Home > > Het gaat slecht met ons

Het gaat slecht met ons

Vorige week was het. Ik was een middagje vrij, het was mooi weer en met een goeie vriendin en haar dochtertje van 14 maanden stiefelden we wat in het Amstelpark.
Ik fiets nog weleens langs de Amstel, pak de ene keer de andere oever en de andere keer de ene oever. Maar hoe dan ook, ik krijg er pas echt plezier in als ik onder de A10 door ben, als het geluid wat achter me ligt en begint af te nemen. En altijd denk ik: daar, dat is het Amstelpark, daar durf ik niet in. Dat kan niet goed zijn, zó dicht op die racebaan met al dat verkeer en geluid en stank. En altijd fiets ik er een beetje schichtig langs.

Maar ja, die dame woont er om de hoek, ze belde me en ze was blij dat ik met haar wou stiefelen in het park. Dus ik gaf het een kans, hees mijn broek nog maar eens op, fietste er even later wederom weer wat schichtig langs, en dacht: ach, ik moet toch op zijn minst één keer in dat park geweest zijn om er een echte mening over te kunnen hebben.
Zo gedacht zo gedaan: daar liep ik dan met vriendin en kind en push. Mooi park. We waren niet alleen. Er waren oude omaatjes, gehuld in diverse lagen elastieke kousen met zwachtels en jassen met dassen, op bankjes in de zon, en stelletjes (ga ik niet over uitweiden, 't is lente weetje), en veel moeders met kindjes en hun push, en groepen schoolkinderen op de minimidgetgolfbaan. En we dronken koffie op een heus terras en we laafden ons aan de zon. We voerden goeie gesprekken. Wat leek het leven goed.

Leek, want ik werd ook helemaal triest. Wat een teringherrie daar zeg. En niemand die het merkt of die er zich merkbaar aan stoort. Zijn we dan echt zo verschrikkelijk afgestompt, dat dit voor ons normaal voelt? Dat je kan genieten van elkaar en van de zon in een park dat vergeven is van verkeersgeraas en uitlaatgassen?

Plotseling begin ik Amsterdam te haten. Ik voel dat het slecht met ons gaat. Heel slecht.

negen reacties op "Het gaat slecht met ons"

Tommie
-1-  Tommie:
Ssst! Niet verder vertellen, maar het is (op een enkele voorbijdenderende trein na dan) enorm rustig en vredig in het Westerpark. Het mooie is ook, dat er nu nog weinig mensen zijn. Zeker vergeleken met het Vondelpark. Tientallen vierkante meters voor jezelf! Ik zit er bijna elke dag na mijn werk om nog wat zon te pakken.
nancy jose
-2-  nancy jose:
de meeste mensen die in het Amstelpark wandelen zijn doof!!!
martijn
-3-  martijn:
wat een ongelofelijk zeikverhaal zeg ! geluid hoort bij de stad. als je stilte zoekt ga je de provincie in. en dat is soms inderdaad een verademing. maar een stadspark heeft weer heel ander genoegens. Je vindt ook geen olifanten op de Veluwe.
Wim van Eenennaam
-4-  Wim van Eenennaam:
Een heerlijk, perfekt onderhouden park met heel veel vertier en mogelijkheden. Er zouden alleen ook fietspaden en een naaktstrand moeten zijn.
Wie bv. het Gaasperplaspark goed kent zoals ik ziet het verschil; daar steekt het Groengebied Amstelland de budgetten in een kostbare buitenplaats aan de Amstel, in dure terreinwagens en uniformen, en in het Amstelpark liever in tuinlieden, en onderhoud.
Een ramp, als je ziet hoe het 10 jaar oudere Floriadepark
aan de Amstel er fris en fleurig bij ligt en hoe een vergane rotzooi het Gaasperplaspark is geworden.
Als er iets stuk gaat wordt het niet gerepareerd, maar gesloopt. En als het Gerechtshof zegt dat naaktrecreatie niet verboiden is op een plek waar dat 20 jaar gedoogd was, gooien ze de bulldozers er even doorheen.
Probleem opgelost.
bob
-5-  bob:
Westerpark: herrie
Oosterpark: junks
Vondelpark: als de Kalverstraat op zaterdag, maar dan elke dag

We wonen in een stad - het is hier nou eenmaal niet zo stil, schoon en groen als in een natuurgebied. En dat van die oude vrouwtjes is wel de meest verschrikkelijke open deur die bestaat- de meeste bejaarden uit B'veldert zijn immers al vertrokken; naar de eeuwige jachtvelden wel te verstaan.
Suffie
-6-  Suffie:
Een bekende en te pas en te onpas gebruikte dooddoener: je woont nu eenmaal in een stad.

Helaas, zo waar....
rudipensionado
-7-  rudipensionado:
Gaasperplas(park) is de Bijlmer en iedereen weet hoe het daar gaat.
De beste oplossing is dus om er maar niet te gaan wonen.
Andere parken gaan al beter maar het is niet alleen vervuiling, lawaai en gebrek aan regelmatig onderhoud wat de mensen parten speelt maar ook het gevoel van onveiligheid.
JEAN PIERRE
-8-  JEAN PIERRE:
Wat dachten jullie van het Flevopark???
A Notmeijer
-9-  A Notmeijer:
het is al weer een jaar geleden dat er een reaktie,na 1 jr, het gaat over stilte en lawaai.Je kan van bijde genieten, hier in de Algarve is het rustig, maar in de nacht blaffen de honden en al vroeg in de morgen kraaien de hanen, ik mis dat alles als ik in holland ben die natuurlijke geluiden.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.