Home > > Dorpsgevoel

Dorpsgevoel

<%image(20050422-posterac.jpg|140|140|)%>
De IJtram, lijn 26 zal eindelijk gaan rijden. Tenminste, er ligt een tramrail, er zijn tramhokjes en af en toe wordt er driftig proefgereden. Op 28 mei opent minister Peijs van Verkeer de nieuwe lijn en er zijn op die dag allerlei festiviteiten te beleven. Maar ik heb het niet zo op de nieuwe tramlijn. Ik hou inmiddels erg van de bus die mij van en naar het "eiland" brengt. De busverbinding van lijn 326 zal met de komst van de tram worden opgeheven.

Dus Dag! gezellig geroddel met buschauffeurs, Dag! service van het stukje doorrijden als je zwaarbeladen bent en zo net iets dichter bij je huis wordt afgezet. Dag! rustig gekachel langs het water als er een kleine file staat. Geen chauffeurs meer die 's avonds even testen of hun bus ook de laatste Walibi-attractie kan evenaren. Geen kinderen meer die rustig mogen uitleggen wat ze die dag op school hebben gedaan.
Op IJburg hoort geen combino-tram van twijfelachtige veiligheid met een controleur achterin een hokje. IJburg is een dorp en bij een dorp hoort een bus. Maar dat zal wel weer een veel te romantische gedachte zijn.

vier reacties op "Dorpsgevoel"

Jochem Floor
-1-  Jochem Floor:
>Geen chauffeurs meer die 's avonds even testen of hun bus ook de laatste Walibi-attractie kan evenaren.

Maak je niet druk, dat soort acties kennen ze bij het trambedrijf ook maar al te goed. Ik herinner me o.a. een goed jaar geleden een tram op de kruising Overtoom-1e Constantijn Huygensstraat...
Bas
-2-  Bas:
Sluit me daarbij helemaal aan! Temeer omdat Busje 326 met een beetje medewerking van de stoplichten in nog GEEN 10 min. het eiland oprijdt. Dat moet ik een piepende combino nog zien doen. Gelukkig is daar ook nog de fiets!

Bas
Jeroen
-3-  Jeroen:
Zeg Bas, die tram rijdt op een apart gedeelte en heeft daardoor zo min mogelijk last van het andere verkeer. Dus ben maar niet bang dat 'ie er stukken langzamer over doet.

IJburg een dorp? Tsssk, dat woont dan in de hoofdstad...
auke
-4-  auke:
een tram in ijburg vind ik niet verkeerd, wand als de wijk af is zal het zo,n 45.00 inwoners hebben en dat vind ik geen dorp meer. over het algemeen kan een tram trouwens meer personen vervoeren, in de toekomst zal dat wel nodig zein. toen ik in ijburg was reed de tram nog niet maar de bus reed wel en in zeeland zal de bus wat minder vaak rijden met zo weinig inwoners.

auke uit middelburg

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.