Home > > Parkeerdubbeltjes

Parkeerdubbeltjes

Parkeren in Amsterdam wordt een beetje duurder, hoewel de site van de gemeente het nog niet weet. Overal in de stad wordt het tarief met een dubbeltje verhoogd, met uitzondering van het Centrum en de Wallen. Het tarief in het Centrum wordt 3,60 euro per uur. Op de Wallen betaalt een parkeerder maar liefst 4,60 euro per uur.

Zoals ik al eerder schreef, dat vind ik prima. Vooral het tarief op de Wallen lijkt me een goed idee, in de hoop dat mensen met de auto die plek zullen gaan mijden. Die arme, oude grachten zijn helemaal niet gebouwd om zoveel auto's te dragen.

Helaas heb ik nooit meer de kraskaart voor bezoekers van Van der Horst in de bus gekregen, noch een dikke beloning omdat ik nooit de auto neem en altijd de fiets. Het CDA stelt nu echter voor om deze parkeertariefverhoging, die volgens de partij niet nodig is voor het sluitend krijgen van de begroting, terug te geven aan de Amsterdammer door middel van een lastenverlaging. Waah! Olaf Olmer van het CDA: "Ik vind het onbegrijpelijk dat linkse partijen kiezen voor lastenverhoging. Het CDA zal er alles aan doen dit tegen te houden". Bestrijd het onrecht, Olmer! Ik ben benieuwd of alleen automobilisten hun dubbeltjes terugkrijgen of ook degenen die daadwerkelijk zorgen voor een schonere, prettigere stad. Mijn girorekeningnummer is opvraagbaar bij de hoofdredactie.

vier reacties op "Parkeerdubbeltjes"

Nico
-1-  Nico:
Volgens mij maak je het niet schoner, hooguit iets minder vies... Verwarrend? Iets in de zin van, je bent niet bezig met schoonmaken, hoogstens minder bezig met vies maken.

Den Amsterdamschen fietser maakt het leven in de stad niet noodzakelijk prettiger trouwens.

In plaats van een lastenverlaging misschien eens wat doen aan de junkies/zwervers en dergelijke. Er kan vast wel wat opvang vanaf met al die euriduppies. Over de stad schoner en prettiger maken gesproken. Of misschien fietsenstallingen. Dat kan ook.
Arno Speerdijk
-2-  Arno Speerdijk:
Die parkeertarieven zijn veel te hoog en dan bedoel ik het niet voor de mensen die in grote SUV's de stad omwoelen om de volgende Gucci-outfit te scoren, maar voor de gewone man, die b.v. gewoon zijn ouders c.q. vrienden wil opzoeken in Oud-Zuid of zo. Het tarief voor het centrum mag voor mijn part naar ¤ 10,- per uur of hoger als daar maar een goed alternatief voor terugkomt (b.v. goedkope parkeergarages aan de randen van de stad met een snelle, gratis verbinding naar het centrum).
Mijn moeder (weduwe) krijgt sinds de verhoogde parkeertarieven hun intrede in de stad deden, steeds minder bezoek... èn niet alleen mijn moeder!
Heeft iemand daar wel eens over nagedacht?
batik
-3-  batik:
Nou Arno, je wordt op je wenken bediend.
Op webpagina: http://www.bereikbaaramster...
staan vier goedkope garages aan de rand van de stad aangegeven met een snelle gratis verbinding met het centrum. Klik op één van de P+R logo's voor een parkeerplaats voor ¤ 5,50 per dag inclusief gratis vervoer. Bof jij even!
Marianne
-4-  Marianne:
Nou niet alleen Arno wordt op zijn wenken bediend. Dit zou veel meer bekend moeten zijn bij mensen. Valt er toch weinig te klagen zou je zeggen als je voor 5.50 euro je auto daar de hele dag kwijt kan.
Best wel jammer dat over deze mogelijkheid zo weinig bekend wordt gemaakt. Zelfs touringcars kunnen op deze plekken terecht Waarom rijden die bussen dan nog steeds het centrum in en worden mensen bij het Centraal station afgezet. Dit vaak op de meest stompzinnige plekken met allerlei opstoppingen van dien.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.