Home > > Ymere sucks

Ymere sucks

Over een jaar loopt het huurcontract voor mijn bedrijfsruimte af. Om niet op het allerlaatste moment een overhaaste beslissing te hoeven nemen ben ik nu al druk op zoek naar een nieuwe ruimte. Het kwam dus erg goed uit dat een leuke winkelruimte op het Haarlemmerplein, nog geen 50 meter van mijn woonhuis, te huur stond.

Een afspraak met de afdeling commercieel vastgoed van verhuurder Ymere was zo gemaakt. Veel gegadigden waren er niet, belhuizen en pizzabakkers vielen gelijk af. De locatie is beeldbepalend voor de buurt, en daar passen geen ondernemers van bedenkelijk allooi in. De ruimte kregen we niet zo maar, we moesten een presentatie geven van ons bedrijf en de verhuurder ervan overtuigen dat wij het geschikte bedrijf waren voor deze prachtige plek.
De mevrouw van Ymere gaf ons een goede kans. De presentatie beviel goed, ze zou kiezen uit ons en een ander bedrijf. Aan het einde van de week zouden we het weten. Dat was nog eens spijkers met koppen slaan, dat waren we niet gewend van het woningbedrijf!

Vrijdag belde ik Ymere op. Ik had nog niets vernomen, en ik was toch wel erg benieuwd of de keus op ons gevallen was. Mevrouw was vrij vandaag, dat was een tegenvaller! Maandag weer bellen. Hey dat was jammer, er bleken opeens nog meer kandidaten voor de ruimte te zijn. Na een gesprek met deze overige kandidaten konden we meer informatie krijgen.

Mooi niet dus. Van de mevrouw van Ymere heb ik niets meer vernomen, ook niet na een paar keer nabellen met de vraag of we alstublieft uitsluitsel konden krijgen. Twee weken duurde het voordat we haar aan de lijn kregen. De voorkeur was gegeven aan een andere kandidaat. En nee, ze konden niet iedereen persoonlijk terugbellen, daar konden ze echt niet aan beginnen.

Ik raad Ymere aan om iemand in dienst te nemen bij de afdeling commercieel vastgoed, die commercieel denkt. Niet alleen maar commerciele huurprijzen vragen, maar ook klantgericht denken. Dat is je beloften nakomen, en zorgen dat de klant zich koning voelt. Als ik op deze manier met mijn klanten zou omgaan, zou ik geen werkruimte meer nodig hebben. Ik zou dan simpelweg geen klanten meer hebben.


26 reacties op "Ymere sucks"

nel
-1-  nel:
@Rickert. Had me maar even gebeld/benaderd/gemaild. Kan alsnog hoor!
Bertus
-2-  Bertus:
Prachtig voorbeeld van de werkwijze van Ymere.
Stelletje gevoelloze dombo's!
monica
-3-  monica:
Heb je gelijk om bos te worden met gedoe, Soort toestande gebeurt vaak met grote bedrijven want hun denkt ja 10,voor je intereseert hun allen maar aan het geld en niet mensen eerst.Dat is toch wat! Trowens ben ik opzoek aan een woon ruimte. Heb je mischien tip?!
lind
-4-  lind:
Ymere, schoppen je je huis uit(sloop) en dwingen je n woning te nemen die echt niet wilt.
-5-  :
Het treurige van het geheel is dat de tappaswinkel die de voorkeur kreeg, inmiddels al geruime tijd dicht is. Al met al is de winkel maar een paar maanden open geweest.
-6-  :
Is de Mazzo soms ook van Ymere? Wat een terurigheid, zo'n mooie plek op de Rozengracht, die zo wordt verwaarloosd en al 2 jaar leegstaat.
yanny scutt
-7-  yanny scutt:
Ja Rickert, Zo gaat dat met alle winkelruimte's die vrijkomen in 'Mokum'. Alle wooncorporaties voeren, min of meer, hetzelfde beleid denk ik. Hier in west op de Burg. de Vlugtlaan struikel je over de Turkse bakkers en groenteboeren en, voorzover ik daar zicht op heb, zijn er maar 2 die het ook echt redden. De anderen concurreren elkaar al na een half jaar weg. Dat is voor de buurtbevolking noch voor die ondernemers zelf erg leuk!( Ik vindt het dan nog wel spannend in die zin dat ik me voortdurend afvraag; wat voor een zaak zou daar nu weer in komen?) Nadat ik vragen heb gesteld richting deelraad, krijg ik erg de indruk dat zij daar niet echt vat op hebben al doen ze voorkomen van wel...(; Het zou goed zijn als er weer variatie zou zijn in het aanbod. Dat trekt dan weer een gevarieerd publiek aan dacht ik. Dat lijkt mij heel goed voor Amsterdam dat claimt Multi- Cultureel te zijn! Groet; Yanny
Ester
-8-  Ester:
Yanny een beetje te kort door de bocht denk ik. Ondernemers huren een winkelruimte en in Nederland mag je iemand die een idee heeft en denkt het te kunnen betalen niet weigeren in een winkel. We leven niet in een voormalig communistisch dan wel voormalig Oost Europees land. Gemeentes kunnen slechts een bestemmingsplan maken. Meer niet. Dus je kunt vragen stellen aan je deelraad, maar wat kunnen ze dan? Nee winkeliers zouden eens wat wijzer moeten worden.
yanny scutt
-9-  yanny scutt:
Esther, Elke ondernemer die een zaak had op de Burg. de Vlugltaan zal jou kunnen bevestigen dat zij het gevoel hadden in een Oost Europees land te wonen. Zij vroegen dus ook niet om onnodige regels! De kapper en Sigaren/kranten/winnende staatsloterijzaak handelaar kregen te horen van de Deelraad dat zij niet voldoende investeerden in de wijk. De Deelraad vindt het kennelijk belanrijker dat wij alleen maar tomaten eten. Dat heet: positieve discriminatie. Ik wordt er niet goed van. Ik bedoel; Ik kan maar zoveel tomaten eten per dag maar wil ook nog wel eens een staatslot kopen om de hoek. Of een flesje wijn van een goed jaar. En wat te denken van een 'varkenskarbonaadje'? Erg 'Haram 'allemaal. Onze deelraden denken HARAM en jagen intussen elke weldenkende bewoner de buurt uit. Allochtoon en autochtoon!Het winkelbestand in Slotermeer/ geuzenveld is het levende bewijs ervan. Ondanks de nieuwbouw. Groet; Yanny
Daniel S
-10-  Daniel S:
Yanny, je begrijpt wat Ester zegt niet goed. De deelraad mag alleen maar aanwijzen op welke lokatie precies wat voor soort activiteit organiseert: dus: hier een winkel, daar wonen. Wat voor een winkel er precies komt, hangt af van de ondernemer die bereid is er in te investeren. Blijkbaar geloven de meeste ondernemers in jouw buurt dat een Hollandse shop daar niet zou lopen, en daarom beginnen ze daar niet. Misschien loopt een zoveelste halal-shop óók niet, maar schatten ze op basis van marktanalyse de kans groter in dat dat wel loopt ipv een hollandse haram-shop.

Je kan dus gerust ademhalen, Yanny: precies volgens dat ondertussen welbekende links-populistische wereldbeeld van je is het allemaal weer de schuld van de ondernemers.

Maar waar Ester terecht op wijst, is dat in jouw reactie impliciet zit dat de gemeente moet bepalen welk soort shop wáár precies komt. Dus: de gemeente moet zeggen: dáár moet een spruitjeszaak komen. Niet omdat er markt voor is, maar omdat Yanny het wil. Dat zijn communistische praktijken, en precies het soort communistische praktijken waar de Soveit-Unie uiteindelijk door ingestort is.
aristizabal gomez
-11-  aristizabal gomez:
ik zoek een huis voor te huur in den haag
RudiPensionado
-12-  RudiPensionado:
Aristizabal Gomez,
Wellicht is de zolderverdieping bij het
Genootschap Onze Taal in Den Haag wat voor je?
yanny scutt
-13-  yanny scutt:
Daniel S, sorry voor deze late reactie. Maar ik weet niet waar jij het over hebt wanneer jij beweert dat ik heel links (communistisch?) ben.

Ik ben namelijk altijd heel gematigd geweest in mijn stemgedrag (soms een beetje links en dan weer wat overhellend naar rechts)

Maar heden ten dage merk ik aan mezelf dat ik stelling durf te nemen. En dat komt niet om dat ikzelf zo veranderd ben maar omdat mijn buren weigeren een andere taal (dan hetgeen wat zij in eigen land hebben geleerd )te bezigen. Laat staan om verder nog iets te leren. De onwil is nogal groot!

Vrouwen op inburgerings-cursussen melden zich regelmatig ziek want; teveel koekjes moeten gebakken worden! (jeweetmmaarnooit welk famiielid weer langskomt en over je gaat roddelen.)

Heel veel mannen melden zich ziek want oh jee! wij moeten onze vrouwen en kinderen heel goed in de gaten houden en doen dat vervolgens vanuit de restauratie van de Hema.

Ik heb daar GEEN begrip voor!

Het aandeel vanuit de deelraad begrijp ik heel goed! Zij zitten daar om zichzelf lekker belangrijk te voelen en de hogere heren (Den Haag ) vlot te bedienen.

Daar schiet de buurt waarin ik woon niet erg mee op en dat zou weleens moeten want de bestrating komt hier gevaarlijk omhoog en de riolering laat ook nogal vaak weten dat er geen 'uitweg' meer is en komt dan 'op' in mijn douche, W.C. of aanrecht..

Kortom ; ik ben geen zure tante, maar wel iemand die weleens wat vernieuwingen wil zien in de buurt!
Markiemark
-14-  Markiemark:
Beste Rickert,

Ik deed een Google-search op 'Ymere' omdat die organisatie als verhuurder van mijn kantoorruimte (in augustus 2007 betrokken)echt alles slaat. Service in het nieuwe pand aan het Timorplein te Amsterdam is drama. En dat gaat van beveiling van het pand, tot het aanbrengen van wegbewijzering in het pand, tot schoonmaak tot (ga maar door...) Alles zuigt (sorry voor deze woorden, maar helaas nodig). Ook stelt Ymere zich zeer arrogant op als huurders (75% van de huurders klaagt !!) iets zeggen van deze belaberde dienstverlening. Ik wil dan ook iedereen even waarschuwen: Huur nooit een kantoorruimte via Ymere!!!

Gr. Mark

P.s. Het project Timorplein is ook nog een van de eerste initiatieven in de prachtwijken van Vogelaar, ofwel: Ymere krijgt hier vast ook nog poen voor. Dit terwijl ze dus echt GEEN behoorlijke service verlenen.
don
-15-  don:
onze woningen worden zo verwaarloosd omdat ymere renoveren wil. en je kan nergens terecht.
Dr.D
-16-  Dr.D:
Nu ze ook nog gefuseerd zijn met Woonmaatschappij zijn ze helemaal de weg kwijt!
Wacht zelf sinds april 2007 op de nieuwe keuken...
Tot twee keer toe werd er een keuken boven gedragen die niet paste...
Sorry,foutje van de leverancier.
Ondertussen betaal je voor iets wat je niet hebt!
Gelukkig bestaat er nog zoiets als de huurders geschillencommissie maar die werken niet echt snel...
maaike
-17-  maaike:
graffity wordt hier zo rigoureus verwijderd dat we binnen paddenstoelen kunnen kweken. de gemeente staat achter ze. tegen ymere kan je niet op.
boris
-18-  boris:
ymere is nu machtiger dan de regering.
boris
-19-  boris:
nog steeds (na veroordeeld te zijn)verhuurd ymere illegaal aan toeristen.
Mirte
-20-  Mirte:
@Boris. NV Vastgoed en de NV Zeedijk, organisaties die zeggen dat ze het allemaal zo goed doen, verhuren ook illegaal aan toeristen. Schande.
boris
-21-  boris:
En dan nu maar afwachten op de rechtsgang.De bovenwereld mengt zich in de onderwereld inplaats van andersom.
bor
-22-  bor:
Ymere heeft geen geld voor verf.Schiderklus betondorp voortijdig gestaakt.(at 5)
Suzanne
-23-  Suzanne:
Ik heb ook een probleem met een HAT woning bij Ymere, huisgenoot ontruimd, geheel niet gecommuniceerd door Ymere, Ternauwernood voorkomen dat mijn spullen ook gepakt zouden worden. krijg lullig bloemetje en Ymere weigert nog steeds de ontruimde huisgenoot uit te schrijven, waarbij alweer nieuwe deurwaarders op de stoep staan. Oh en als je belt is “de afdeling helaas niet bereikbaar”. WAT EEN KL*TE ORGANISATIE!!
ron
-24-  ron:
ymere negeert de uitspraak van de huurcommissie i.z. art 18 en stuurt gewoon een huurverhoging, weer naar het huurteam dinsdag, ik word zo ziek van die boeven!!!!!!!!
boris
-25-  boris:
ga altijd naar het huurteam,die kennen het wetboek uit het hoofd,en hebben mij tot nu toe kunnen helpen.het is een huisbaas met de nadruk op baas.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.