Home > > Onderdoorgang-rijksmuseum [5]

Onderdoorgang-rijksmuseum [5]

<%image(20050410-rijkstunnel4.jpg|140|140|null)%>
De onderdoorgang is nog niet gered! We schreven er al vier keer over. De strijd woedt voort. Tot mijn grote verbazing zag ik vrijdag dat het Rijksmuseum nu ontsierd is met een levensgroot voetpadbord en twee fietspadverkeersborden.
Zouden ze dáár wel vergunning voor hebben? Dat kost vast een lieve precario, zo'n paar vierkante meter reklamebord. Hier in Oost wel tenminste.

Afijn, op 3 maart organiseerde het comité /Red de Onderdoorgang/ een informatie- en discussieavond en presenteerde een alternatief ontwerp voor de ingang van het Rijksmuseum: de Cuypersvariant. De avond was een succes. Vijf dagen later presenteerde stadsdeel Oud Zuid een Ruimtelijk Afwegings Kader Rijksmuseum (RAKR), waarin regels worden gesteld waar de aanvraag van een bouwvergunning door het Rijksmuseum aan moet voldoen. Het Rijksmuseum was niet blij met deze notitie.
Tot 16 april kunnen we op RAKR inspreken. Als opwarmertje organiseert het stadsdeelbestuur sámen met het Rijksmuseum én het comité /Red de Onderdoorgang/ een publieksdebat op dinsdag 12 april van 19.00 tot 22.30 uur in het Hilton Hotel.
De ruimte is beperkt, maar toch wordt 'iedereen' uitgenodigd. Het RAKR zal kort worden toegelicht, het Rijksmuseum krijgt de gelegenheid haar ontwerp voor de onderdoorgang te tonen en het comité /Red de Onderdoorgang/ zal nógmaals de Cuypersvariant laten zien.

Dus: komt allen! De strijd is nog niet gestreden.
ouder:
Marktbewust
nieuwer:
Fin de Siècle

twee reacties op "Onderdoorgang-rijksmuseum [5]"

landloper
-1-  landloper:
Ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat het stadsdeel bewust gekozen heeft voor het Hilton, omdat men daar de hordes met spandoeken en wat dies meer zij, beter kan beteugelen.
Guus Rombouts
-2-  Guus Rombouts:
Ik snap ècht niet waar iedereen zich druk over maakt, waarom het stadsdeel Oud Zuid zo moeilijk aan het doen is. Er is een onderdoorgang waar naar mijn aanschouwing zaterdag 2 april l.l. goed door heen is te lopen en te fietsen. Volgens mij zijn er in Amsterdam tientallen projecten die beduidend meer de de moeite waard zijn voor actievoerenden om er tijd en energie in te steken. Ik pretendeer niet de wijsheid in pacht te hebben, dus als iemand me het nog eens kan uitleggen doe ik mogelijk ook mee.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.