Home > > Streetvertising

Streetvertising

Het geloof en ik gaan meestal niet goed samen. Maar gisteren zag ik op AT5 een item van een geloofsgroep waarvan ik dacht: “Wat is dit nou in hemelsnaam?” Het gaat hier om een spotje door de Zusters Augustinessen die op allercharmantste wijze hun projekt voor daklozen aankondigen. Het principe is heel simpel.

De Zusters hebben geld nodig om daklozen te kunnen helpen. Dat doen Zusters nou eenmaal graag, helpen. Dus de slimmeriken geven daklozen een warme jas, en een warme jas is als je op straat leeft een handig ding. Maar achterop die warme jas is plaats voor een advertentie. Van een bedrijf of stichting die de Zusters dan weer sponsort. Zodat de Zusters weer nieuwe warme jassen kunnen kopen. En tegelijkertijd lopen er tientallen daklozen in warme jassen rond, als levende reclamezuilen voor bedrijven en winkels. Dag én nacht, zo sprak een van de Zusters in het spotje opgewekt. Streetvertising noemen ze dat. Kijk, hier staat het allemaal nog even uitgelegd. En als u op de foto klikt ziet u ook het aandoenlijke reclamefilmpje.

Natuurlijk kun je er van alles van vinden. Bijvoorbeeld dat de Gemeente Amsterdam het orgaan zou moeten zijn dat structurele hulp biedt aan dak- en thuislozen. En dat het misschien een beetje raar is om een dakloze vermomd als reclamezuil tegen te komen met achterop de jas een tekst als: De patatten van Het Molentje zijn de beste! Maar als je het nou even als een klein intitiatief met onmiddellijk resultaat bekijkt, dan is het toch een dijk van een idee. Ik help jou en jij helpt mij en dat alles kort en krachtig en geen gezeur verder met beleidsplannen en rapporten over lange termijn-werking. Er gebeurt blijkbaar vanalles recht onder onze neuzen waar we geen weet van hebben. Ik denk dan: zet ‘m op Zusters! En laat er nog een paar handschoenen bij sponsoren want het blijft nog wel even sneeuwen.


drie reacties op "Streetvertising"

Toine
-1-  Toine:
Dit project is populair op Amsterdam Centraal: http://www.amsterdamcentraal.nl/station/..
caroline
-2-  caroline:
Het is natuurlijk van de zotte dat we in zo’n rijk Westers land niet in staat zijn om dakloze te helpen. Heel goed dus dat de zusters dit project zijn gestart (heel vindingrijk) en het past bij hun charitatieve instelling.
Nou lopen er natuurlijk al heel veel mensen reclame als je kijkt naar al die shirts, jassen, broeken en tassen met merknamen. Die zusters hebben het dus veel beter aangepakt, die laten er voor betalen en zorgen dat het geld goed wordt besteed. Mensen die zo gek zijn om met merkkleding rond te lopen betalen het bedrijf en zien er niets voor terug. Ik hoop alleen dat die zusters goed in de gaten houden wie ze laten adverteren.
odette
-3-  odette:
Oh. Nou ja, dan is het extra duidelijk, zal ik maar zeggen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.