Home > > Blijburg Update

Blijburg Update

<%image(20050814-blijhoutAC.jpg|140|140|%>
Het is alweer drie hele dagen strandweer, maar ook in tijden van regen zit Blijburg niet stil. Er wordt nog steeds een druk programma gedraaid, en in de hoek van het café staat een maquette van een enorme pallet-piramide die binnenkort gebouwd gaat worden. Ondertussen bewerkt men de politiek, las ik dat er vanuit de PvdA nu ook gemorrel komt dat Blijburg moet blijven, en houden we de moed erin met z'n allen. Eerder meldde ik dat er in mijn ogen een mooi stukje zand vrij ligt aan het begin van het eiland. Dit blijkt om een afmeting van 8 bij 8 meter te gaan en zou, gezien de geringe ruimte, van Blijburg een veredelde patatkraam maken. Weg plan. Maar er ligt een ander plan om Blijburg helemaal aan het eind van het eiland te herbouwen. Een plek waar tot 2007 in elk geval geen huizen zullen komen. Laten we hopen dat ze daar uit komen.
Op de bar van Blijburg liggen handtekeningen-boeken. Als u even geen zin heeft om naar de andere kant van de stad te fietsen, kunt u vanachter uw eigenste computer ook uw steun betuigen. Kleine moeite, hopelijk groot plezier en hier moet u wezen: Blijburg.nl rechts onderaan in het oranje vlak.

ouder:
Arme NS
nieuwer:
Mannen, opgelet!

twee reacties op "Blijburg Update"

p.kamerbeek
-1-  p.kamerbeek:
Tsja, wat zal ik zeggen...
Ik ben een fan van blijburg, dat meen ik echt....
Maar, ik ben wel 1 van de vele die tegengestemd heb met het realiseren van ijburg,waarom?
Ben nu 41 en heb mijn hele jeugd doorgebracht aan de diemerzeedijk(andere kant van steigereiland). Nu nog steeds(heb een huisje onderaan de dijk..).
Volop gesurfd, prachtig, starten bij de dijk en op avontuur naar de ondergaande zon(daar waar nu blijburg ligt), richting open water. Nooit van deze prachtige beelden een foto hoeven nemen, wat dat staat in mijn geheugen gekerfd.Nu vanaf de dijk, ja, wat zie je dan?
Een hele stad opdoemen,echt waardeloos.
Nou vind ik blijburg harstikke leuk, maar dat had ik al gezegd, maar gelukkig ook niet te dichtbij.
De rust die je desondanks nog steeds hebt aan de diemerzeedijk is nog steeds genieten.
En ik begrijp het wel wanneer je weggepest wordt om deze prachtige lokatie te moeten opgeven, maar ik zie het toch echt niet zitten, wanneer de uiteindelijk beslissing voor steiger-eiland zal vallen.
En zo wel?
Ach, ik zal ongetwijfeld daar ook wel weer te zien zijn, maar blijf het zo jammer vinden dat een klein stukje rust wordt afgenomen.
Heet dit nou een midlife crisis?
Groet. Pascal
-2-  :
Ja Pascal, pas op voor die midlife crisis en laat je niet kisten door IJburg of BLIJburg. Ga lekker aan het strandje liggen daar, mét een biertje natuurlijk, en trek je eigen plan! Proost ;-)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.