Home > > Amsterdam iets minder dorps?

Amsterdam iets minder dorps?

Er wordt al jaren geklaagd over de openingstijden van de horeca in Amsterdam en gediscusseerd over de voors en tegens van ruimere sluitingstijden. En zie, dat alles heeft nu eindelijk iets opgeleverd. Het college van B & W maakte vandaag de plannen voor nieuwe regels openbaar, die stadsdelen en dan met name het centrum meer vrijheid moeten bieden. Zo mogen straks in de binnenstad de kroegen een uur langer openblijven en zullen ook zogeheten avondzaken een terras mogen voeren. De vreemdste verruiming zit hem echter niet in de nacht maar in de dag, want diezelfde avondzaken mogen zodra de plannen er door zijn, al om 9:00 uur ’s ochtends open in plaats van ’s avonds, zoals nu het geval is.

Zou dat nou bedacht zijn om meer Engelse toeristen aan te trekken?

Een reactie op "Amsterdam iets minder dorps?"

Lena
-1-  Lena:
Het kan toch niet waar zijn?! Het mes snijdt hier twee kanten de verkeerde kant op. De horecagasten krijgen de gelegenheid zich nog langer te laten vollopen, en zullen in hun staat van ontremming dus meer overlast veroorzaken. Van misselijk makende agressie en wegpiraterij tot ‘gewone’ geluidsoverlast. En dat alles ook nog op een later tijdstip. Lig je lekker in je bedje, komen die laveloze randdebielen je tot 04.00 uur regelmatig wakker zingen (optimistisch scenario), hun relatieproblematiek op je stoepje bespreken, ruzie maken en vernielingen aanrichten…

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.