Home > > Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb

Ahmed Aboutaleb, de man die zo hard probeert om niet de volgende knuffelallochtoon van de PvdA te worden. Die zo hard werkt om niet de nieuwe Fatima Elatik te worden (ze is vrouw! ze is moslim! ze is compleet visieloos! de ideale PvdA'er dus!). Die Ahmed Aboutaleb is boos.

Waarom? Ahmed vindt dat Den Haag te weinig aandacht heeft gegeven aan Amsterdam na de moord op Theo van Gogh. Ahmed voelt zich net zo in de steek gelaten als de ouders van Van Gogh: Balkenende waar was je, toen je hoofdstad zinderde van woede?

Kom op, Ahmed. Ben jij nou een vent? En meer nog, ben jij nou een Amsterdammer?

Begrijp me niet verkeerd: ik ben een fan van Ahmed. Met zijn speech tegen de gruwelijke daad van Mohammed Bouyeri (zoals Mohammed B. in de internationale media gewoon genoemd wordt), waarin hij een diepgevoelde maar goed gedoseerde woede en walging kenbaar maakte tegen die actie, maar net zo goed ook tegen een gemeenschap die de voorbereidingen tot een dergelijke actie toegestaan en doodgezwegen had, kreeg hij me om. En niet alleen mij: de hele pers kroonde hem tot volksheld, een echte burgervader. Als Van Gogh onze 9/11 was, dan was Ahmed onze Giuliani.

Maar laat hem dan nu ook een voorbeeld nemen aan diezelfde Giuliani destijds. Giulinani was sterk omdat hij zelf het initiatief nam. Omdat hij er voor zorgde dat koste wat kost New York erbovenop zou moeten komen. Hij stuurde direct zijn beste lobbyisten naar Washington om daar uit alle mogelijke potjes meer geld te peuren.

Datzelfde kan Ahmed ook doen. In plaats van af te wachten wat hij uit Den Haag krijgt, zou hij Den Haag naar zijn wil moeten buigen. Zou hij moeten nemen uit Den Haag wat ons Amsterdammers toekomt. En als Den Haag niets om ons geeft: so be it. Dan zorgen we wel voor onszelf, maar hoeft Den Haag ook geen gunsten van ons te verwachten.

Want dit is Amsterdam. De Hoofdstad van Nederland. De stad aan welke Nederland de Gouden Eeuw te danken heeft. De stad waar alle mensen, van welke afkomst dan ook, allemaal standvastig, vastberaden en barmhartig zijn. Wees trots, Ahmed, en leid de Amsterdammers met hun eigenzinnige arrogantie en eeuwigdurende vrijheidslievendheid regelrecht een nieuwe Gouden Eeuw in. Dan zullen ze in Den Haag wel anders mompelen.


tien reacties op "Ahmed Aboutaleb"

Martijn
-1-  Martijn:
Wie weet nog de slogan van het kabinet ? Even ter herinnering .. ging dat niet over verantwoordelijkheid nemen ? In Den Haag had men natuurlijk even vergeten dat zo’n uitspraak ook voor je zelf geldt. Maar goed, laten we dan maar het goede voorbeeld geven en inderdaad in Amsterdam de verantwoordelijkheid nemen. En ik zie dat ook gebeuren, zoals het intiatief voor de Dag van de Dialoog (www.amsterdamdialoog.nl). Mijn voornemen voor het nieuwe jaar: Ik zal niet meer zeuren over files, Den Haag, de wereld, Bush, buitenlanders, nederlanders of over wie dan ook. Ik draag zoveel mogelijk bij aan een verbetering van het leefklimaat in Amsterdam.
Wieland
-2-  Wieland:
Giuliani had wel wat minder last van de gemeenteraad natuurlijk. Die heeft bij de begrotingsbehandeling van afgelopen week de 100.000 euro, die voor een Haagse lobbyist was uitgetrokken, namelijk ingezet om het Cinekidfestival te redden (een heel nobel doel, overigens). Aboutaleb zal, anders dan Giulinani, dus wel zelf naar Den Haag moeten.
RoZa
-3-  RoZa:
Ben het wel eens. Aboutaleb is prima vent. Maar Amsterdam kan echt veel zelf. Begroting van 5 miljard euro is net vastgesteld en gemeenteraad heeft paar miljoen verschoven. Tja, dan mag je niet klagen over Den Haag. Ben meer geinteresseerd in kwaliteit lokaal bestuur. Claim was dat 60% van tijd wethouders in onzinnig gedoe zit. Is denk ik waar. Gooi daar de beuk in en klaag dan pas als anderen je niet volgen. Maar voorts: alle steun voor prima wethouder!!
Dr.D
-4-  Dr.D:
Wat doet hij dan naast de camera???
Werk en Inkomen, Educatie, Jeugd en Diversiteit, Grote Stedenbeleid
En dat is dan dus een functie…
Militant Islam Monitor
-5-  Militant Islam Monitor:
Aboutaleb is lang niet het Muslim Rudy Giuliani.Integendeel,hij is een doortrapt opportunist en gebruikt de moord van Theo van Gogh om zichzelf te verhevenen tot een “held van de natie”.
Twee voorbeelden hiervan:
Nadat de rouwende ouders van Theo van Gogh vertelde aan tv dat ze voelde zich ‘in de steek gelaten’ door politici in Den Haag,kwam Aboutaleb met hetzelfde verwijt in de media. De dag na de moord op Theo van Gogh, stond Aboutaleb in het Stadhuis met zijn geloofs genoten Iftar te vieren, en heeft Minister Zalm gehekelt wegens zijn uitsprak’ dat ‘Holland is in oorlog” ...en verklaard dat”het is pijnlijk om die soort uitspraken uit te storten op een natie die rouwt”. Over zijn bewaking heeft Aboutaleb te kennen gegeven dat hij zich “inconvienenced’ voelde en zeidde”’Kan degene die dit op zijn geweten heeft(die moord), zich voorstellen wat het betekent dat ik mijn dochter niet kan zien’”.
In plaats van troost af verontschuldigen aan te bieden volgens Aboutaleb ‘De Marokkaanse gemeenschap valt … geen verwijt te maken over de moord op Van Gogh, maar de mensen in de omgeving van de vermoedelijke dader Mohammed B. wel’ .Aboutaleb voegde aan toe dat ” wij moeten morgen, overmorgen en over vijf en tien jaar met elkaar verder”
http://www.volkskrant.nl/binnenland/1099..
Elatik en zijn PvdA partij genoot Aboutaleb zijn “two sides of the same coin” allen Aboutaleb heeft zich vermomd als een “gematigde” Moslim. Hun beide uitspraken laten hun ware agenda zien .http://www.militantislammonitor.org/arti..
Aboutaleb’s woorden zijn bijna identiek met die van zijn PvdA partij genoot Fatima Elatik die heeft in 2001 triomfantelijk verklaarde : “Wij zijn hier en gaan nooit meer weg .Jullie moeten er maar aan wennen” . Theo van Gogh heeft deze worden van Elatik geciteerd in zijn artikel “Gebrek aan Zelf Respekt” en eindige met “Het wordt alweer tijd om te emigreren.”
Helaas is het voor Theo van Gogh te laat om te emigreren- en over zijn lijk wordt Aboutaleb nu verheven tot ‘de Giulani van Amsterdam’. http://www.theovangogh.nl/gebrek.htm
rickert van der vlies
-6-  rickert van der vlies:
”(...) kwam Aboutaleb met hetzelfde verwijt in de media” is niet helemaal de waarheid. Aboutaleb sprak woorden van dezelfde strekking al eerder uit op een PVDA bijeenkomst in de Panama op 1 december.
Militant Islam Monitor
-7-  Militant Islam Monitor:
Inderdaad, Aboutaleb kwam niet met hetzelfde verwijt alleen vlak nadat de ouders van Theo van Gogh hebben geklaagd over het kille stilte vanuit Den Haag . In de Panama heeft hij heeft te kennen gegeven dat hij is “ongeloofelijk boos” op het regering en heeft Balkenende en Zalm gelaakt op een hysterisch en arrogante wijs. Hij hekelt Balkenende voor zijn ‘afwezigheid’ en bestempelt Zalm als ‘facistisch ‘omdat hij riep dat Nederland ‘in oorlog is”. Gaat vijfde column Aboutaleb straks tekeer als, zoals hij zelf zij onlangs in een nieuws clip, “de politici uit Den Haag niet helpen hem om de ‘shit’ in A’dam op te ruimen”? Arme Aboutaleb heeft het zwaar als ‘lone’ Moslim verlosser.Gelukkige zoude zijn bewaking hem kunnen tegen houden als hij zijn kwaadheid niet meer weet te beheersen…http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/
Theo
-8-  Theo:
Elatik vandaag weer door de bocht:
http://www.elsevier.nl/web/...
Jochem Floor
-9-  Jochem Floor:
@ Theo & webmaster: off topic. Aboutaleb is niet Elatik.
Theo
-10-  Theo:
Lees het artikel nog eens Jochem, de naam Elatik valt hier al een paar keer. Lijkt me trouwens zeer relevant voor Amsterdam. Wat kan het jou trouwens schelen aangezien je enige input toch “dit is off topic” is?

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.