Home > > Strand West

Strand West

Na de stortvloed aan vreselijke berichten die vorige week bijna elke dag AmsterdamCentraal verluchtigden, kies ik op deze winterse maandagmorgen voor een zomers onderwerp.

Ik werd helemaal blij toen ik begin dit jaar vernam dat er een Strand West dreigt te komen. Ik citeer uit het Parool: “Twintigduizend vierkante meter opgespoten zand in de Houthavens in Westerpark moet in april opengaan.” Gelukkig ben ik een ervaren strandligger: ik heb wel een idee van wat er bedoeld wordt: er komt een stadsstrand.

Op het terrein [het komt op de plek waar vorig jaar Amsterdam Plage was] komt een mengeling van horeca en sport: een strandpaviljoen met restaurant met uitzicht op het IJ, een studio voor workshops, een café, een verhuur van hangmatten, zitkussens, parasols en ballen, vier beachvolleybalvelden en twee voetvolleyvelden, tafeltennissen of -voetballen. Ik realiseer me dat ik hier vreemde woorden overtyp, maar ik haal ze toch echt zó uit het stukkie van het Parool.

Nog zoiets raadselachtigs: “Strand West kan twee tot vijf jaar blijven staan.” Ooit zand of een terrein van zand zien ‘staan’?

Oh ja, zwemmen mag niet, dat is alvast verboden. En over hoe bloot je mag wordt in het Parool geen uitspraak gedaan. Ik ga het zien.
ouder:
Afvalwijzer
nieuwer:
Nee, dank u

35 reacties op "Strand West"

Suffie
-1-  Suffie:
Nu nog een fikse fietsbrug naar Nijmeegs model over het ei en ze kunnen het meteen doortrekken naar het nog aan te leggen Noorderpark..
Suffie
-2-  Suffie:
Ehh.. sorry. 'IJ' natuurlijk…
nel
-3-  nel:
Initiatief is toch aardig of heb ik het mis. In plaats van massaal naar het Vondelpark kunnen we nu op de fiets naar het strand. Nu maar hopen dat we een goede zomer krijgen.
Noorderlicht
-4-  Noorderlicht:
Hoera! Ik woon in een huis aan het strand! Spaarndammerbuurt rules!
nel
-5-  nel:
Dag Noorderlicht
Heel lang niets van je gelezen. ben blij dat het initiatief voor strand bij de Houthavens op een warm welkom van je kan rekenen. Ik had het je al een hele tijd geleden gemeld, maar de Spaarndammerbuurt wordt echt heel leuk. Wist je dat je er nu ook de Salsa kunt leren dansen?
Noorderlicht
-6-  Noorderlicht:
Zelf noem ik het 'Nova aan zee' (genoemd naar het lokale eetcafe aan de N. Zemblastraat) en dat is een groot compliment. Ik heb wel vertrouwen in de ontwikkeling van de S'straat, ben benieuwd of de kleine creatieven dit alternatieve kloppende stadshart ook zullen ontdekken voor nog meer originele horeca en goede winkels.
Verder vind ik een salsa cursus een contradictio in terminis: kom op Nel, we kunnen van onszelf toch al geweldig dansen? Tijd voor een buurtfeest dus!
nel
-7-  nel:
Noorderlicht, je kan allebei doen (salsa en buurtfeest!)
En die kleine creatieven, ja hoor ik hoor en zie ze regelmatig. Ben je al bij groentewinkel Keklik geweest? Echt super.
Perry
-8-  Perry:
Hoi ik ben op zoek naar de website van Strand west.
Mijn email adres is info@amsterdam.stapmaatjes.nl

Groetjes Perry.
Noorderlicht
-9-  Noorderlicht:
Perry, wat dacht je van http://www.amsterdamplage.nl
BTW: ik wil er af en toe best werken, mocht iemand van jullie dit lezen
anja
-10-  anja:
Leuk al die berichtjes. Ja Strand West komt er echt. We zijn hard aan het werk en we hopen dat het het stadsdeel lekker in de picture zal zetten. Tenslotte hebben we genoeg te bieden in ons stadsdeel. Laat Amsterdam en omstreken maar komen. Over de website....http://www.strand-west.nl is in de maak. Vragen kun je nu nog via ons website van http://www.shape-all-in.nl stellen. Ook zo´n goede plek in Westerpark. Eten, drinken en ook sporten. Namens Shape all-in en Strand West, Anja Weeda
stefan kleintjes
-11-  stefan kleintjes:
Goed nieuws Anja en Noorderlicht! Ik heb de links al gebookmarked!
Ik kom naar je toe deze zomer!
MaryJane
-12-  MaryJane:
hartstikke leuk hoor zo'n strand, maar staat er ook in het parool dat er naast al die activiteiten de nieuwe studentenwoningen zijn gebouwd? En juist, als jou raam pal naast het stand ligt denk je er toch wel 2 keer over of die rondvliegende ballen en uitvoerig naar binnen kijkende mensen nou wel zo'n goed idee is... we zullen zien...
Jochem Floor
-13-  Jochem Floor:
Of omgekeerd trouwens; hoe leuk is zo'n strand voor een studentenblok met op een paar plekken ramen open en de stereo knoerthard aan? Leuk voor de studenten, zo'n privestrand, maar een beetje jammer voor de rest, lijkt me.
PindaKaaas
-14-  PindaKaaas:
Ja.. ik vind het best wel leuk hoor een prive strand hier in “mijn”buurt, heel luxe zeg(daar heeft de stadsdeel wel geld voor?). Ik ben blij dat de spaarndammerbuurt een beetje positief in het nieuws komt maarrrr.. verder vind ik het toch jammer dat de stadsdeel er geen geld over heeft voor de brediushal.
Brediushal was vorige jaar voor een deel afgebrand en nu willen ze het afbreken in plaats van het te renoveren. Tjaa.. want nu hebben we een neppe strand ipv een sporthal en een zwembad!!!
Red de brediushal en teken de handtekeningenlijsten!! Deze zijn te vinden in apotheek,video.muziek-winkel,toko Welkom,bibiliotheek en Wijkcentrum.
Walter
-15-  Walter:
Aan eenieder dit dit leest,

Ik ken Anja als ex-werkgeefster en heb gemerkt dat ze er vol energie in stapt als het om iets gaat waar haar, (ondernemers-), hart ligt.
Als het strand-west deze energie uitstraalt en het relaxte loungesfeertje van het Shape-All-In restaurant overneemt gaat dit het echt helemaal zijn deze, (en komende) zomer.

Jammer dat er niet gezwommen kan worden, maarja wie doet dat nog tegenwoordig?
Gooi wat water over je voeten, ogen dicht en denk de rest erbij.

Ik ga zeker, misschien zie ik jullie daar!? -Walter_
nel
-16-  nel:
Dank Walter voor deze ondersteunende positieve reactie naar Anja en dit initiatief. Laten we toch blij zijn dat dit in Amsterdam allemaal mogelijk is. Blijven we lekker de hele zomer in eigen land. Als dan flink wat van deze zomerse badgasten ook nog zo en toe hun boodschappen gaan halen in de Spaarndammerstraat en er bij tijd en wijle ook daar de horeca gaat bezoeken dan komt het helemaal goed. Zet mijn ligstoel maar vast klaar!
Flipje
-17-  Flipje:
Gister lekker gelegen op Strand West... Eerst op het strand, daarna toch maar een plaatsje uit de wind gezocht (je werd gezandstraald). Erg leuke sfeer met veel jonge, trendy stelletjes/ gezinnetjes. Met wat minder wind lijkt het me perfect... maar dat ga ik nog een keer testen, mn vriendin woont toch in die studentenwoningen naast het strand.
Echt, ik heb een super lekker dagje gehad! Nu alleen nog wat leuke restaurantjes/kroegjes in de Spaarndammerbuurt en de buurt is 'klaar' voor de studenten invasie.
Wordt de Spaarndammerbuurt de 'nieuwe Pijp'? Het gaat er op lijken!
Nu nog even alle nieuw- en verbouwprojecten afronden (zoveel steigers en een flink gat in de Spaarndammerstraat) en wat meer horeca in de buurt... en de Spaarndammerbuurt gaat een nieuwe fase in haar geschiedenis in!
Strand-West is ECHT een goed initiatief... ik hoorde ook dat je er binnenkort in de openlucht kunt trainen (fitness), Venice Beach part II????

Ik hoop op een zonnige zomer! In dat geval: Tot snel!
-18-  :
Mooie site Anja!
Ik kom gauw life kijken, bij de volgende keer mooi weer ;-)
http://www.strand-west.nl
-19-  :
Ik krijg altijd erg veel jeuk van de “trendy stelletjes” met hun flesjes rose. Laat ze aub voorbij gaan aan de Spaarndammerbuurt.
Guus Rombouts
-20-  Guus Rombouts:
@Walter.

Ik ken Anja ook. Een mevrouw met mooie sociale verhalen, als de omzet er eenmaal is blijft er van die socialiteit weinig over. Als ik dan toch persé naar een strand moet rij ik op mijn racefiets even door naar Zandvoort. De verteerprijzen zijn daar even krankzinnig als ze bij Anja zullen zijn, je kunt er wèl pootje baden.
paula
-21-  paula:
Ik heb liever dat er weer een normale winkelstraat komt.
Albert Hein stopt met de kaas en beleg afdeling...
We moeten het blijkbaar doen met de voorverpakte.
Vroeger hadden we de Osdorper..en hadden we een poelier..
Nu???Een strand..maar de Brediushal moet het gaan ontgelden.
Vind het idee van een strand best leuk maar geef liever de voorkeur aan de dingen die hier echt een gemis zijn!
richard
-22-  richard:
Strand west en Plage zijn twee verschillende dingen.
Strand west in de houthaven en Amsterdam Plage op het stenenhoofd tussen het westerdok en de silodam.
gmheidbuurt@hotmall.com
-23-  gmheidbuurt@hotmall.com:
leg een hoop zand in de brediushal en doe de kachel aan
ikke
-24-  ikke:
strand west is hartstikke leuk, ik ben er een paar dagen geleden geweest, en het was super. het personeel was hartstikke vriendelijk en anja trouwens ook, walter! ik ken anja ook, is altijd even vriendelijk en heeft veel over voor haar ´´eigendommen´´ zoals strand west, restaurant en fitnesscentrum ´´shape-all-in(.nl)´´ en zonnecentrum, massagesalon, nagelstudio, en schoonheidsspecialisten salon, ook shape (suncentre) genaamd. jammer voor de brediushal, maar eerlijk, strand west blijft er maar 2 tot 5 jaar. strand west: super! hartstikke gezellig daar en ook nog makkelijk en in de buurt. hou er trouwens allemaal wel rekening mee dat het nog in de

BEGINFASE

zit. anja heeft nog grootse plannen, en is ook al bezig de menukaart te veranderen(aangezien sommigen daarover klagen). toppertje dus.
Sigi
-25-  Sigi:
Ikki word je betaald door Anja voor deze commercial??
Dr.D
-26-  Dr.D:
So! Gezellig stadsstrand!!!
DocD, 14:57h
Starndjes aanleggen in Amsterdam is ontzettend hip.
Zeggen ze.
Dr.D ging eens kijken op “Strand West”.
Tussen de bedrijven in de houthavens
heeft men een paar vrachtwagens zand neergepleurt.
En een hek erom heen voor Uw veiligheid.
De foto op hun site hebben ze ergens van internet gehaald.
De toegankelijkheid voor rolstoelers en kinderwagens
zoals men beweert bestaat uit een lattenpad
waar een fietser al niet overheen komt.
En je eigen eten en drinken meenemen is uit den boze.
Maar goed, Dr.D op de beachecruiser naar het strand.
Zit daar met mevrouw D en trekt een blik open van zijn eigen merk.
Na ongeveer een half uur komt er een medewerker
van Strand West naar hem toe.
“Bicycles are not allowed here”

-Sorry pik maar dat is engels en dat versta ik niet!!!-

Op een steenworp afstand, als je tenminste ver kan gooien,
vindt je Amsterdam Plage op het stenen hoofd.
Hippe mensjes op gehuurde sleepzakken en de cantina mobiel
voor eten en drinken en een heus podium voor live muziek.
Een wijds uitzicht over het Ij en overal speakers met muziek.
De customized beachcruiser pronkte parmantig midden op het terrein.
Het bier was koud en de zon scheen.
So! Kan het dus ook!!!
ikki
-27-  ikki:
tres funny Sigi,
ik heb Anja Weede gister pas ontmoet, via een vriendin van me, maar goed.

trouwens, voor iedereen nog een goede tip:
als jullie niet naar strand west gaan, ga dan vooral kijken bij amsterdam plage. ook leuk! wat simpeler, maar wel leuk.
doei!
Zoë
-28-  Zoë:
Strand West is niet helemaal mijn ding. Al die zogenaamd hippe mensen die daar belangrijk liggen te doen.
En voor die prijs is het toch een beetje jammer dat je je sandwich op plastic wegwerpbordjes geserveerd krijgt.
paula
-29-  paula:
Ben het helemaal met Zoë eens. Het is er zeker aan de prijzige kant. Ik woon in de buurt en ben er 2 keer geweest. Het moest ook een BUURT IETS zijn. Nou, ben er mijn buren niet tegen gekomen, maar inderdaad alleen maar “hippe mensen van elders”. De meeste gezinnen uit Westerpark zullen liever in het park zitten. Lekker goedkoop en veel gezelliger. Kijk daar maar eens op een zonnige avond. Ligt er vol met mensen. En hoor dat de keet die tegenover de studentenboot ligt, qua prijs stukken goedkoper is.
esther
-32-  esther:
Pffff, ik vind al die plekken waar je 'geweest moet zijn 'zwaar vermoeiend. Ik lig liever in het Erasmuspark op een kleedje in de schaduw met mijn kind, geen rose maar water; of lekker naar het stadsbadje aan de Gibraltarstraat. Geef mij maar de goed bewaarde stadsgeheimen in plaats van al die plekken waar je voor heel veel geld een glas rose hangend in een vieze zitzak moet consumeren.
cora
-33-  cora:
Ook ik ben als buurtbewoner eens gaan kijken op strand west vond de prijzen nogal pittig, wat niet erg is als de kwaliteit goed is, maar het gebodenen was niet bijzonder.

Een soort wannabee Blijburg maar dan toch net niet.
Op de kwaliteit van de bediening wordt wel bezuinigd.
Om een of andere reden past het niet in de buurt, zoals hierboven gezegt is.
strand west mongool
-34-  strand west mongool:
Wat een fucking kut strand zeg!!! Ik hoop dat ze snel failliet gaan
blijburg-fans
-35-  blijburg-fans:
we zijn niet geholpen slechte service!!!!!!!!!!
En na 20 minuten wachten niet geholpen toen maar wegegaan !!!!!!!!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.