Home > > Ambtenarentaal

Ambtenarentaal

Een paar maanden geleden krijg ik, en met mij alle andere aktieve bewoners uit Oost en Watergraafsmeer, een uitnodiging van het Stadsdeel om deel te nemen aan een aantal kursussen. Daarmee zou ik mijn “vaardigheden en deskundigheid” kunnen vergroten. Ik ging er gretig op in, onder het motto: “Je bent nooit oud genoeg om te leren!”

Het kursusprogramma is kennelijk klaar. Want zaterdag krijg ik een brief in de bus.

De eerste alinea luidt als volgt:

“In onze brief van 5 juli 2004 waarin wij gemeld hebben welke cursussen voor de door u zijn gekozen. In die zelfde brief zouden we u rond deze tijd meer informatie geven over de cursussen buurtbeheer. Het is nu mogelijk om in te schrijven op de volgende cursussen. Het is ook mogelijk om op beide cursussen [huh? er worden er drie! genoemd…s.k.] in te schrijven.”

Ik lees het, en nog een keer, en de rillingen lopen over mijn rug. Zou de ambtenaar die dit geschreven heeft ook het kursusmateriaal geschreven hebben?

Wordt vervolgd, na afloop van de eerste kursusavond.


twee reacties op "Ambtenarentaal"

Piet
-1-  Piet:
Ach, die ambtenaar schrijft in elk geval het woord ‘cursus’ correct: met een ‘c’.
Jan
-2-  Jan:
Precies Piet helemaal mee eens :) Vet gedist appaat xD

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.