Home > > Aap Noot Geld

Aap Noot Geld

Uit de voorjaarsnota van de gemeente bleek gisteren dat er 10 miljoen euro extra wordt uitgetrokken voor Nederlandse taallessen voor allochtonen. En dat bovenop de al eerder toegezegde 46 miljoen!
Zes-en-vijftig miljoen euro, poeh hee, daar kun je veel mee doen. Goed hoor!

Maar wat blijkt? Met deze hele pot vol geld kunnen slechts 12.000 allochtonen Nederlands leren. Dat komt neer op 4666,66 euro PER PERSOON! Als het nou om vier jaar durend intensief taalonderwijs zou gaan, maar nee. Het gaat, geloof ik, om zo'n twintig lessen per persoon. Wat gaan ze van dit geld doen? De mensen thuis ophalen omdat ze anders niet komen?

Dan blijkt gisteren ook uit onderzoek dat er nauwelijks Turkse en Marokkaanse leraren zijn, omdat Turken en Marokkanen het salaris in het onderwijs niet aantrekkelijk genoeg vinden. Ergens gaat hier iets fout. Hmmm. Heeft Acam eigenlijk al iets gezegd over de bonnetjes van verantwoordelijk wethouder Aboutaleb?

vijf reacties op "Aap Noot Geld"

Who Cares?
-1-  Who Cares?:
Inderdaad veel geld, maar waarom ga je er van uit dat dat geld niet naar die leraren zou gaan zodát het aantrekkelijker wordt? Je deelt nu heel droog het bedrag door het aantal allochtonen, en doet net alsof dat geld direct naar deze mensen toe gaat, maar er is grote kans dat het geld in bijv. de leraren, lesmateriaal of lokaties gestoken wordt.

Al lijkt het mij alsnog een hoog bedrag hoor, je zou denken dat het efficienter moet kunnen.
-2-  :
Uw betrouwbare bron weet ik dat die leraren helemaal niet erg goed verdienen. Dus waar het geld naar toe gaat is mij een raadsel.
caroline
-3-  caroline:
misschien is er iemand van het college of wellicht iemand van beleid die ons een overzicht kan geven. Ben altijd bang dat er weer heel veel geld naar organisatie etc.etc. gaat. Denk aan de Banenmarkt!!! Hoeveel geld heeft dat niet gekost en wat heeft het nu opgeleverd.
Jochem Floor
-4-  Jochem Floor:
Toch wel bizar. Voor dat soort bedragen zou je ze stuk voor stuk dagelijks prive-les kunnen geven, met koffie en gebak van de locale kwaliteitsbakker erbij.
martijn
-5-  martijn:
Stel je voor dat je 4000 euro krijgt als je je opgeeft om in je vrije tijd, 1x in de week Nederlandse les te geven aan 1 allochtoon. Hoeveel mensen zouden zich daar niet voor opgeven? Ik mis creatieve oplossingen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.