Home > > GVB op de goede weg

GVB op de goede weg

Het GVB en mijn fiets hebben iets met elkaar. Op de ochtend van de GVB-staking in september vond ik als souvenir in het fietsenrek de resten van mijn doorgeknipte fietsslot. En mijn nieuwe fiets - dankzij de verzekering nóg mooier en luxer - verraste me gisterochtend met een platte band. (Wijze les: vertrouw niet op dure, zogenaamde antilekbanden). Laat nu net afgelopen zondag de nieuwe dienstregeling van het GVB zijn ingegaan. Toeval of een complottheorie? Ik weet het niet. Het leidt er in ieder geval toe dat ik iets positiefs over het GVB ga schrijven.

Ik heb een nieuwe buslijn ontdekt! Sinds zondag rijdt bus 46 van Station Sloterdijk over de Haarlemmerweg naar Amsterdam Centraal v.v. En die stopt bij een nieuwe halte op slechts twee minuten loopafstand van m’n huis. Niet langer slingerend met lijn 18 via de Van Hallstraat, Frederik Hendrikstraat, 2e Hugo de Grootstraat, Marnixstraat, Haarlemmerplein naar het Centraal Station. Vanaf nu brengt lijn 46 mij daar rechtstreeks en binnen vijf minuten. Wat een feest!

Met het plakken van m'n fietsband wacht ik nog even om de hele week te genieten van de snelheid van lijn 46. Een beetje steun kan de lijn best gebruiken. Gisteren stapte ik in een lege bus en vanochtend had ik een collega-pionier. Op het Haarlemmerplein stroomt de bus vol. De passagiers die op de 18 en 22 wachten, mogen met ons mee naar het station.

Om toch iets zeurderigs te zeggen: kan iemand wat aan die vreselijke campagne doen? Ik walg van de advertentie met "Deze banner/poster/advertentie/ moet communiceren dat op 12 december de nieuwe dienstregeling start." Het GVB dwingt me zo om te gaan fietsen.


tien reacties op "GVB op de goede weg"

hansb
-1-  hansb:
die tekst is zo slecht dat het lijkt alsof het expres zo wordt gebruikt. in ieder geval lees ik het maar zo, anders moeten we inderdaad voortaan maar gaan fietsen…
Dr.D
-2-  Dr.D:
Wat een feest!

Effw lopen naar het cs en 1,6 euto bespaard.
In dezelfde tijdspanne als wachten op de bus…
Lawyerzwelgje
-3-  Lawyerzwelgje:
Bovendien BEHOORT daar gewoon een tram te rijden. (net zoals die trams een bepaalde kwaliteit behoren te hebben, maar daar hebben we het hier al eens over gehad.)
fietser Wouter
-4-  fietser Wouter:
Eeeeuuhh! Een anti-antilekbandbericht??
Daar moet ik op reageren hoor. Ik gebruik sinds een aantal jaar van die dingen en ik ben er helemaal weg van. Nooit maar dan ook nooit meer een lekke band. En eens in de 3 of 4 jaar een nieuwe band kopen, ik heb het er 3dubbel voor over. Wel het goede merk kopen, geen Vredestein want die scheuren uit.
klusbuster
-5-  klusbuster:
Reactie verwijderd. Reclame is niet toegestaan.

--Redactie Amsterdam Centraal
paolo smalhout
-6-  paolo smalhout:
ardig gvb ik weel heel graag
dat de lijn 5 blijft als hij
blijft ben ik heel blij en de lijn 5
is de enige tram die van de stad naar
amstelveen rijd en ik hou ook van trams
P.Visser
-7-  P.Visser:
De bovenstaande informatie is achterhaald.
Vanaf maandag 4 juni 2007 gaat GVB bus 46 ieder half uur rijden van het AMC naar Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord.
Via station Bijlmer Arena, station Duivendrecht, station Diemen-Zuid, Diemen-Centrum via de Zeeburgertunnel naar het eindpunt Olof Palmeplein.
reisduur is 44 minuten.
Lizzy
-8-  Lizzy:
GVB is een prima bedrijf, als je een echt stom bedrijf zoekt is het London Underground, dat zijn gewoon een stelletje kleine kleuters die niets beters te doen hebben en denken dat ze de beste zijn, nou echt niet!
GVB is het beste bedrijf van de hele wereld, het GVB heeft mij zelfs een echt raamrubber van een echt oud Amsterdams LHB Zilvermeeuw metrostel gestuurd.
Arnoud de Jong
Lizzy, je maakt me waanzinnig jaloers! ;-)
paolo smalhout
-10-  paolo smalhout:
kunnen jullie misschien mijn mail weghalen?
ik schaam me dood!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.