Home > > Het Amsterdamse Milieu

Het Amsterdamse Milieu

Het milieu, wat was dat ook alweer? Iets met gras. Een impopulair thema. Nooit urgent, zal uiteindelijk wel loslopen, niet grijpbaar genoeg om er echt wakker van te liggen. Beetje groen hier, biologisch productje kopen bij de Albert Heijn en de burgerplicht is weer gedaan.

Dat dacht Hester Maij ook. En met haar de hele gemeenteraad. Terwijl de talloze bouwprojecten in de stad de gezondheid van elke Amsterdammer in gevaar brengen, richtte Maij zich op het andere deel van haar portefeuille en stond zij enthousiast te juichen langs de lijnen van het voetbalveld. Viel het woord milieu desondanks toch in de raadszaal, dan kregen de leden een spontane aanval van hooikoorts en werd er overgegaan naar het volgende agendapunt.

Is dan echt niemand geschrokken van het feit dat je als bewoner aan een bouwput het equivalent van zeven sigaretten per dag meerookt? Dat er bewijs is dat mensen die langs de A10 wonen overlijden aan de gevolgen van de luchtverontreiniging? Dat taxi's en vrachtwagens met een filter uitgerust moeten worden maar dat dat niet gebeurt omdat, ja wat was daarvoor ook alweer de politieke reden? Dat er op dit moment heel veel bouwprojecten zijn die gestopt moeten worden omdat de Europese wet de uitstoot van fijnstof beperkt? En dat dat vooral als heel erg lastig wordt gezien in plaats van als volstrekt noodzakelijk?

Volgens mij is het tijd dat we het milieu gaan benoemen met ondubbelzinnige woorden en de concreten gevolgen van de nalatigheid van Maij en de haren gaan onthullen.


vier reacties op "Het Amsterdamse Milieu"

-1-  :
Misschien moeten we er een referendum over houden ;)
-2-  :
Aan een bouwput wonen staat gelijk met 7 sigaretten meeroken? Ik schrik daar behoorlijk van. Wonend op IJburg en met een sinds kort zwaar allergisch kind.
Sigi
-3-  Sigi:
Ik ben er wel degelijk van geschrokken. Zowel van de mate van vervuiling als van de onverschilligheid van politici. Waar is de voortvarendheid gebleven die ze vertoonden bij het verbannen van roken uit openbare gelegenheden? En roken is nog iets waar je zelf invloed op hebt wat je van de meeste fijnstof verspreiding niet kan zeggen. We leven in een bizarre wereld.
Sigi
-4-  Sigi:
Qua hoeveelheid reacties zou men kunnen concluderen dat het inderdaad bijna niemand kan schelen allemaal. Triest.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.