Home > > Hoe smerig is jouw buurt?

Hoe smerig is jouw buurt?

Het wordt weer lente en in de Indische Buurt betekent dat voornamelijk één ding: de opkomst van een penetrante stank. Pas als de bladeren weer van de bomen vallen verdwijnt de walm. De stank wordt veroorzaakt door de onhygiënische aard van de bewoners. Overal op straat ligt achtergelaten vuil en dat gaat rotten als het kwik boven de 15 graden komt. De vuilcontainers die vorig jaar zijn geplaatst hebben dit niet kunnen tegengaan. Sterker nog, het zijn broedplaatsen van stank en fruitvliegjes geworden.

Uit onderzoek van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties blijkt dat mijn buurt, de Indische Buurt West, veruit de meest vervuilde buurt is van Amsterdam. Ik heb de cijfers van de hele stad in een handig tabelletje gezet, zodat u ook na kunt kijken hoe vervuild uw buurt is.

Hoe smerig is jouw buurt?
ouder:
Kassameisjes
nieuwer:
Herfst

zes reacties op "Hoe smerig is jouw buurt?"

Rick II
-1-  Rick II:
Een 5,49. Ik had niet anders verwacht. Veel winkels en supermarkten hier in de buurt laten een enorme bende achter.
Vooral verpakkingsmaterialen e.d. Het waait de hele buurt door. Stank hebben we hier gelukkig geen last van.
Positief punt is dat de rotzooi een paar jaar geleden nog veel erger was. Er zit dus enige vooruitgang in.
Corrie
-2-  Corrie:
Als bewoner van de Haarlemmerbuurt heb ik over vervuiling niets te klagen. Dagelijks komen er veegwagens langs die de buurt schoonhouden, ook is er amper overlast van vuilniszakken of asociale buren die hun achtertuin of balkon als dumpgebruiken. Een 6,37 vind ik daarom erg magertjes, wat mij betreft is het wel een 7,5.
Ben dan ook benieuwd hoe de cijfers tot stand zijn gekomen en kon dat op de pagina van AFW niet zo snel vinden. Weet jij het, Toine?
Marleen Zachte
-3-  Marleen Zachte:
Voor het geval Toine er een lang weekend tussenuit is... de cijfers zijn afkomstig uit de Leefbaarheidsrapportage 2003, om precies te zijn de tabel op pagina 111 van het pdf-bestand waar elke wijk alleen als nummer wordt weergegeven. Ik heb in de tabel van Toine een link naar de bron toegevoegd.
Floris
-4-  Floris:
Wow, 8.24! Het is absoluut waar: hoe schoner het al is, hoe meer je geneigd bent om rondslingerend vuil zelf eventjes in de prullenbak te gooien. Het helpt natuurlijk ook dat de bevolkingsdichtheid in de Stadionbuurt dankzij de ruim opgezette straten niet zo heel hoog lijkt te zijn, ondanks het hoge percentage aan ieniemienie-woninkjes. Toch nog een cynische kanttekening: misschien heeft het ook nog te maken met het feit dat de vuilophaal in deze buurt gekoppeld is aan die in de Apollobuurt...
nel
-5-  nel:
Als winkelstraatmanager van de Haarlemmerbuurt ben ik ook apetrots op het cijfer. Net als Corrie ben ik van mening dat we een hoger cijfer verdienen. Door voortdurend met de winkeliers in gesprek te blijven en met de reiniging kom je dus kennelijk erg ver. Compliment voor de reinigers maar ook voor winkeliers (en natuurlijk bewoners) die vreselijk hun best doen er iets goeds van te maken.
zara
-6-  zara:
hmmz, een 5 punt zoveel voor de oude pijp.
wat betreft de laatste weken mag dat van mij nog minder.
echt aso hoe mensen afgelopen weken hun puin & bouwafval (en dat trekt dan weer huisvuil aan) voor mijn deur pleuren. en dan maar bellen en mailen naar de gemeente, na 8 (acht!) dagen werd het pas opgehaald! (ja dit onderwerp scoort hoog op mijn irritatiemeter).

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.