Home > > Fietsenstalling 2

Fietsenstalling 2

Heb je alle obstakels overwonnen (zie fietsenstalling) en besluit je je fiets om wat voor reden dan ook in de bewaakte stalling te zetten, zorg dan dat je naar een ongezellig feestje gaat. Wie een half uur na middernacht aankomt op Amsterdam CS en z'n fiets uit de bewaakte fietsenstalling wil ophalen, komt van een koude kermis thuis.

De bewaakte fietsenstalling sluit om 00.30!
Half één 's nachts... dat betekent uiterlijk de trein van 23.29 uit Den Haag, 23.46 uit Utrecht of nog eerder als je verder gaat. Vanaf de meeste bestemmingen is dat niet eens de laatste trein. Zo wild zijn die tijden niet en wat te denken van mensen met avonddiensten of wie vroeg moet beginnen. De stalling opent pas weer om 6 uur. Bovendien: met het nachtnet kan je de hele nacht de trein nemen/aankomen op het station. Bereikbaar Amsterdam, maar niet op elk moment van de dag voor wie met de fiets verder wil. En z'n nieuwe of bijzondere fiets veilig wil stallen.

Sinds enkele jaren exploiteert MacBike (bekend van de rode fietsen waarop toeristen halsbrekende capriolen uithalen) de stalling. In plaats van het gemak van de reiziger staat winst bovenaan. 's Nachts zijn er weinig klanten, dus geen business. De gesubsidieerde stalling van Locker bij Paradiso is wel 24 uur per dag open (en nog meer dan de helft goedkoper ook!).

In de fietsflat zit door een gemeente betaalde oppasser. Kan de gemeente daar geen dealtje mee sluiten en een 24 uur per dag bewaakte stalling regelen? Het maakt de aansluiting van openbaar vervoer op de fiets een stuk makkelijker.

vijf reacties op "Fietsenstalling 2"

Lawyerzwelgje
-1-  Lawyerzwelgje:
Nee. Betaling geeft recht op een veiligheidsgevoel. Niet op gemak. Dan neem je maar een taxi of een in de parkeergarage geparkeerde auto.
Dr.D
-2-  Dr.D:
HAHAHAHAHA!!!
Een taxi nemen in Amsterdam…
sjweiterd
-3-  sjweiterd:
hahaha, parkeren in amsterdam!
anne
-4-  anne:
Op Sloterdijk is het nog veel bonter. Daar moet je je fiets voor kinderbedtijd ophalen,anders heb je pech. Volgende dag terugkomen. Een aanfluiting.De NS zou haar oude rol terug moeten nemen en alle milieurakkers zouden de optelsom kunnen maken. Met dit soort stupide regels jaag je mensen de trein uit,de fiets af en de auto in. En maar babbelen!!
ns stalling amsterdam
-5-  ns stalling amsterdam:
jullie moeten beter onderzoek doen amsterdam cs heeft twee ns stallingen één sluit om 24:00 en de andere om 01:45 en dat is de laatste trein vanaf amsterdam cs

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.