Home > > Blijburg wacht af?

Blijburg wacht af?

<%image(20050721-blijhoutAC.jpg|140|140|)%>
Blijburg gaat op 11 september dicht. Dat is meer dan slecht nieuws.
Op blijburg.nl is te lezen waarom. Door het drukke bouwschema is het volgens Projektburo IJburg niet veilig om Blijburg op een andere plek te laten verrijzen. Of, zoals Stanja van Mierlo eergisteren in de Zwoele Stad op AT5 zei: tussen de vrachtwagens en bouwmaterieel zie ik geen kinderwagens rijden. Dat is inderdaad niet veilig. Ik woon op IJburg en er wordt gebouwd als wilden. Maar niet op honderd plaatsen tegelijk!
Update 24 juli
Op het middenstuk van Haveneiland West barsten de huizenblokken uit de grond. Maar elders op het eiland, zoals net over de witte brug aan de linkerkant is geen bouwaktiviteit te bekennen. Bovendien las ik in de Nieuwsbrief van de Watersportvereniging IJburg, (in oprichting) dat zij na hun tijdelijk stek aan de achterkant van Blijburg van het Projektburo IJburg toestemming hebben gekregen zich twee seizoenen lang te vestigen aan het begin van het eiland. Op Steigereiland, vlakbij de kinderspeelplaats Spyburg. Juist. Dát lege stukje bedoelde ik ook.
Hoe mooi wil je het hebben? Een kleine Watersportvereniging gecombineerd met een knallend goeie strandtent waar veel mag en de vlaggen vrolijk wapperen.

Maar misschien is dit combinatieplan allang van tafel geveegd? En zoja, waarom? En wat waren de andere alternatieven?
Op de Blijburg-site is te lezen dat men op dit moment druk doende is om de Gemeente Amsterdam ervan te overtuigen dat Blijburg op de kaart moet blijven. Een goed streven, maar ik vraag me af waarom Blijburg niet heel hard om hulp roept. Waar blijft die handtekeningenaktie, de steunbetuiging van bezoekers, de publieke strijdbaarheid? We wachten af, staat op hun site. Ik stel voor dat we helemaal niet afwachten! Hupsakee bezoekers! In de benen voor uw geliefde strand! Want laten we wel wezen: IJburg is een eiland met mooie vierkante blokkendozen. Maar zonder Blijburgs kampvuur zit er geen leven in.

Update 24 juli: Op de bar van Blijburg liggen twee handtekeningen-boeken. U kunt daar uw steunbetuiging kwijt.

vijf reacties op "Blijburg wacht af?"

Dr.D
-1-  Dr.D:
Kampvuren rieken naar anarchie!!!
Dat doet de waarde van de woningen dalen...
Als de buren vuurkorfen ruiken breekt er al paniek uit.

'Welkom in de grote mensenwereld'.
Denk je als de spreker namens de gemeente
en projektontwikkelaar de microfoon ter hand neemt...
-2-  :
Natuurlijk is er de grote mensenwereld, maar dat betekent niet dat je er genoegen mee moet nemen. Het ging me er meer om dat het lijkt als of Blijburg dit gevecht in haar eentje voert, terwijl de bezoekers er net zoveel (of zelfs meer) baat bij hebben dat Blijburg blijft. Overigens denk ik niet dat keurig omheinde kampvuren de prijs van woningen laten dalen. Nee, een blokkendozenwijk in aanbouw met 2 winkels, dá's pas aantrekkelijk.
-3-  :
Het zou niet verantwoord/veilig zijn om Blijburg op een andere, nu al bestaande, plek te bouwen, hoorde ik gisteren op het AT5 Nieuws. Dus vier jaar wachten tot fase II ingaat?

Ik moet ook zeggen dat er bij de organisatie van Blijburg wel heel hard gebromd en afgewacht wordt, maar dat ze volgens mij meer kunnen doen om het publiek mee te krijgen.

Zie ook: http://www.at5.nl/index.asp...
david
-4-  david:
ze zijn al weg geloof ik:
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@blijburg.nl and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.
Apache/1.3.29 Server at http://www.blijburg.nl Port 80
Wim van Eenennaam
-5-  Wim van Eenennaam:
Als huisnaturist gedurende 3 zomers, waarvan maar 1 echte,moet me van het hart dat ook wij het meest tolerante strand van Nederland node zullen missen.
Het eerste echte “clothing optional” strand, waar naakt en gekleed probleemloos naast elkaar lagen, in een stad waar alle naturistenstranden verdwenen zijn.
Laten we niet afwachten, maar een grote, demonstratieve tocht organiseren dwars door de stad, er is wel voor minder aktie gevoerd. Alleen een lijst met handtekeningen
werkt niet,dat heb ik ervaren toen ik 10 jaar geleden zelf een seizoenbedrijf aan de Gaasperplas exploiteerde.
Pas toen de pers en de andere media aktief werden mocht ik alcoholhoudende dranken serveren. ('t Steigertje).
Meiden, bedankt voor 3 te gekke seizoenen en we'll meet again!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.