Home > > De Amsterdamse taxi anno 2005

De Amsterdamse taxi anno 2005


32 reacties op "De Amsterdamse taxi anno 2005"

danielonigelogd
-1-  danielonigelogd:
en waarom is de taxichauffeur gelijk weer zo'n allochtoons uitziend iemand? Ik dahct dat amsterdamcentraal zich verre hield van discriminerend gedrag!?
-2-  :
Waarom is dit nu weer discriminerend gedrag??
-3-  :
Als ik een taxi neem, zie ik vrijwel alleen allochtone chauffeurs, dat is gewoon een feit. Waarom mag je geen grappen maken over deze allochtone taxichauffeurs? Niet zo P.C. hoor!
absintdiestiekemdanielis
-4-  absintdiestiekemdanielis:
hallo, denk even tegen wie je het hebt...
-5-  :
Ja hallo, gebruik dan ook ff je echte naam ;)
Arnoud de Jong
Wat een enorm hoge taxi trouwens! ;-)
Sigi
-7-  Sigi:
Meer een soort vrachtvliegtuig inderdaad...
Afwas
-8-  Afwas:
Waarom moet die blonde nou weer dom uit zijn ogen kijken? Is dat niet generaliserend?
-9-  :
Waarom Parijs? Waarom niet Madrid? Londen begrijp ik nog :)
Jochem Floor
-10-  Jochem Floor:
Joehoe! Ze zijn bij CS aan het aanpassen.

Hoog tijd voor de prijsvraag “Wat wordt de nieuwe afgrijselijke-taxi-hotspot in Amsterdam?”

A. Het blijft CS, de voorkant.
B. Het wordt CS, de achterkant.
C. Het Leidseplein.
D. De Nieuwmarkt.
E. Het Waterlooplein.
F. Een plek elders in de stad.

Hoofdprijs: 1 zetel in de gemeenteraad voor de politicus die er het best op anticipeert.
Dre van Mokum
-11-  Dre van Mokum:
Taxi's ? Zijn er taxi's op Centraal Station bij ons dan? Bij een beeld van taxi zie ik een brede blonde meneer in strak blauw pak met spierwit shirt en stropdas die zijn nieuwe mercedes poetst met een busje wax.
Ik heb heimwee!
Dre van Mokum
-12-  Dre van Mokum:
Was vandaag op de taxistandplaats en sinds er 7 man politie en 5 toezichthouders bijstaan zie ik er weer nederlandse chauffeurs tussen.
Jammer dat dit de enigste manier is om in je eigen land in je eigen auto in je eigen stad mensen kan vervoeren zonder weggepest te worden door schorrie morrie.

Moraal van het verhaal, meer blauw geeft een veiliger gevoel, of zijn de nieuwkomerchauffeurs bang dat die zelfde agenten om een ID kaartje vragen? ;-)
Cora
-13-  Cora:
Ik loop liever naar huis dat dat ik een taxi neem vanaf cs. Wat een walgelijk uit de hand gelopen toestand was het daar zeg. Een taxipooier die je aanwijst welke taxi je moet nemen. ( In mijn geval een tca want ik woon een paar km van cs )
Ook nog wel eens een “vrije rijder” grapjas gehad die een creatieve route wilde nemen. Gelukkig kan ik redelijk schelden als het moet. Merkwaardig genoeg had deze man ook geen wisselgeld.
Jochem Floor
-14-  Jochem Floor:
Ook aardig: die ene strook van de verkeerslichten naar de ingang die nu voor 'werkverkeer' gereserveerd is. Geniaal, je hebt een volstrekt overbodige strook als gevolg van de waardeloze inrichting van die hele hoek van het stationseiland, en je reserveert het ding voor 1 vrachtwagen per halfuur. Het slaat nergens op.

Met de nieuwe borden inrijverbod hebben ze overigens de situatie die al tijden werd gehandhaafd, eindelijk gelegaliseerd. Tot vorige week werd er wel geverbaliseerd voor het 'voorrijden' bij CS, maar de verkeersituatie was dusdanig gecompliceerd (en onjuist) bewegwijzerd dat iedere bekeuring door de rechter was vernietigd.

Maar gesteld dat ik (met inzicht en ongehinderd door enige aanttonbare kennis) een suggestie zou mogen doen:
teneinde te voorkomen dat iedere ochtend de voetgangers op weg naar de (voorlopige hoofdingang in de) westtunnel van CS uit moeten wijken richting het fietspad, kan die volstrekt overbodige rijbaan (voorheen taxiparkeerstrook) worden opgeheven en de twee rijbanen ernaast verschoven richting het oosten. Daarmee zou eindelijk een volwaardig voetpad op de brug kunnen worden gecreerd.

Maar het zal wel teveel gevraagd zijn. Per slot van rekening weet iedere Amsterdammer dat men zich slechts te voet naar CS begeeft, als men vanaf het Rokin of van de Wallen komt.
taxi
-15-  taxi:
hhet is gewoon een feit dat taxiwereld is en wordt overgenomen door de talibanchuaffers, het wordt voor een taxi oorlog
taxi driver taliban strijder die je noem
-16-  taxi driver taliban strijder die je noem:
jullie denken alemaal taxi taxi taxi nou weten jullie wel hoe de politie tegen over de taxi kijkt als ze een taxi zijn ja die moet ik hebben op een bekeuring uitte geven zeggen ze je toestand is ander dat wat julie zijn op het spel
der komen ook meer taliban drivers bij nou amsterdam heeft genoeg chafeurs het moet eens stop gezet worden om te driver te worden groetje aan het ivw nederland
Storm
-17-  Storm:
Als de topografische kennis van de stad van “Taxi driver Taliban strijder die je noem” op hetzelfde niveau staat als zijn kennis van de Nederlandse taal dan valt het ergste te vrezen voor de toekomst van de Amsterdamse taxi.
yanny scutt
-18-  yanny scutt:
Een normale Amsterdammer kijkt wel uit om een taxi te nemen vanaf het Centraal station en weet dat je beter een goed taxi-bedrijf kan bellen met je mobiele telefoon.

Het is een grote schande dat je (en deze discussie is al een aantal jaren aan de gang!) anno 2007 nog steeds geen normale taxi (auto en chauffeur) kunt bestellen!

De heren met ondeugdelijke auto's zijn nog kieskeurig ook! Zij weigeren niet alleen mensen die een korte afstand moeten afleggen met een zware koffer maar die mensen worden ook nog beoordeeld op hun uiterlijk.

Als je een Davidssterretje draagt dan ben je een 'vieze jood' en als je te zwart bent nemen ze je al helemaal niet mee, tenzij zij naar Schiphol moeten natuurlijk..

De 'heren' taxi-chauffeurs die nu menen geweldige dienstverleners te zijn op het Centraal Station , mogen wat mij betreft op, voor, of achter de vuilniswagen!
X taxi chaufeur
-19-  X taxi chaufeur:
mensen het is al fout gegaan sinds begin toen je verguningen kon kopen (voor het jaar 2000) toen hadden de hoge pietjes alles te zeggen over taxi wie er reed wie wat betaalde aan pachtgeld en toen regering alles vrijgaf toen hebben ze ook veel geld gemaakt
X taxi chaufeur
-20-  X taxi chaufeur:
Maar als je taxi rijdt dan hoor je abn te kunnen plus de weg te weten en goed uitzien en nette mooie auto en een navigatie in je auto te hebben.
X taxi chaufeur
-21-  X taxi chaufeur:
Het maakt niet uit of je bruin bent Chinees Afrikaans wat dan ook. Maar je werk moet je goed doen
yanny scutt
-22-  yanny scutt:
x taxi chauffeur, Zo is het maar net! Liefs, Yanny
RudiPensionado
-23-  RudiPensionado:
Hopelijk houden ze bij de herinrichting van de taxistandplaats ook rekening met de andere vormen van betaald vervoer, zoals de fietstaxi.
Blijft over dat de huidige situatie niet klantvriendelijk is en de argeloze touristen al meteen bij binnenkomst een negatief contact hebben en dat is niet best.
Wanneer gaan zij daar eens ingrijpen?
yanny scutt
-24-  yanny scutt:
Lieve Rups (pensionado), Dat is een mooi idee en daar moet ook ruimte voor zijn in de stad.

Maar niet bij het Centraal Station, want daar komen reizigers aan (of vertrekken) met zware koffers hoor! En die zie ik nu niet meteen op de fiets of Tuktuk. Vooral ook niet wanneer hun Hotel buiten het centrum van de binnenstad geboekt is.

Die mensen willen gewoon een goede Taxi! Groet;Yanny
S 320 cdi
-25-  S 320 cdi:
Een nette en schone Taxi!!.. nette en schone( haha.. )chauffeur!!.. géén navigatie!!..maar een super kennis van de Stad en omstreken en alle straten en hotels etc.(...) vanzelfsprekend weten te vinden!ABN NL spreken en kennis van vreemde talen als Engels Duits etc. En kennis van de bewegingen van de mens(?) om een flinke omzet te draaien en een prima klantenkring hebben opgebouwd in de tijd!!Deze taxichauffeurs hebben NOOIT! een taxi standplaats nodig! Dus het CS kan je gewoon taxivrij maken hahahaha ( ex taxi chauffeur die voldoet aan alle criteria! ) LOL
yanny scutt
-26-  yanny scutt:
S 320 cdi, U bent nu precies de Taxi die ik NIET wil hebben. Uw opvatting van een goede Taxi deugt niet.

U bent van mening dat u een grote kennis heeft van Amsterdam terwijl u zelf al aantoont geen Nederlands noch Engels te spreken terwijl dat toch een vereiste (diploma,s!)is in Nederland. En dat terwijl dat ( In tenminste in Amsterdam en omgeving) zo behoort te zijn! Ik zou graag zien dat U en uw collega's eens gewoon verstaanbaar Nederlands spraken want dan zou ik sneller met u verder reizen. ...EN..

ook zou het fijn zijn als uw collega,s joden (uit binnen en buitenland) als normale mensen te bezien die geen politiek bedrijven in het midden-oosten!

Groet; Yanny
RudiPensionado
-27-  RudiPensionado:
S 320 cdi lijkt mij een snorder en wij weten allemaal wat daar soms mee gebeurt.
Die halen hun pensioen niet in de taxi.
Het komt ooit goed maar vermoedelijk pas na de volgende verkiezingen.
john
-28-  john:
yanny scutt en RudiPensionado deze laatste 2 reakties gaan nergens over.
RudiPensionado
-29-  RudiPensionado:
John,
Het is jouw reactie die nergens over gaat want je bent off-topic.
Yanni en ik menen reageren trouwens op de reactie van S320 en op jouw bijdrage valt niet inhoudelijk te reageren.
john
-30-  john:
RudiPensionado
een taxi is geen snorder en een snorder is geen taxi.
Yanni heeft text van s320 niet goed gelezen.
taxi chauffeur
-31-  taxi chauffeur:
Taxi is naar de klote in Amsterdam.
Meer concurrentie= duurdere taxis
jopie
-32-  jopie:
als je een taxi pakt, pak dan gewoon een nieuwe auto, en met een nieuw tca dakbord
dan heb je de goedkoopste en krijg je service! ik kan het weten ik ben er een!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.