Home > > Vervroegde verkiezingen

Vervroegde verkiezingen

<%image(20050703-20050418-040319-de-otter.jpg|140|140|null)%>
Stoere bink hoor die Mark: "Ik wilde de havens maximaal volbouwen met die molens. Pleur maar neer waar het kan!" Zijn ambtenaren geilden mogelijk wat minder op deze enorme fallussen, volgenden de regeltjes en hielden zich aan de voorwaarden om geschikte plekken te vinden voor deze jongens met hun ferme wieken.

Ik had nog een beetje naweeën van de actie van eervorige week vrijdag maar toen ik het goede nieuws afgelopen vrijdag in Het Parool las, werd ik in één klap helemaal blij. Stel je voor. Vijftien reusachtige palen van 80 - 100 meter hoog en elk met een vermogen van drie megawatt. En zo vlak bij Ruigoord. Fijn voor de mensen die er zijn blijven wonen. Ja, het wordt echt mooi in de havens. Die leuke bewegende rode kranen van Ceres omringt door fraaie windmolens. Hmmm, lekker Hollands!

En het is goed voor het milieu. Mark: "Met die turbines maken we grote klappers. We kunnen wel allemaal grijs gerecycled kopieerpapier kopen, maar dit zet meer zoden aan de dijk en we verdienen er nog eens bakken geld aan."
Ik geloof wel dat hij gelijk heeft. Mark rekent ons voor dat er in 2007 38 molens moeten staan met een gezamenlijk vermogen van 67 megawatt ( 38 x 3 = 67 [SK - hahaha]). Dat is natuurlijk een enorme boost voor het milieu. En ja, misschien helpt het ook een beetje om het CDA op een andere gedachte te brengen. Van de week hoorde ik dat het CDA bij óns in de haven een nieuwe kerncentrale wil neerzetten. Hoe is het in vredesnaam nou toch weer mogelijk? Is De Schepping niet veel beter af met een stel ferme jongens die gratis stroom opwekken dan met een kerncentrale die ons tot in de eeuwigheid met gevaarlijk radioactief afval opzadelt?

Ik stel voor dat we gedurende het zomerreces vervroegde verkiezingen uitschrijven. Wie weet hoe dat moet?

vier reacties op "Vervroegde verkiezingen"

Dr.D
-1-  Dr.D:
eh,eh,eh
Bewegende kranen bij Ceres...
RA
-2-  RA:
“Vijftien reusachtige palen van 80 - 100 meter hoog en elk met een vermogen van drie megawatt. En zo vlak bij Ruigoord. Fijn voor de mensen die er zijn blijven wonen. Ja, het wordt echt mooi in de havens.”

Het Havengebied is een industrieterrein. Als je al bezwaar hebt tegen windmolens op een industrieterrein, waar moeten ze volgens jou dan wél staan? Of liever niets doen aan onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, verslechtering van de luchtkwaliteit en de mondiale gevolgen van het broeikasprobleem?
45 megawatt levert schone energie voor ruwweg 27.000 huishoudens. Daar is geen discussie over mogelijk. Hoogstens over de estethische aspecten van windmolens. Of, zoals jij blijkbaar wilt, over de 'schoonheid' van grootschalige haven- en industriegebieden.
Sigi
-3-  Sigi:
Windmolens zíjn mooi.. net als industriegebieden trouwens en vervroegde verkiezingen.
robert
-4-  robert:
helemaal eens met Sigi, kunnen we als Amsterdamers niet aandringen op vervroegde verkiezingen?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.