repareer die linkjes eerst eens, dan kunnen we allemaal lezen hoe belachelijk het allemaal is.
2. Wederom poneer je hier iets als 'fragrante leugen' zonder enige vorm van onderbouwing of onderzoek. Had je dat wel gedaan dan had je geweten dat de samenstelling van de meeste hashsoorten door de professionele teelttechnieken zodanig is veranderd dat een vergelijking met de hippie-periode al lang geen realistische meer is. De 'moderne' hash heeft een zodanig hoog THC gehalte dat de kans op trippen bij het gebruik van grote hoeveelheden veel hoger is. Met name in combinatie met andere middelen is de kans groot dat de gebruiker extreem angstig of zelfs agressief wordt. Juist die 'stevige gebruikers', de doelgroep waar Cohen zich op richt veroorzaakt wel degelijk overlast, zoek maar eens zo'n groepje op en doe eens bij wijze van uitzondering een stukje empirisch onderzoek.

Wat overigens niet inhoudt dat ik vóór een blow-verbod ben, ik vind gewoon dat je er te makkelijk over oordeelt.
elsbeth
-2-  elsbeth:
Ook dit verbod lijkt erg op een teruggang naar de (o zo door een aantal mensen verheerlijkte) jaren vijftig. Het beknelde harnas van keurig met twee woorden spreken, het gezag had altijd gelijk en daar moest je ontzag voor hebben, leraren sprak je aan met meester/juf etc. etc.. Ik ben zelf van de generatie die opgroeide in de jaren zestig en dus behoorlijk wat ondersteboven heeft gegooid. Weg met het gezag, lang leve het individu. Kennelijk is mijn generatie nu van plan het allemaal eens dunnetjes over te doen maar dan wel om het eigen “vermeende” gezag terug te krijgen. Echt belachelijk hoor. Ik hoop dat jongeren dit echt niet gaan pikken!
Rick II
-3-  Rick II:
De jeugd moet vooral doen wat ze niet laten kan. Criminaliteit wordt vast niet ontwikkeld door hash- en wietgebruik. Gedrags- en psychiatrische stoornissen echter wel. Ik zie dit treurige fenomeen vrijwel dagelijks. Op het moment dat ze zich dat gaan beseffen, hebben ze de helft van hun hersencellen al weggeblowed. Zonde hoor.
Sociaal persoon
-4-  Sociaal persoon:
@Elsbeth (“Weg met het gezag, lang leve het individu.”): Jullie egocentrische gedrag heeft veel kapot gemaakt. Hoog tijd dat we weer eens respect voor elkaar en voor de sociale regels van onze samenleving gaan opbrengen!
EX_AMSTERDAMMER
-5-  EX_AMSTERDAMMER:
BlOWEN VERBODEN ?
Of dat het algemene probleem oplost van “overlast”, is nog maar de vraag die zich zelf beantwoordt als niet.
Het is weer zo'n beetje als altijd, we schreeuwen weer even stoer, een paniekerig reactie op een rapport geschreven door de zoveelste GOOG.

Het probleem is al van jaren, sudderen en symptoombestrijding. Waardoor het echte probleem doorlopend uit de weg wordt gegaan. Namelijk, van het geen respect voor elkaar in de buurt waar geleefd wordt. Dit is het centrale probleem. Dat leer je jongeren niet door verboden uit te vaardigen die werken uiteindelijk averechts.Of verplaatsen het probleem.

Ik vind dat in het onderwijs en zeker in het basisonderwijs proriteit is, om jongeren dit respect en begrip bij te brengen omdat kennelijk de ouders niet lukt om dit te doen.Henk
-6-  Henk:
Blowen is vet
-7-  :
kijk eens aan henk. Dat was eigenlijk alles wat ik wilde zeggen met mijn post hier. Ik wou dat ik het zo mooi kon zeggen als jij. *zucht*
Jasper
-8-  Jasper:
Het zal wel weer iets zijn om een plusje te halen bij de EU omdat die landen een verbod op softdrugs hebben, Iedereen moet het er toch mee eens zijn dat alle rellen en gevechten op vrijdag avond toch echt mede zijn door mensen die te veel gedronken hebben, de mensen die een blowtje roken blijven wel lekker rustig op een bankje zitten. daar heb ik echt geen last van
Martine
-9-  Martine:
Ik heb absoluut niks tegen een jointje, kan best fijn zijn, maar al die blowers bij mij in de straat kunnen knap irritant zijn!

Ik woon op het Surinameplein met mij om de hoek een erg populaire coffeeshop. Ik ervaar hierdoor toch echt wel wat overlast. Even een paar punten:

- Geregeld staan daar jochies die mij vragen om even naar binnen te gaan om wat te halen. Ik kan bijna niet meer de hoek om zonder dat dit gebeurt!

- Deze coffeeshop is ook goed met de auto te bereiken, met als gevolg dat het leuke ventweggetje voor mijn deur altijd helemaal vol staat met dubbelgeparkeerde auto's, auto's die parkeren op het fietspad en en een enkele auto met iemand die de mensen ook maar even aan z'n lijntje coke wil helpen.

- Als laatste nog het probleem van de hangjongeren in het portiek. Soms zijn het hele lieve kids die keurig even opzij gaan, je gedag zeggen en het portiek netjes houden. Maar dat is niet altijd zo. Dan liggen er 5 blikjes op de grond, een serie tipjes, als ze zelf niet kunnen draaien een hoesje van een joint en weet ik t wat nog meer. Dan heb ik het nog niet eens over het onvriendelijke gedrag van een aantal of over de wietgeur die lekker via de trap je huis in komt.

Nee niks mis met af en toe een jointje, maar als t altijd op dezelfde plek is kan ik met goed voorstellen dat er mensen zijn die daar last van hebben.

Of een blowverbod helpt... ik denk het niet, want je verplaatst het probleem. Maar om nou alleen maar blowen op te gaan hemelen vind ik ook niet terecht.
sir smokealot
-11-  sir smokealot:
Echt Nederlands zo’n bord, er is een probleem met hang jongeren. En we verbieden blowen.
Alle problemen die er hier worden omschreven kunnen al met de reeds geldende wetten worden aangepakt, geluidsoverlast, dealen in hard of softdrugs op straat, stank overlast en minderjarige die in het bezit zijn van wiet of wiet roken. Als er niet zo laks met de reeds bestaande regels om werd gegaan en de agenten op straat iets meer parate kennis van het wetboek zouden hebben en daar naar zouden handelen dan was er wellicht geen probleem. diverse andere vormen van overlast zoals, vuilnis op grond gooien en of dingen vernielen, dat lijkt me niets met blowen te maken te hebben maar meer met een goede opvoeding. Ik blow al zo’n 14 jaar en ben nog steeds prima in staat om vuilnis in de vuilnis bak te gooien en geen dingen te slopen die niet van mij zijn.
Ik ben op zich niet tegen een plaatselijk blow verbod. Maar ik zou het wel storend vinden als ik, om dat ik binnen in bijv. een café niet mag blowen, even naar buiten loop om een joint te roken en dan vervolgens drie straten veder pas mag blowen. Ik zou er geen joint minder door roken ik zou alleen een paar straten verder gaan staan. En verplaatsen of verspreiden van een potentiële bron van overlast maakt alleen het aanpakken er van alleen maar moeilijker. Door mensen te verdrijven uit een bepaald gebied kweek je alleen maar conflicten en onrust. Een samenleving werkt op basis van wederzijds respect. Dus als de samenleving bepaalde groepen weg jaagt uit bepaald gebieden dan is het niet verwonderlijk dat deze groepen steeds verder vervreemd raken van die samenleving of zich er tegen gaan keren om dat zij zich er niet meer in thuis kunnen voelen.

Conclusie: er word weer hard geschreeuwd over een jointje, maar over de echte problemen en de aanpak er van wordt weinig gezegd.

Ik moet trouwens eerst nog maar zien of dat bord werkt, er zijn in korte tijd drie van die blow verbodsborden ge jat bij het Mercatorplein. Dus het is nog maar de vraag of de politie voor de naleving van dit verbod gaat zorgen. als dat bord steeds gejat word dat is het een beetje lastig bonnen schrijven voor oom agent, als ze dat al van plan waren
Maria
-12-  Maria:
kut regel
tijnehhh
-13-  tijnehhh:
tjha weet je wat het is.
je hebt vervelende ventjes en aardige ventjes.
als een vervelend ventje een pitje rookt... blijft deze persoon vervelend. niks te maken met wat deze persoon gerookt heeft. misschien wordt ie vervelender misschien is ie te das en heeft geen zin om vervelend te doen.
je kan er gewoon geen flikker aan doen of iemand vervelend is of niet. en die vervelende cocksuckahs die verneuken het gewoon. wat andere gast zei: sommige laten het netjes achter (portiek) maar dit zijn dan ook mensen die wel wat sociaals in zich hebben. conclusie is dus gewoon je hebt sociale wiet rokers, en asociale rokers.
MaxR
-14-  MaxR:
ik blow en luister naar jimi hendrix, dus whatever
theDamaja
-15-  theDamaja:
What people do when they`re at least 24 I did in the first

Before the doctor cleaned off the afterbirth

I kicked a verse, smoked a blunt, shooked the Earth

Smacked the physician, and fucked the nurse

The truth hurts, like a sword in the hand of this expert

Cuttin through your soul, like your best friend did your dirt

Mental like physical blows destroy ego's

Your style is Babylonian, like dicks in assholes
Friedrich
-16-  Friedrich:
De reden dat blowende jongens in een portiek staan, is dat ze niet thuis mogen blowen. De reden dat ze niet thuis mogen blowen, is dat de ouders het niet toestaan. De reden dat de ouders het niet toestaan, is dat het niet sociaal geaccepteerd is. De reden dat het niet sociaal geaccepteerd is, is dat we al een andere drug vereren, te weten alcohol. De reden dat we geen andere drugs toelaten, is dat alcoholisten op een gegeven moment alleen maar aan zichzelf denken en anderen niet meer tolereren. Het is de schuld van de idolate alcohol aanbidders. O, Dionysos! Wanneer verschijnt uw heldere lach weer eens aan onze dronkere hemel? Aantal doden per jaar door alcohol is veeeeeel hoger dan door marihuana. De teller van de laatste staat al sinds het begin van onze jaartelling op 1, namelijk Jesus Christus, de blowende messias.
De Don zegt: “van blowen wordt je suf”. Jezus antwoordt: “alleen de suffen zullen in het hemels rijk aan de voeten van de heer honderden maagden met bloed tussen de benen laten weglopen! Doe niet tegen anderen wat u niet gedaan wilt hebben tegen uzelf. Tolereer elkaar een beetje.” De Don, met bhipskey-cola's in zijn lever zal dat echter nooit toelaten. Hij kruisigt onze God. Marihuana is dood. En wij hebben haar vermoord!
marjolein
-17-  marjolein:
Ach we hebben het over de blowende jeugd maar wat te denken van de snuivende elite. Ja die zien we niet als junk omdat zij in staat zijn de beste drugs te kopen. In de hogere kringen is het helemaal bon ton om je neusgaten vol te snuiven.
Jan-Willem
-18-  Jan-Willem:
marjolein,

ik vind het uitermate knap hoe jij coke neerzet als de beste drugs (zonder het overigens te menen). Heel veel mensen zijn het er inderdaad over eens dat dit de beste drug is. Mijns inziens is het de op twee na slechtste, na crack en speed (en misschien zelfs alcohol...). Slecht voor je hersencellen, je neusschotje en, als je verslaafd wordt, voor je sociale leven. Ik heb liever dat mijn vrienden blowen dan dat ze snuiven, of misschien zelfs liever dan drinken. Blowende mensen zijn over het algemeen een heel stuk liever dan drinkende en/of snuivende mensen. De laatsten hebben te veel ego. Het is dan ook duidelijk te zien waarom de zogenaamde elite deze drug kiezen: om hun gebrek aan zelfvertrouwen op weer een andere manier te compenseren.
daniel s
-19-  daniel s:
ja, want als elite heb je inderdaad al snel een gebrek aan zelvertrouwen: je bent zoveel minder dan... ehh.. de armere medemens? De dommere medemens? ehhh.. Nou ja, daarom dus hebben ze meer zelfvertrouwen nodig!
michiel
-20-  michiel:
Nee, coke snuiven geeft je inspiratie (de creatieven)plus als vooruitstrevende manager moet je wel 24 uur per dag paraat staan. Daarnaast, in de mondaine scene hoor je er niet meer bij als je niet eens even flink uit je dak kan gaan.
daniel s
-21-  daniel s:
het is interessant dat iedereen dat beeld heeft van de 'jet-set', maar dat er eigenlijk niemand uit die jet-set zelf spreekt. Is het een soort verholen jaloezie jegens hen die wel hard werkten om stinkend rijk te worden?
estherd
-22-  estherd:
Coke is trouwens helemaal niet voorbehouden aan 'de elite'; het is gigantisch in opkomst als de populairste drug om te roken en verdringt onder verslaafden de heroine.
lieverd
-23-  lieverd:
De populairste drug om te roken is nog altijd nicotine, schat.
klaas
-24-  klaas:
nou, nee het is wat je een drug kan noemen ik vindt bijvoor beeld een drug pas een drug als het je gedrag beinvloed,
en daarom vind ik alcohol de meest legale (zou eigenlijk niet mogen)drug ter wereld.
Nicotine is alleen verslavend en je gaat naarmate je rookt er steeds slechter uit zien en je stem daar nog maar niet van te spreken.
piet paulusma
-25-  piet paulusma:
dude Blowen rules
Brulaap!
-26-  Brulaap!:
@klaas:
[quote]“nou, nee het is wat je een drug kan noemen ik vindt bijvoor beeld een drug pas een drug als het je gedrag beinvloed (...)
Nicotine is alleen verslavend en je gaat naarmate je rookt er steeds slechter uit zien en je stem daar nog maar niet van te spreken.”[/quote]

En tien keer per dag weglopen van je werkplek om effe te gaan roken is geen beinvloeding van het gedrag? Nicotine is inderdaad verslavend en elke afhankelijkheidsrelatie verandert je gedrag, roken incluis.
klachjullieallemaaluit
-27-  klachjullieallemaaluit:
geeft mij dan weed
mr m.bob
-28-  mr m.bob:
kan iemand mij wa verkope
wiet en alcohol 21 jaar en ouder
-29-  wiet en alcohol 21 jaar en ouder:
Als dat zou zijn, zou de jeugd heel wat geconcentreerder zijn op school en minder lui.
De jeugd gaat zich dan meer interesseren in ''normale dingen'' en ontwikkeld dan ook sneller.
Maandag kijkt de jeugd al uit naar het weekend om dronken/stoned te worden.
Vooral alcohol veroorzaakt overlast en geweld.
Hippie&Dropje
-30-  Hippie&Dropje:
Blowen FOR LIFEEE!
HIPPIEEE!!
Gebruik ook die nadere shit!!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.