Home > > Sorry!

Sorry!

De sorrydemocratie ligt op straat. Letterlijk. Het viel me voor het eerst een aantal weken geleden op bij de Zaagpoortbrug. Ik fietste er speciaal voor terug om te kijken of ik het echt goed had gezien. Sindsdien zie ik het in de gehele stad. Gele, kriskras geplakte stickers met daarop "Sorry!" op borden die omleidingen en verkeersafzettingen aankondigen. De sticker fascineert me en laat het me niet meer los.

Van wie komen de excuses?
Omleiding - Sorry!

Is het een eenmansactie of een actiegroep?

Is het uit frustratie wegens de vele omleidingen of vindt/vinden de beplakker(s) juist dat omleidingen onvermijdelijk zijn en dat er minder geklaagd moet worden?

Doorgaand verkeer gestremd - Sorry!

Is het de kick van de ontdekking van een nog niet beplakt bord om daar dan in het holst van de nacht stiekem een sticker op te plakken?

Gewijzigde verkeerssituatie - Sorry!

Is het een gemeenteraadslid met verkeer in z'n portefeuille die zich schuldig voelt over de vele opbrekingen en via deze weg z'n excuses aanbiedt?

Alleen bestemmingsverkeer - Sorry!

Of gewoon iemand die leuk wil zijn?

Sorry! Zo zijn wegopbrekingen weer leuk. Geniaal gevonden.

tien reacties op "Sorry!"

Lawyerzwelgje
-1-  Lawyerzwelgje:
Wat nou, sorry? Niks, sorry! Sorry is voor fouten, dus nooit sorry!! * Mopper* Mijn ervaring met vervoersregie: als je een goed verhaal hebt, dan kun je iedere situatie uitleggen en hoef je geen ‘sorry’ te zeggen.
Benno
-2-  Benno:
Goed zo Lawyerzwelgje! Laten we voor alle verkeerswijzigingen een goed verhaal gaan vertellen. En dat verhaal dan op die borden plakken. Sorry is in deze gevallen de beste samenvatting.
Guppie
-3-  Guppie:
Ik zag de sorry-stickers ook al op het Weteringcircuit. Ik ben ook erg benieuwd wie ze geplakt heeft. Maar ik vind ze wel leuk, het maakt het fietsen over het Weteringcircuit een stukje leuker! :)
caroline
-4-  caroline:
De sorry stickers zijn inderdaad afkomstig van een groepje mensen die een bureau hebben. Ik heb dit vorige week ergens gelezen. Ze wilden iets ludieks doen aan al die wegopbrekingen.
Joghem
-5-  Joghem:
De sorry stickers zijn geplakt door het Amsterdamse reclamebureau Pindakaas. Die hopen dat de mensen een stuk ‘prettiger’ omrijden, nu er excuses wordt aangeboden voor de omleiding.
Stond in het Parool van 12 februari.
Guus Rombouts
-6-  Guus Rombouts:
Wie gaat onder die ‘Sorry’-stickers ‘Géén probleem’-klevers plakken?
Lawyerzwelgje
-7-  Lawyerzwelgje:
@Benno: Ik had aanvankelijk onder mijn posting een verhandeling over de aard van verkeersborden staan. Korte samenvatting: als het goed is zijn verkeersborden vooral duidelijk, de benodigde hoffelijkheid laat ten opzichte van de menselijke informatiebron wel eens iets te wensen over. Toen dacht ik: “dat snappen die lezers zelf toch ook wel?” en heb ik het geschrapt.
Stom, stom, Benno. Neem het me alsjeblieft niet kwalijk.
hnk
-8-  hnk:
Er moeten meer Sorry-stickers geplakt worden, het zorgt ervoor dat ik met meer geglimlach op de fiets zit. Fijne aktie!
EvilDuck
-9-  EvilDuck:
Ik vind de sorry stickers ook een heel leuk initiatief. Zo zijn al die omleidingen iets minder erg. Jammer dat de gemeente hier zelf niet op is gekomen.
Alphons
-10-  Alphons:
Sorry ? Waarvoor, voor het ongemak vanwege de wegopbrekingen die bijna ieder jaar in de periode Juni /Augustus tegelijkertijd in de hele stad plaatvinden en tijdens vakanties ook nog eens stilliggen ? Wie is er in godsnaam verantwoordelijk voor dit wanbeleid ! Daar moet eens wat aan gedaan worden ! En dan nog eens de politie, die dankbaar gebruik maakt van de nieuwe situatie, waardoor de weggebruiker wordt overvallen en een overtreding begaat vanwege de nieuwe bewijzering, klaarstaat om bekeuringen uit te delen. Wat sorry ! Het lijkt of ze het er om doen, weggebruikertje pesten !

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.