Home > > Een vrolijke noot

Een vrolijke noot

<%image(20050613-vogelkooi.jpg|140|140|)%>
Met de zomer wil het niet erg vlotten dit jaar. We zouden natuurlijk met z'n allen kunnen treuren hoe jammer het is dat we niet massaal hutjemutje op een van de vijf stadsstranden zonnebaden. Of we zouden en masse naar de drogist kunnen rennen voor een potje sint-janskruid. Het kan ook simpeler.

Kom uit die huizen! Pak je skateboard, fiets of hardloopschoenen en begeef je naar het begin van de Haarlemmerstraat, ten hoogte van een Indiaas restaurant. Daar hangt uit het raam het beste medicijn voor elk grijs humeur: twee vogelkooitjes met vrolijk kwetterende zangvogels.

Het opgewekte getjilp en gezang is al van verre te horen en geeft een uitheems gevoel, zo midden in Amsterdam. Sluit heel even je ogen en waan je in een tropisch land. Het getjilp zorgt altijd weer voor een vrolijke noot tussen de dagelijkse beslommeringen door. Dit werkt bovendien ook prima 's ochtends vroeg bij een ochtendhumeur. Laat je collega's zich maar afvragen waarom jij de laatste dagen fluitend op het werk komt.

elf reacties op "Een vrolijke noot"

Sigi
-1-  Sigi:
Hmmm, vrolijk worden van gekooide vogeltjes, tja...
merijn
-2-  merijn:
Of een stukje lezen op amsterdamcentraal met voor de verandering een zonnig stukje!
Tof!
Sigi
-3-  Sigi:
Dat bedoel ik, heel zonnig zo'n gekooid vogeltje. Heel tof.
nel
-4-  nel:
Er zijn dus mensen die dit soort positieve berichten weer de kiem in kunnen smoren. Sigi, kom op, ga gewoon eens langs de Haarlemmerstraat en ervaar deze sensatie. Maak eens kennis met de eigenaar (Jay's Juice) en je zult versteld staan van zijn filosofie en zijn zorg voor deze kleine kwetteraars. Marije, dank voor je opmerkzaamheid. Ik ben het met je eens dat je hier helemaal vrolijk van wordt.
Sigi
-5-  Sigi:
Ik ga heel vaak gewoon even langs de Haarlemmerstraat. Woon nl op een steenworp afstand. Dat neemt niet weg dat ik 100 keer liever “vrije” vogels hoor fluiten. Wat voor prachtige filosofie er ook achter de kooitjes mag zitten en om mezelf maar helemaal als een galbak te profileren..
Zijn ZORG voor die kleine kwetteraars??? Het zou helemaal mooi worden als er GEEN zorg was. Zorg in deze lijkt me niet meer dan normaal.
En als het wedstrijdvogeltjes zijn.... tja

Maar goed, vooral van blijven genieten als je dat kan.
Eric
-6-  Eric:
Ja ach, de één wordt vrolijk van een paar kwetterende vogeltjes, de ander van half ontkleedde jonge meiden met overal piercings in hun lijf......

Feit blijft dat er bijna geen mus meer te bekennen is in de stad, en dat vogels niet in een kooitje thuishoren......mischien janken ze wel, ipv “vrolijk” kwetteren...weet jij veel?
Ton
-7-  Ton:
hihi, ze fluiten om hulp :)
jay
-8-  jay:
Hi het is weer bijna zover dat ik mijn vogels naar weer buiten komen ze zijn prachtig en doen het goed en fluiten meesterlijk mooi ze hebben het goed ze vliegen iedere zondag in het woonkamer en krijgen wekelijk ook hun bad om te spetteren prachtig ze zijn nu 3 geworden en ik heb ook een Amazone Papegaai(sunshine) dit jaar geboren dus kom maar langs en geniet der van en het kat die geniet net zo veel en ik prachtig hoor en als iemand die zijn vogel niet kan verzorgen kom dan langs ik help je wel want ze hebben je hulp nodig ze weten ook niet beter als ze in gezelsschap gekweekt worden en zonder liefde aleen handel ik heb een juice bar dus die vogels hebben ook overvloed aan fruit niet slecht hoor ik denk zelfs dan somige mensen slechter hebben dus help ze ze zijn der nu eenmaal leuk om over te lezen reactie maag ook persoonlijk succes en bedankt Jay.
anthony
-9-  anthony:
Jay, die Jay van de geweldige Juice Bar op de Haarlemmerstraat? Je vogels zijn echt een zegen in deze buurt. Geweldig man!
Sigi
-10-  Sigi:
ivm de vogelgriep zou ik ze maar lekker binnenhouden en net doen alsof het elke dag zondag is.
jan.toxopeus@gmail.com
-11-  jan.toxopeus@gmail.com:
helaas is de eigenaar van jay's juice knettergek.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.