Home > > Kunstroof

Kunstroof

Het zit zo: Het theater Carré moest verbouwen. Dat kostte natuurlijk een hoop centen en ons kent ons natuurlijk en zo is het effe geregeld dat Carré eind 2003 een lening heeft gekregen van ruim twintig miljoen. U leest het goed: € 20 miljoen.

Dat kon mevrouw Belliot gewoon doen, zonder de Gemeenteraad van Amsterdam daarvan op de hoogte te brengen. Girootje schrijven en alsjeblieft.

Oh, u heeft een exploitatietekortje, wel dan leen ik jullie toch gewoon effe twintig miljoen? Il n’y a pas de problème. En kennelijk merkt Niemand dat.

Ik stel voor dat mevrouw Belliot vertrekt.

Bijna een jaar later, als de subsidieronde opnieuw vooral slachtoffers velt onder de kleinkunstenaars in Amsterdam, blijkt dat Belliot van plan is om gedurende twintig jaar jaarlijks aan Carré een subsidie te geven opdat Carré het bedrag van twintig miljoen in de loop van die twintig jaar kan aflossen.

Ik stel voor dat de Gemeenteraad die dit beleid goedkeurt, vertrekt.


zes reacties op "Kunstroof"

Floor
-1-  Floor:
Wat anders? Carre sluiten en ombouwen tot kantoorverzamelgebouw?
George
-2-  George:
Als we dan toch aan het vegen zijn, dan kunnen we misschien naast mevrouw Belliot ook eens eens de bezem halen door al die zogenaamde kleinkunstenaars die subsidie krijgen.
de P.
-3-  de P.:
Verklaar u nader, Kleintjes! Carré is een monumentaal instituut. Of moeten we dat prijsgeven aan gesubsidieerde baardapen en soepjurken, die op de mavo tijdens de lessen ‘vrije expressie’ hebben zitten punniken en nu willen optreden in een door de gemeente verlicht, warmgestookt en met gratis drank afgeladen kraakpand?
Sodemieter op!
Stefan Kleintjes
-4-  Stefan Kleintjes:
het gaat er mij om dat een wethouder weg kan lopen met 20 miljoen kunstsubsidiegeld dat vervolgens aangewend wordt voor een verbouwing van een gebouw
het gaat mij erom dat de gemeente amsterdam, als bedrijf, als afvaardiging van het amsterdamse volk dat toelaat, dat niet opmerkt en laat gebeuren
en verder gaat het mij erom dat dan een jaar later diezelfde wethouder die lening probeert te verhullen door datzelfde instituut te beloven dat zij 20 jaar lang elk jaar geld kunnen krijgen om de lening die zijzelf verstrekt heeft af te lossen, en dat ik de kans groot acht dat zij daar nog mee weg komt ook

snap je dat het mij helemaal niet om Carré te doen is
het gaat om principes, om wanbestuur, om wanmanagement
het gaat om ons gemeenschapsgeld

@ P: prima hoor dat je mij om een nadere verklaring vraagt, maar je gescheld staat me niet aan
de P.
-5-  de P.:
Ik heb bijna twintig jaar in Amsterdam gewoond onder rode stadsbesturen en verbaas me nergens meer over. En als ik wil schelden dan scheld ik, zolang als dat van Balkenende en Donner nog mag.
Lawyerzwelgje
-6-  Lawyerzwelgje:
Ja, hoor es, mevrouw is bestuurlijk in de Bijlmer groot gegroeid: we weten allemaal wat dat voor consequenties heeft. Idem voor Van der Horst inzake N-Z-lijn en Ceres-terminal. Bij het sluiten van de coalitie is het allemaal ingecalculeerd: zolang het een centenkwestie blijft, die centen niet in EIGEN zak verdwijnen en er niet al te veel ophef over ontstaat, laat dan maar begaan.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.