Home > > Vogeltjes

Vogeltjes

Het viel me pas op toen het bijna te laat was. In het afgelopen heerlijke nazomerweer fietste ik over de Meeuwenlaan naar de Dirk. In gedachten verzonken merkte ik het nauwelijks op, maar ineens struikelde het over de grenzen van mijn bewustzijn:

werkelijk schitterend vogelengezang.

Nu ben ik van de technogeneratie dus dat het me al opvalt mag al bijzonder heten. De meeste mensen die zoals ik hun decibeltolerantie regelmatig testen op grotere feesten als Sensation Black, maar ook in kleinere gelegenheden zoals bijvoorbeeld de TWSTD, horen dat soort gepiep niet meer. Daarnaast heb ik ook nog eens een heavy metal-verleden en ben ik al aardig wat auditieve gevoeligheid kwijtgeraakt tussen de muren van de Korsakoff en de Cave.

Maar dat ik het ook nog mooi vond verbaasde mij nog meer. Ik hoop alleen dat die vogels wintervast genoeg zijn om ook buiten gehangen te kunnen worden nu de temperatuur daalt. Voor wie het ook horen wil: op de Meeuwenlaan, in Noord, links naast eethuis Nieuw Noord. Heel mooi.

vier reacties op "Vogeltjes"

Afwas
-1-  Afwas:
(Slikt gedwee een aantal intuïtief opkomende cynismes in)

De mooie plekjes zijn over het algemeen dichterbij dan je denkt. Wat ik alleen jammer vind is dat je vrijwel overal in Nederland waar het mooi, stil of vredig is het zachte geruis van wegverkeer hoort...
jose
-2-  jose:
Oh jee, dit soort meldingen hebben al eens eerder op deze site gestaan en gaf een hele gekke discussie.
vogeltjesliefhebber
-3-  vogeltjesliefhebber:
ik wil weten of een vogel een lieveheersbeestje heet!!!!!:D:D:D:D want dat moet k gewoon effe weten! Doeidoeidoei
ziggy
-4-  ziggy:
de vogel van mijn vriendin heet ladybug...maar ik denk dat je serieus aan de discussie moet meedoen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.