Home > > Vuilnis

Vuilnis

<%image(20050615-vuilnisAC.jpg|140|140|)%>
Ooit woonde ik op 1 hoog en 3 hoog op krappe etages met smalle gangetjes. In die kleine gangetjes stonden dozen voor oude kranten en tassen met lege flessen en potten appelmoes. In de keuken in een bakje verzamelde ik overleden batterijen. Eens in de zoveel tijd zeulde ik de hele zaak de trap af en gooide ik alles in de daarvoor bestemde glas- en krantenbakken op straat. De batterijen gingen in een ton bij de dichtstbijzijnde supermarkt. Ik brak m'n nek over mijn verzameling gescheiden afval in huis, maar het was voor een goed doel dus het moest maar. En het went, zal ik maar zeggen.

Op IJburg geen krappe gangetjes maar heuse eensgezinswoningen. In mijn halletje stond na de verhuizing de eerste doos voor de oude kranten al klaar. Allemaal overbodig, zo bleek later. Op IJburg is 1 glasbak bij de snackbar vooraan op het eiland waar bijna niemand met zijn glazen troep naartoe sjouwt. In de buurt van mijn huis staat een grote container voor grof vuil en om de hoek vier van die kleine verzamelbakken voor de vuilniszakken. In die vuilniszakken mogen blijkbaar lege flessen en potten appelmoes, oude kranten en batterijen vrolijk door elkaar mixen. Nergens een glas- of krantenbak te bekennen.
Nou had ik dit allemaal nog enigszins begrepen als IJburg zou kampen met ruimtegebrek. Maar hier op deze prairie is plaats voor tientallen hijskranen, bouwputten en vrachtwagens en dan nóg is er ruimte over. De ingegraven verzamelbakken zullen begrijpelijke moeilijkheden opleveren, maar een doodordinaire glasbak in de buurt van huizenblokken lijkt mij geen enkel probleem. Dus waarom zijn die er niet?drie reacties op "Vuilnis"

Gerard van Enk
-1-  Gerard van Enk:
Bij die glasbak staat ook een oud papier bak :)
ruud den bak
-2-  ruud den bak:
bij ons op de lodewijk van deijsel op het vekderke hof hebben vrijdag avend twee negroide mannen bouwafval neer gezet bij de papiercontener als dit zo door gaat word het een zooitje
xpie
-3-  xpie:
Ruudje,

leer je eerst eens een beetje fatsoenlijk Nederlands voor je twee 'negroide'mannen ergens van beticht.

Goedenavend

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.