Home > > Behoefte aan een fietswrakkenknip- en verwijderrondje

Behoefte aan een fietswrakkenknip- en verwijderrondje

Ik lees het Parool, ik ga voor het grootstedelijk leed. Maar die stadswachten van het Parool vind ik ongelooflijke zeuren. Toch troffen ze mij afgelopen zaterdag met hun schrijven. Ze schreven over fietsenleed.

Hun voorbeeld: in de Gerard Brandtstraat met 25 huishoudens [met en zonder kinderen] staan 36 fietsen in de fietsenrekken en er zijn 30 wildparkeerders. Bijna 50% van de fietsen kan daar dus niet fatsoenlijk en veilig vastgehekt worden. De formule Huishouden : Fietsparkeerbehoefte = 25 : 66.

In de Vrolikstraat doen we het ongeveer met 1000 huishoudens [met en zonder kinderen]. Gerekend naar dezelfde verhouding betekent dat dat er in de Vrolikstraat parkeerbehoefte zou bestaan voor maar liefst 2640 fietsen.

Dat kan niet kloppen.

Ik kijk even naar buiten en tel nog geen 100 fietsenrekken. Dat levert nog geen 600 veilige fietsenparkeerplaatsen. Toch zie ik niet nog eens 2040 losse fietsen in de straat staan… Ik zie wel talloze fietswrakken vastgeketend aan fietsenrekken en nog eenzelfde aantal los in de straat. En een paar honderd fietsen los of vastgeketend aan boomtuinhekjes en palen.

Het is bijna 10 jaar geleden toen de Vrolikstraat geherprofileerd werd. Ik herinner me dat ik toen twee keer alle fietsen in de straat in kaart heb gebracht. Ik vond het een idioot plan en toch had ik het zelf bedacht. Het leverde toen een bovengemiddeld [gezien naar andere straten in dezelfde buurt] aantal fietsenrekken op in de straat. Dat was heel fijn. Er was toen amper een losse fiets in de straat.

Ik zal maar weer eens bij mijn vriendjes van de reiniging cq. knipdienst langs. Eens kijken of er wat te regelen valt, een extra knip- en verwijderrondje kan volgens mij geen kwaad.


Een reactie op "Behoefte aan een fietswrakkenknip- en verwijderrondje"

Roodhaar
-1-  Roodhaar:
Ik heb een e-mail naar de Reinigingsdienst (zeeburg) gestuurd over fietswrakken in een rek. Binnen een paar dagen (!) waren ze langsgeweest.
(Maar wel alleen daar, de fietsenrekken verderop in de straat staan nog propvol)

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.