Home > > Waar blijft onze daktuin?

Waar blijft onze daktuin?

Al sinds 1991 stimuleert stadsdeel Pijp (inmiddels Oud Zuid) het gebruik van daktuinen in de binnentuinen rond de Albert Cuyp. Daktuinen geven de bewoners niet alleen een fijn groen uitzicht maar ze zijn ook gunstig voor bijvoorbeeld warmte-isolatie en geluidsoverlast. Prima plan, die daktuinen.

Dus hoeveel daktuinen zijn er in die 14 jaar ontstaan?
NUL!
Hoe kan dat?
Rik van der Helm probeert al jaren de benodigde handtekening te krijgen voor zijn daktuin, samen met de twaalf andere bewoners van de Van Woustraat 4-6. Helaas is het er nog steeds niet gekomen. Op de website www.daktuin.org houdt Van der Helm al jaren bij welke stappen hij heeft ondernomen, wat de huidige situatie is en wanneer er wat gebeurt in zijn gevecht tegen de bureaucratie.

En niet helemaal zonder succes! Aan de horizon gloort een klein beetje hoop.
Dankzij de enorme inzet van de bewoners lijkt het erop dat zij de eerste daktuin van De Pijp nu eindelijk gaan krijgen!

De subsidie voor de daktuin is reeds toegezegd. Hoera! Echter, de uitbetaling moet snel, want de aannemer van het winkelpand waarbovenop de daktuin gebouwd moet gaan worden, wil begin april de winkel afleveren, inclusief dak, begroeid met tuin of anders zonder.
En snel en de ambtelijke molen zijn twee dingen die niet goed samengaan.

Met alle kracht en energie zullen de bewoners de verantwoordelijke wethouder Jaensch wijzen op de noodzaak van snel uitbetalen.
Gaat het hen lukken?
Amsterdam Centraal heeft dergelijke vlijtige burgeracties hoog in het vaandel staan en houdt u op de hoogte.

Optimistisch zijn de bewoners in ieder geval: in de eerste week van april staat een feestelijke opening gepland waarbij de wethouder de eerste boom in de tuin zal planten.
Tot die tijd is er op de Van Woustraat 4-6 nog slechts een bord te zien:
“Waar blijft onze daktuin?”

Een reactie op "Waar blijft onze daktuin?"

Rik van der Helm
-1-  Rik van der Helm:
Vandaag zou AT5 op ons dak komen filmen en wethouder Jaensch aan de tand gaan voelen. Dat kwam mooi uit want ons spandoek was net af en de spandoekophouders nog net niet ontdooid (zie http://www.daktuin.org). Maar helaas belde de verslaggever af, omdat de knechtjes van de wethouder ziek, zwak en/of misselijk zijn. Als het goed is komen we van de week alsnog op AT5.

Ondertussen liggen er twee overeenkomsten, één tussen de eigenaren onderling en één tussen wbv en bewonersvereniging over het gebruik van de tuin. Deze overeenkomsten worden waarschijnlijk binnen een week getekend. Het stadsdeel heeft dan ècht geen argumenten meer om de subsidie nog langer aan te houden.

De jongste informatie hou ik bij op onze site.

Groet, Rik
http://www.daktuin.org

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.