Home > > Het kan vriezen of dooien

Het kan vriezen of dooien

Amsterdam in de sneeuw. Dat was me een feest! Ik heb geglibberd op mijn snowboots en samen met mijn fiets heb ik de gevaren op de weg getrotseerd. Ik ben twee keer giga onderuit gegaan en gelukkig kwam er net geen auto aan. Niets gebroken ook. En in de nacht van vrijdag op zaterdag moest ik echt midden op de rijbaan rijden: het had alweer gesneeuwd. Geen één keer was er een automobilist die mij van de weg af probeerde te drukken. Ook de taxichauffeurs hielden met hun dikke Benzen keurig in en gleden mij pas op anderhalve fietssnelheid voorbij als daar écht de ruimte voor was. Man, wat was ik gelukkig.

Maar vandaag drupt het van je welste! En het water stroomt langs de gevel. Het huis huilt.

Om het goede gevoel van het sneeuwkado vast te kunnen houden, hier nog even alle voordelen van sneeuw in Amsterdam op een rijtje: het is een lust voor het oog; het is verbazingwekkend stil in de stad; automobilisten rijden voorzichtig en zijn bang om een deukje op te lopen; er wordt geen grofvuil bij de containers gepleurd; mijn huis is verpakt in een lekker warm dekentje; in de nachten is het fijn licht op straat; de straatvegers hoeven geen straten te vegen; kinderen kunnen hun agressie kwijt en mogen hun ouders bekogelen; overijverige bewoners kunnen de stoep sneeuwvrij maken; de politie kontroleert niet op licht op de fiets…

Zijn er nóg meer voordelen?


vier reacties op "Het kan vriezen of dooien"

Maike
-1-  Maike:
Niet alleen rijdende verkeersdeelnemers, maar ook het voetvolk is ineens een stuk aardiger. Ben van de week regelmatig op straat begroet door volslagen onbekenden, die net als ik gegrepen bleken te zijn door de prettige overmacht die zo’n sneeuwdekje geeft: mensen kunnen zich toch niet meer haasten, dus hebben ze oog voor hun omgeving en elkaar. Leuk hoor!
Maar ik zal toch wel heel erg blij zijn als ik straks weer lekker op mn slippers en in t-shirt in het zonnetje mag slenteren..is toch het allerfijnst
stefan
-2-  stefan:
Gelijk heb je Maike, en ook hier in de Vrolikstraat leek het wel zomer! iedereen als vanouds met elkaar aan de klets, nu niet met bier en chips erbij, maar met jagermeister en warme sjoko.
Maarruh… toch kijk ik ook uit naar het zonnetje en lekker bakkuh!
hansb
-3-  hansb:
het was een soort van koninginnedag(nacht)gevoel op woensdag en donderdag. vrijdag hadden de meeste mensen al weer hun normale intolerantie teruggevonden.
caroline
-4-  caroline:
geweldig met die dikke eerste dikke sneeuwlaag. Of we met z’n allen op wintersport waren. Echte sneeuwpret!
Vandaag weer alles z’n gewone gangetje. Mare, ik heb wel een beetje zin in de lente!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.