Home > > Wie betaalt de 'complexbeheerder' in de Diamantbuurt?

Wie betaalt de 'complexbeheerder' in de Diamantbuurt?

Officieel woon ik midden in de Diamantbuurt. De Diamantbuurt bestaat namelijk uit het gebied tussen Ceintuurbaan, Amsteldijk, Jozef Israëlskade en Van Woustraat. De rust is na de aanpak van de grootste herrieschoppers redelijk wedergekeerd. Van het kleine beetje overlast waar ik mee te maken had is nu zelfs helemaal geen sprake meer. Op AT5 riep een deskundige onlangs nog wel dat deze rust een schijnrust is, omdat de kleine broertjes zich over een tijdje op hun grote broers zullen willen wreken. Maar op die stuiptrekking na is de Diamantbuurt nu misschien wel de veiligste buurt, omdat er niet nog eens gezichtsverlies mag worden geleden.

Maar blijkbaar woon ik niet echt in de Diamantbuurt. Ik kreeg namelijk niet de brief die de bewoonster uit de Saffierstraat wel kreeg.
De brief kwam van de Algemene Woningbouw Vereniging en Eigen Haard Olympus Wonen. Zij hebben het voornemen om met ingang van 1 mei 2005 een complexbeheerder aan te stellen in de Diamantbuurt. Deze beheerder gaat toezicht houden en bewoners aanspreken bij verkeerd gebruik van algemene ruimten. Hij heeft dagelijks spreekuur en bemiddelt bij kleine conflicten tussen bewoners. Hij is met andere woorden de "ogen en oren in de wijk". Zijn belangrijkste taak is het dagelijks contact met bewoners.

Interessant.

Maar dan: de woningcorporaties dragen 30% bij aan de kosten. De rest komt op rekening van de bewoners.
Van de eigen bijdrage die op de brief genoemd wordt staat er niet bij of het om een bedrag per dag, per maand of per jaar gaat.

Wat?!, zegt deze bewoonster uit de Saffierstraat, die nergens last van heeft! En ook geen algemene ruimte tot haar beschikking heeft, tenzij daar de straat voor haar deur mee bedoeld wordt. En al helemaal geen dagelijks contact wil met een of andere beheerder die haar ongevraagd en op haar kosten door de strot wordt geduwd.

Is zij verplicht dit bedrag te betalen? Zal zij niet beschermd worden tegen Het Kwaad als zij weigert?
Maar vooral: is het in de gaten houden van een buurt niet gewoon een vanzelfsprekende, voor de bewoner gratis dienstverlening van de gemeente, politie of buurtregisseur?
ouder:
Zorgen
nieuwer:
Taxi aub

drie reacties op "Wie betaalt de 'complexbeheerder' in de Diamantbuurt?"

Henk
-1-  Henk:
Wettelijk gezien moet 70% van de huurders ermee instemmen als er iets "nieuws" wordt opgevoerd in de servicekosten.
Zomaar een huismeester opvoeren is dus niet erg netjes en zelfs zeer ongebruikelijk.

Voor meer info art 261 titel 4 van boek burg wetboek.
stefan kleintjes
-2-  stefan kleintjes:
Hoezo gratis? Reken maar Merel dat wij dik betalen voor de service van de gemeente, ome agent of heer buurtregisseur. En ja, die zouden hun werk zó moeten doen dat de buurt veilig is!
Harry Rijpkema
-3-  Harry Rijpkema:
Wij hebben als VOZ (Vereniging Oud Zuid) inmiddels behoorlijk actie gehouden tegen deze verkapte huurverhoging. Al jarenlang leggen de corporaties extra huurverhoging op voor investeringen in de leefbaarheid in de buurt. Die zijn onder o.a. voor het buurtservicepunt, de buurtconcierges en meer inzet van medewerkers van de corporatie. De complexbeheerder, ook wel huismeester genoemd, neemt in feite die taken over waar we al jaren extra voor hebben betaald.
Er is niet voldaan aan de regel van het burgelijk wetboek art. 261 dat 70 % van de huurders moeten instemmen. Ook de huurcommissie stelt dat uitdrukkelijk ingestemd meot worden door de huurders.
Inmiddels hebbend de corporaties begrepen dat ze niet omd e bewoens heen kunnen. Wij dringen er ook op aan dat de wettelijke regels van vertegenwoordigende democratisch gekozen bewonerscommissies worden nageleeft. Voorts dienen de corpoaraties beter met de bewoners te communiceren.
De corporaties hebben ingestemd met een enqueteformulier waar alle bewoeners kunnen aangeven of ze voor of tegen zijn. de complexbeheerder/huismeester gaat alleen door als die 70 % wordt gehaald.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.