Home > > Blaffende Honden

Blaffende Honden

Het lijkt erop dat we een lichte nazomer beleven: geen stormachtige en ijzige regens, nou ja, een klein beetje dan, maar vooral rustige herfstdagen, waren de bladeren de tijd kunnen nemen om gezapig van hun boom afscheid te nemen om dan de wijde wereld in te kuieren, op weg naar de grond.

En eigenlijk is er op zo'n nazomeravond niets beters dan het raam open te doen zodat de koele lucht de laatste treurnis om een verloren zomer kan wegbalsemen. De kilte die in de lucht hangt is nog niet allesoverheersend. Die anticipatie op de winter maakt je scherp. En dus gaat de TV uit, CD speler aan en duik je in de boeken. Voor de studie, en voor jezelf. Lezen, dat is de herfst.

Totdat ik vanuit de tegenoverliggende flat een verbeten blaffende Jack-Russel terrier hoor.

Niet op letten, denk ik nog. Terug naar pagina 97. Concentreer op de letters en zuig de woorden op.

 - wrafwrafwrafwrafwraf -

Wat irritant! Dat beest gaat maar door alsof het op Duracell loopt. Maar dit boek moet voor eind van deze week uit, dus...

- wrafwrafwrafwrafwraf -

Focus! OK: "The simplest case is when someone as William Godwin elaborates the scope of human reason and..."

- wrafwrafwrafwrafwraf -

Goddomme! Kunnen ze dat beest geen mep geven?

Ik sla woedend mijn boek dicht en staar naar de kaft, overwegend om uit het raam te gaan hangen en onbeschoft de eigenaren van die hond toe te schreeuwen, maar dan hoor ik plots -

Geschreeuw. 

Glasgerinkel.

Meer geschreeuw.

Dan stilte.

Ik kijk uit het raam en zie dat bij de hondeigenaren het glas uit de balkondeur ligt en door het hele huis verspreid ligt. Binnen de korste keren arriveert er een ambulance en die voert de bewoonster af in een brancard. Twee politieagenten nemen de zaak in ogenschouw.  

Een hond blaft nooit zonder reden.


Een reactie op "Blaffende Honden"

h remkes
-1-  h remkes:
de vraag zal bij velen leven, wat kan ik nu aan een blaffende hond doen. met groet hans

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.