Home > > Hoera voor de kleine kunst

Hoera voor de kleine kunst

Nou! Spannende dagen voor de kunst- en cultuursector. Het Kunstenplan is vandaag dan eindelijk in de raad besproken. Een behoorlijk aantal mensen behoudt na maanden onzekerheid dan toch per 1 januari hun baan. Het is maar goed dat er zoveel werkloosheid is, anders hadden die mensen allang een nieuwe baan gehad en hadden de instellingen zonder hun eigen werknemers gezeten. Een bizarre sector om twee weken voor het eind van het jaar pas zekerheid te hebben.

Hannah Belliot is mij een compleet raadsel. Ik ben blij dat de gemeenteraad en vooral haar eigen partij haar op een paar punten heeft teruggefloten. Zo krijgt Carré gelukkig niet een heel miljoen (zogenaamd voor de verbouwing, maar misschien wel voor het afbetalen van de door Belliot in het geheim geschonken lening) en kunnen 13 kleinere instellingen worden gered. Ook Kunstweb, de organisatie voor kunsteducatie in Amsterdam, wordt op het laatste nippertje toch niet opgedoekt.
Daarmee zijn er dus 14 instellingen gered, behoudt een groot aantal mensen hun baan en is het commerciële Carré slechts een piepklein beetje armer.

Ik zou zeggen:
1. Hoera.
2. Theaters als Carré zouden moeten worden gestimuleerd om via sponsoring aan grote bedragen te komen.
3. Wat nu in godsnaam te doen met Belliot? Niemand kan haar nu toch meer serieus nemen?

twee reacties op "Hoera voor de kleine kunst"

Jelmer
-1-  Jelmer:
Belliot blijft gewoon zitten, serieus te nemen of niet. De PvdA is al een wethouder kwijt deze periode en daarbij is Belliot ook nog s de eerste zwarte vrouwelijke wethouder… als je die wegstuurt levert dat dus een imagoprobleempje op.
stephan
-2-  stephan:
o ja, en een imagoprobleempje is erger dan politicae die niet kunnen en/of willen deugen?
‘t gaat toch om kwaliteit? of is zwart en/of vrouwelijk zijn belangrijker dan eerlijkheid duurt het langst?
opzouten met die hap!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.