Home > > De politie is je beste kameraad

De politie is je beste kameraad

<%image(20050702-Politie.jpg|140|140|pol)%>
Als ik afgelopen vrijdagmiddag politiebureau Raampoort binnenkom, heb ik eigenlijk geen hoge verwachtingen van de medewerking die ik er zal krijgen. Ik ben van de generatie die de politie niet ziet als ‘beste kameraad’ maar als verlenging van het gezag, waar je beter niets mee te maken kan hebben. Met de politie, die je een bon geeft omdat je geen bel/licht op de fiets hebt, of omdat je door het rode licht rijdt/loopt.

Maar vandaag heb ik ze nodig, want ik wil het huis binnen van mijn broer, die al een paar dagen niet gesignaleerd is in het schaakcafé waar hij normaal gesproken elke avond komt en waar hij vanmiddag achter de bar had moeten staan. Er zijn redenen genoeg om me zorgen over hem te maken en die vertel ik net aan de agent achter de balie, als buurtregisseur Jack Druppers binnen komt lopen. Hij luistert mee en ik zie hem snel schakelen. Een paar minuten later lopen we richting het huis van mijn broer, dat niet ver van bureau Raampoort ligt. Ondertussen belt hij al - nadat hij wat gegevens van me heeft gekregen - met instanties die op de hoogte zijn van gewonde mensen, die vanaf dinsdagavond in Amsterdamse ziekenhuizen zijn opgenomen. Er is een eventuele kandidaat die in het OLVG ligt, iemand die dinsdagavond laat steekwonden had opgelopen bij een steakhouse ergens op de Nieuwezijds. Ondertussen neemt Druppers het pand op en zegt dat de brandweer waarschijnlijk erbij moet komen om van buitenaf door het raam op twee hoog naar binnen te kijken of hij daar misschien binnenligt.
Druppers bonst hard op de voordeur en roept de naam van mijn broer. Geen enkele reactie. De deur heeft zo’n inbraakstrip waardoor de deur niet eenvoudig opengemaakt kan worden. Dan dus maar de brandweer erbij. Hij belt en binnen tien minuten komen er twee brandweerwagens, waaronder een ladderwagen, met luide sirenes aangereden. Zonder problemen komt de brandweer via een raam op twee hoog het huis binnen. Er is niemand binnen. Hij is dus weg.

Dan moet ik hem maar officieel als vermist opgeven, vindt Druppers en we lopen terug naar het bureau. Eerst wordt er nog een keer gechecked in de ziekenhuizen of er iemand aan de omschrijving van mijn broer voldoet. Niemand, maar ziekenhuizen zijn op rare wijze niet erg happig om hieraan mee te werken.

Net op het moment dat ik de eerste kenmerken van mijn broer op moet geven, belt mijn zoon dat hij zijn oom heeft aangetroffen op de Rozengracht. Die vertelt dat hij dinsdag ergens gevallen was en vandaag de hele middag in het OLVG verbleef. Het OLVG? Die hadden net aan de telefoon verklaard, dat mijn broer na 28 juni niet in het OLVG geweest was. Raar, de agent die de aangifte opneemt, wordt er een beetje pissig van. Pissig op het OLVG, dat moeizaam meewerkt en pissig op mijn broer omdat die zich zo onbereikbaar hield.

Na zo’n middag politie, kijk ik anders aan tegen politiewerk. Als je een bon krijgt, vergeet je dat ze meer doen dan alleen maar een bon uitschrijven. Ik was onder de indruk van het optreden van de agenten van dit bureau. Toen ik ze bedankte voor hun inzet werd er wegwerpend geantwoord: ‘Ach, we worden er voor betaald.’

32 reacties op "De politie is je beste kameraad"

RoZa
-1-  RoZa:
Mooi verhaal.
Als het kabinet zijn zin krijgt dan krijgen we nationale politie.
Iets in me zegt dat de buurthulpverlening waarin de Amsterdamse politie zo sterk is dan langzaam zal verdwijnen. De menselijke maat kan je niet landelijk aansturen...
Jochem Floor
-2-  Jochem Floor:
..en dan moet je ook nog maar afwachten wie ze vanuit Den Haag in de leiding daarvan gaan parachuteren. Dat belooft ook veel goeds.
Arnoud de Jong
Eind goed, al goed gelukkig.
Jack Druppers
-4-  Jack Druppers:
Beste Hans,

Mooie woorden aan het adres van de politie. Als buurtregisseur probeer ik me zo kwetsbaar en menselijk mogelijk op te stellen naar mensen. Mijn werkzaamheden bestaan grotendeels niet uit het schrijven van bonnen, maar liggen meer op het intermenselijke vlak. Dat is ook zo mooi aan het werk. Toch heeft het ook negatieve kanten. Als ik bijvoorbeeld op een mooie zomeravond langs de overvolle terrassen aan de grachten fiets, hebben mensen nog wel eens de neiging om te reageren op mijn uniform en roepen mij bepaalde dingen na. Bijvoorbeeld “Nazi, vuile verader, klerelijer” of andere bewoordingen van gelijke strekking. Hoe groot, dronken of kwaad de persoon in kwestie ook is, ik keer altijd mijn fiets om me aan de persoon in kwestie netjes voor te stellen en degene te vertellen dat hij me kwetst met dergelijke uitingen. Negen van de tien keer worden excuses aangeboden. Natuurlijk begrijp ik dat het niet persoonlijk is en mensen gewoon even hun frustraties kwijt moeten, maar ergens raakt het me wel. Zeker omdat ik in alle oprechtheid probeer binnen de mogelijkheden van mijn functie de wereld een heel klein beetje beter te maken en het verschil te kunnen zijn voor mensen.
Het is dan fijn om heel af en toe te horen dat je werk gewaardeerd wordt. Dank je!
nel
-5-  nel:
Beste Jack
Nou dat je je functie zo goed en zo kwaad als het gaat zo goed mogelijk probeert uit te voeren, mag blijken uit de positieve reacties van mensen op de Westelijke Eilanden. Petje af hoor. Gewoon een echte buurtregisseur.
Dr.D
-6-  Dr.D:
Verrader is met dubbel r...
En het feit dat een uniform geen 'respect' afdwingt is historisch ontstaan...
Dr.D
-7-  Dr.D:
Heeft U wel eens klappen gehad van een ambtenaar in functie
die dat deed 'omdat hij daar zin in had'???
En onschendbaar vanwege het geweldsmonopolie.
Een figuur die je zelf in een kroeg gewoon van zijn kruk zou rossen???
Nou?
Olga
-8-  Olga:
“Steekwonden opgelopen bij een steakhouse”
Tja.
Dr.D
-9-  Dr.D:
Olga Gaaikema...
Jack Druppers
-10-  Jack Druppers:
Dr.D,

Kennelijk heeft u wel die ervaring en het spijt me dat dergelijke lieden soms ook bij de politie werken. In elke beroepsgroep of gemeenschap zitten rotte appels. Wat dat betreft zijn wij net mensen..........een afspiegeling van de samenleving. Maar ik kan u verzekeren dat, zeker in Amsterdam, de meeste collega's die ik ken hun werk oprecht en eerlijk mogelijk proberen te doen.

Dat van de gemiste 'R', schaam ik me diep. Maar ja, wat kan je verwachten van iemand met LTS Zwakstroom met verlengt leerplan.....
Guus Rombouts
-11-  Guus Rombouts:
Toch nog handboeiendrager, verhittegemoederensusser, geworden. Knap hoor..!

Jack Druppers lijkt me een aardige man. Iemand die niet gebruik maakt van het recht wat zijn Rotterdamse vakbroeders sinds een jaar of twee hebben. Wie daar een agent beledigd of zich vloekend, slaand, schoppend bij een arrestatie verzet krijgt niet alleen een hogere straf maar ook smartengeld opgelegd. Enkele gevalletjes per maand kunnen een aardige bijverdienste zijn. Ik heb de mensen aan het Haagseveer eens een mailtje gestuurd met de vragen 1) Waarom de politie de enige beroepsgroep met zo`n regeling is? -Wie bij de politie gaat weet immers vooraf dat die niet alleen klappen zal uitdelen maar ze ook zal moeten accepteren, zoals een soldaat vooraf weet dat die kan sterven op het slagveld- 2)Ze bereid waren om aan gedupeerden van niet goed vooraf gepleegd onderzoek ook smartengeld aan te bieden -September 2001 stond ik op de uitvaart van mijn vader met twee agenten om me heen op basis van de berichtgeving van mijn hysterische zus terwijl hetzelfde Rotterdamse korps naar later bleek in die tijd geen mensen kon vrijmaken om Pim Fortuyn te beschermen- Het spreekt vanzelf dat het Haagseveer niet op mijn mailtje heeft gereageerd want juist mannetjes en vrouwtjes in uniform zijn niet zo flink en rechtschapen als ze graag willen overkomen. Dit indachtig dienen wij Jack Druppers de gemiste R volledig te vergeven, zou ik bijna weer vertrouwen krijgen in de politie.
Afwas
-12-  Afwas:
Guus: hoe kom je erbij dat die regeling alleen voor de politie geldt? Te lang in het café gehangen?

Van mensen die een negatief beeld van de politie hebben kun je niet verwachten dat ze na één goede ervaring meteen omgeturnd zijn tot verstokte fans. Zou ook denk ik niet gezond zijn. Toch is het wel tekenend voor gezond verstand dat zo'n ervaring aanzet tot relativeren. Oftewel: is het beeld dat ik heb wel realitisch en waar heb ik het eigenlijk vandaan?

Een reactie van iemand over het in elkaar slaan van iemand in een kroeg is in die sfeer heel verhelderend...
-13-  :
Toen ik na het gebeuren wat ik in het bovenstaande stuk heb beschreven, nog even 'googlede' op 'buurtregisseur en Druppers', kreeg ik onder andere dit verhaal over een toneelstuk dat nu aan het ontstaan is naar een idee van deze buurtregisseur. Het stuk wordt uitgevoerd door multiculturele toneelgroep de Nieuwe Amsterdam, begin 2006. Ik las er over:
'VUUR is ontstaan naar een idee van Jack Druppers, buurtregisseur in Amsterdam. De voorstelling probeert een beeld te schetsen van de verhoudingen in een multiculturele wijk in een grote stad, met relatief veel mensen met een Marokkaanse achtergrond. Hoe staan de verschillende culturen tegenover elkaar, wat kunnen ze nog samen? En vooral, hoe dun is de lijn die alles samenhoudt en hoeveel is er eigenlijk nog nodig om die definitief te laten knappen?'
Best goed zo'n agent, met alleen LTS Zwakstroom met verlengd leerplan...
Afwas
-14-  Afwas:
Tja Hans, ongetwijfeld een geïsoleerde éénling binnen zijn bedrijf..

Toch.....?
-15-  :
Dat weet ik niet hoor. Misschien is dit bureau wel als geheel goed. Degene die me hielp nadat Jack Druppers zijn dienst erop zat, was ook okee. Misschien trof ik net een stel aardige agenten. Maar dit is natuurlijk ook iets anders dan een bon uitschrijven, wat Druppers ongetwijfeld ook doet. Het is ook iets anders dan een busje met ME-ers dat op weg is naar een ontruiming. Politietaken zijn zeer verschillend, dat was ik misschien vergeten.
Guus Rombouts
-16-  Guus Rombouts:
@Afwas.

Een advies: Voordat je een vraag stelt, zeker als je dat in het publiek doet, dien je je af te vragen hoeveel je van de persoon weet? Als dat niets is moet je de vraag niet stellen. Ik hang al velen jaren niet meer in kroegen, nòg langer drink ik geen alcohol -één glaasje bier of wijn per zoveel maanden kan men geen alcoholgebruik noemen-

Jouw op dit punt kennelijk beter geïnformeerd zijn dan ik zegt dat niet alleen de politie een smartengeldregeling heeft. Hoe het ook zij; een dergelijke regeling mag nooit eenzijdig zijn. Na het voorval tijdens de uitvaart van mijn vader heb ik geprobeerd om inzage te krijgen in het ambtsbericht waarop de Barendrechtse politie -dus het politiekorps Rotterdam-Rijnmond- tot die aanwezigheid was gekomen. Mijn advocaat en ik zijn gestopt want het zou een hele lange, dus dure, procedure worden. Hoe bestaat het dat instanties die burgers voortdurend ter verantwoording roepen zelf geen verantwoording willen afleggen? Alweer zo`n eenzijdigheid. Buitendat is mijn ervaring met de klachtenafhandeling helaas representatief. Uit een enige tijd geleden plaatsgevonden onderzoek van ik meen AT5 is gebleken dat de Amsterdamse politie elke klachtafhandeling minimaal twee jaar vertraagd. Eén negatieve ervaring kan een mens voor het leven tekenen. Desondanks ben ik complimenteus betreffende Jack Druppers van wie ik tot deze discussie niet eens had gehoord. Toch aardig als iemand na zo`n ervaring en met die kennis positief tracht te blijven.

Tot slot slechts één vraagje: Wie van ons twee heeft te lang in de kroeg gehangen?
Guido
-17-  Guido:
Het blijkt eens te meer dat er nog steeds mensen rondlopen(of hangen)die het hele politie apparaat over 1 kam scheert. Nuances zijn vaak ver te zoeken. Als fervent weblog lezer kwam ik per toeval de naam van Jack Druppers tegen. In de afgelopen tijd is hij op mij overgekomen als een uiterst plezierig en bekwaam mens om mee te werken. Zeker als het om een opening van ons restaurant ging, waar hij er voor gezorgd heeft dat ondanks de chaotische taferelen het toch nog in goede banen werd geleid. (alhoewel, was de alcohol controle echt nodig?)

Guido
Guus Rombouts
-18-  Guus Rombouts:
@Guido

Bah wat een denigrerend stukje. Lees je eigen bijdrage nog eens voordat je anderen ongenuanceerdheid verwijt. Mensen kunnen na een onprettige ervaring heel huiverig worden, daar in ben ik in deze discussie dus niet de enige. Dat velen, ook jij, lovend zijn over ene Jack Druppers doet het vertrouwen bij velen -in zekere mate- herstellen. Reuzejammer dat je die politieman toch een schop onder zijn kont geeft want die man had niet alleen het volste recht maar was ook zo verstandig om tijdens of na jouw restaurantopening een alcoholcontrole te houden. Het lijkt me niet zo prettig in de kranten te moeten lezen dat er na zo`n happening één of meerdere mensen een operatietafeloponthoud hadden. Steeds meer begin ik er voor te voelen om die Jack Druppers nòg voor het einde van het jaar uit te roepen tot DE BESTE AMSTERDAMSE POLITIEAGENT VAN 2005. De hoofdprijs een dinertje voor hem en zijn hele familie in jouw restaurant..?
Afwas
-19-  Afwas:
@Guus:

Een advies: Kijk of hetgeen je schrijft ook waar is. Nu loop je er wel heel makkelijk overheen en begin je te klagen over een slechte ervaring die niets met je stelling te maken heeft, maar ondertussen heb je wel een ongefundeerd stuk klassejustitie neergezet. Je kan het ene gat niet met het andere dichten....
nel
-20-  nel:
nou vandaag was de Politie helemaal niet mijn beste kameraad. Kreeg ik potverdrie dubbeltjes een bekeuring omdat ik een stukje niet over een fietspad reed (Haarlemmerweg, gebaricadeert vanwege een bouwproject)maar langs het fietspad. Ga morgen toch eens kijken of het bord wat bij deze opbreking staat wel toestaat dat ik deze bekeuring heb gekregen. Het vervelendste vond ik vooral dat de dame en heer eigenlijk al in hun auto waren gestapt en weg wilden rijden maar mij dus langs zagen racen. Huppa, niks geen waarschuwing of iets dergelijks maar gelijk het bonnenboekje in de aanslag. Ik heb vast een bijdrage geleverd aan het quotum van die dag. Heel erg flauw hoor, vooral omdat er in de tijd tussen aanhouding en uitschrijven bon geen enkele auto over deze weg heeft gereden. Hoezo, ik bracht mijzelf in een heel gevaarlijke situatie?
Guus Rombouts
-21-  Guus Rombouts:
@Afwas.

Altijd leer- en nieuwsgierig verzoek ik je om mij en alle andere forumbezoek(st)ers uit te leggen waar ik een ongefundeerd stuk klassejustitie zou hebben neergezet. Ik ben mij van geen kwaad bewust. Bijvoorbaat hartelijk voor je explinatie.
Afwas
-22-  Afwas:
Guus, je stelt twee dingen die gewoonweg niet waar zijn:

1. De politie is niet de enige beroepsgroep met een smartegeldregeling. Sterker nog, die regeling heeft niets met de beroepsgroep te maken;
2. Een hogere straf opleggen heeft niets te maken met het 'recht' van een politieambtenaar, terwijl je die suggestie toch wel enigszins wekt!

Duik eens in de materie voordat je dit soort dingen beweert, staat best intelligent!

En als je het hebt over het aanvaarden van beroepsrisico's: ga eens praten met de nabestaanden van vermoorde taxichauffeurs, neergeknalde bankbediendes en platgereden wegwerkers. Ook die weten de risico's van het vak.
Guus Rombouts
-23-  Guus Rombouts:
@Afwas.

Ik vind het niet zo charmant om -publiekelijk- te worden aangevallen door iemand die de “flinkheid” heeft onder pseudoniem te schrijven. Ik vergelijk je dus met de politieagent die tegen een burger de raarste dingen zegt, als de burger de achter kogelvrij glas staande naar zijn naam vraagt die niet geeft.

Graag een strijd met een open vizier. Men valt mensen pseudoniemloos aan, identificatieplicht dient er voor beide partijen te zijn. Zo ook smartengeldregelingen. Als een representant van een openbaar lichaam meent dat hij geestelijk is beschadigd omdat iemand bij de arrestie iets anders zei dan “Gezagshandhaver, doet u mij de boeien om”, de rechter in die geestelijke beschadiging mee gaat door buiten de straf ook nog een smartengeldbedragje op te leggen, heeft datzelfde openbaar lichaam de plicht om smartengeld aan te bieden wanneer blijkt dat een hen representerende een persoon onheus heeft bejegend.

Wie kiest voor een militaire carrière weet dat die kan worden neergeknald. In steeds meer beroepen loopt men risico`s, jouw lijstje uitbreidend denk ik o.m. aan sociale dienstambtenaren, keuringsartsen. De vraag is of smartengeldregelingen wel zo effectief zijn? Amerika is het land waar per hoofd van de bevolking de meeste moorden worden gepleegd, de doodstraf schrikt dus niet af. In die geest kan ik me dus niet voorstellen dat iemand vooraf denkt: “Laat ik maar niet ruw zijn want anders moet ik ook nog smartengeld betalen”. Wandaden worden nu eenmaal gepleegd vanuit -een verblindende- haat. Schertsendewijs kan ik me voorstellen dat een politieagente die tien keer per maand wordt aangesproken met “Staatshoer” denkt: “De babykamer is bijna betaald, als ik het nog een paar keer uitlok is die volledig gekwijt”. We zullen dus andere maatregelen moeten treffen om de maatschappelijke verruwingen tegen te gaan. De smartengeldregeling is voor mij net zo`n optische als de veiligheidsgordelplicht in een formule 1 auto.

Misschien is één van de effectiefste regelingen weer tot gelijkwaardigheid te komen. Staat best flink om je reactie niet te schrijven onder de schuilnaam 'Afwas'. Hèèl vèèl sterkte daarmee...

P.S. Mijn stukjes nog eens nagelezen hebbende ontdek ik nergens een pleidooi voor hogere straffen, klassejustitie. Zoals ik ook in deze bijdrage schreef kan de rechter dat smartengeld opleggen zodat de straf inderdaad hoger uitkomt. Eén van de voordelen van het onder eigen naam schrijven is dat men zorgvuldiger andermans stukjes leest. Dat doen staat best intelligent. In het dagelijks leven soms politieagent(e)..?
Afwas
-24-  Afwas:
Guus, ik schrijf dit niet om charmant te wezen, en nee ik ben geen agent. Waar het mij om gaat is dat je dingen schrijft die gewoon niet zo zijn en ik vind dat ik dat mag zeggen zonder mijn hele hebben en houden hier op straat te gooien, ook dat is vrijheid namelijk. Of geldt privacy alleen als het ons uitkomt??

Ieder slachtoffer van een misdrijf (dus ook een agent) kan van de dader (dus ook van een agent) een vergoeding eisen voor materiële of immateriële schade, dat heeft niet zozeer met 'smartegeld' te maken maar met het vergoeden van letsel, schade of gederfde inkomsten. Inning gebeurt meestal via Stichting Slachtofferhulp, of uit het Schadefonds Geweldmisdrijven, maar grote instanties (politie, banken, GVB, beveiligingsbedrijven) voeren die inning vaak voor hun werknemer uit als de schade door beroepsuitoefening is ontstaan. Burger of politieman, dat maakt dus feitelijk niet uit. Schadevergoeding vanwege belediging? Nooit van gehoord, maar als deze regeling bestaat geldt deze voor iedereen. Sterker nog, politiemensen worden geacht zich minder snel beledigd te voelen omdat ze kunnen begrijpen dat die belediging niet zozeer persoonlijk is, danwel gericht tegen het uniform dat ze dragen.

Aan de andere kant geldt ook dat iedereen die schade lijdt door het onrechtmatige optreden van de politie deze net zo goed kan verhalen, een kwestie van aansprakelijk stellen en gaan met die banaan. Gaat -weet ik uit werkervaring- heel vaak goed!

Op zich kan je inderdaad een aardige boom opzetten over het nut van smartegeld of schadevergoeding in relatie met beroepsrisico's, maar kom dan niet met kroegverhalen aan over speciale regelingen voor politiemensen, om deze later te nuanceren met 'schertsenderwijs', die regelingen zijn er namelijk niet en het staat goed om dat na te kijken voordat je daar je commentaar op geeft.
-25-  :
@Afwas en Guus Rombouts:
Deze discussie lijkt me zo wel mooi genoeg geweest.
Lawyerzwelgje
-26-  Lawyerzwelgje:
Nou ja, als ze verder willen gaan, moeten ze dat vooral doen, toch? Maar de standpunten lijken duidelijk genoeg, dus voegt het nog iets toe om op het onderwerp verder te gaan?
-27-  :
Dat is precies wat ik bedoelde, Lawyerzwelgje. De standpunten zijn duidelijk en het is verder een herhaling van zetten. Eigenlijk moeten ze samen maar ergens in de kroeg hier verder over praten.
Guido
-28-  Guido:
@ Dhr Rombouts,

Over de alcohol controle: Dat was een geintje, waarschijnlijk is het mijn gebrekkige manier van schrijven geweest dat dat niet tot uitdrukking kwam. iedereen heeft idd zijn eigen verantwoordelijkheden en als mensen lam (omdat de drank gratis was)in hun auto stappen dat is hun zaak. Wat mij betreft parkeren ze een permanente alcoholcontrole bij onze uitgang.

Over de hoofdprijs: Waarom houd je het niet wat persoonlijker en maak je zelf een maaltijd klaar, veel gezelliger en een stuk goedkoper....
Guus Rombouts
-29-  Guus Rombouts:
@Guido Mascini.

Mijn kookkunst is niet die van jouw horecagelegenheid, ook niet mijn ambiance. Van mijn advocaat mag ik alleen maar al dan niet in functie zijnde politiemensen in zijn aanwezigheid in mijn huis toe laten. Indachtig het uurtarief van de togadrager wordt het een zodanig duur etenje dat ik Jack Druppers en zijn familie hoogstwaarschijnlijk twee avondjes bij jouw kan laten voederen. Bij nader inzien weet ik een betere hoofdprijs: Druppers een hele dag laten rondtoeren in de Londense metro. Dat noemen we dan niet de hoofdprijs maar een gesponsorde dienstreis. Merel Roze doet de verslaggeving. Gezellig toch..!
Dre van Mokum
-30-  Dre van Mokum:
De politie doet inderdaad goed werk!
Je kan weer redelijk veilig over de Zeedijk s'avonds (ja er wonen ook mensen)
Je kan in het weekend weer redelijk veilig uit op het Rembrands/Leidseplein
Je kan vrijdag en zaterdagavond weer redelijk veilig op Centraal Station lopen met de preventieve fouilleringen.
Je kan weer redelijk veilig met de metro mee tussen Centraal Station en Wibautstraat.
Je ben weer redelijk veilig op het Damrak en Dam met de camera toezicht.

Mensen stop met zeuren! De linkse troetel politiek heeft er een zooitje van gemaakt en daar kan de politie niets aan doen!
Dr.D
-31-  Dr.D:
Wat is dat ??? 'Redelijk veilig'???
Vraag het aan een 65 plusser bij de pinautomaat `s avonds laat...
Dat lukt je niet!!!
Omdat ze er niet zijn.

De maatschappij is geprivatiseerd en ge-individualiseerd.
Het is ieder voor zich...
een griffier
-32-  een griffier:
Guus,

wat heb ik mij aan jou zitten irriteren met je gezwam. Je verspreid onwaarheden!!! Laat mij je een(1) ding aanraden.. neem een andere advocaat. Hij/Zij kan wel zeggen: “er komt geen politie in voordat ik er ben.” maar daar gaat je advocaat in het geheel niet over. Ik zou maar eens een andere advocaat zoeken. Kennelijk win je weinig zaken. (reageer maar niet, doe jezelf dat niet aan)

De buurtagent:
Leuk eens iets positiefs te lezen. Een grote hoeveelheid mensen vinden het kennelijk heerlijk hun eigen tekortkomingen op de politie te projecteren. De media besteed er op haar beurt weer flink wat aandacht aan want dat is makkelijk scoren. dat zij daarbij het “echte” nieuws laten liggen boeit kennelijk niemand.

Ik ben blij dat er politie is. Ik zou er zelf niet voor willen werken maar dat betekend niet dat ik de politie vervolgens maar als schoppaal ga gebruiken om mijn eigen gedragingen goed te praten. Want zo is het. Als ik te hard rijd of als ik door het rode licht rijd weet ik dat ik een overtreding pleeg. Maar Hoooo als ik door een gezagsdrager hierop wordt gewezen.“Ga eens boeven vangen. Zeker nog niet aan je quotum.” enz enz enz..

Ik krijg ook wel eens een bon. Natuurlijk baal ik als een stekker en denk ik wel eens van tjonge tjonge.. Maar sinds mijn vrouw geschept is kan ik alleen maar zeggen lof voor de politie. Mijn vrouw is helaas gedeeltelijk verlamd geraakt door de aanrijding maar het had veel erger kunnen zijn. Door het adequate handelen van de politie heeft mijn vrouw het overleefd. Mijn vrouw is gereanimeerd door de politie. Mijn vrouw heeft vervolgens in coma gelegen waar ze gelukkig uit is gekomen. Mijn vrouw is nu 75% afgekeurd. Mijn vrouw zal nooit meer kunnen fietsen en allemaal omdat iemand het nodig vond te hard te rijden en het rode verkeerslicht te negeren.

Zo kan het ook. Nou ik ben blij dat de politie mij aanspreekt of jullie aanspreekt. Wat mijn vrouw is overkomen gun je niemand. De artsen vertelden mij later dat mijn vrouw haar leven te danken heeft aan het adequate handelen van de politie. Ik heb later foto's onder ogen gekregen waar ik nog geen seconden naar heb kunnen kijken. Die politieman en vrouw hebben er op straat wel naar moeten kijken en er mee moeten handelen.

Gelukkig is de dader gepakt door de politie en berecht door justitie maar voldoening zal mijn vrouw nooit krijgen. Haar dromen zijn haar ontnomen.
Toen ik later in de rechtzaal de betreffende agenten voor het eerst onder ogen kwam zag ik dat zij geëmotioneerd waren. De agenten toonden betrokkenheid. Gelukkig zijn agenten ook maar mensen. En toen ik ze bedankte voor het feit dat ze mijn vrouw hebben gered zeiden ze: &#8220;Dat mag van ons verwacht worden. &#8221;

Als ik nu de ervaring van meneer Frederiks lees welke hij heeft met wijkagent Druppers stemt mij dat gelukkig.


Daarom ben ik blij dat er ook nog wel positieve dingen over het politie optreden wordt gezegd.

Maar helaas moeten mensen zoals Guus zo topic vervuilen met onwaarheden.
Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.