Home > > Zinkend schip

Zinkend schip

Op At5 teletext las ik over de studentenboot Rochdale one in de Houthavens. Het schip dat bedoeld is als tijdelijke huisvesting voor studenten is niet brandveilig. De vluchtwegen zijn te smal, en de gebruikte materialen zijn niet brandveilig, alsdus een interne memo van de Amsterdamse brandweer.

Hoe kan in godsnaam een onvelig schip aangekocht worden door een woningbouwvereniging? Ruim 200 studenten opgepakt in kleine kamertjes en smalle gangen, dat is toch vragen om problemen? Het leek makkelijk scoren voor de woningbouwvereniging, maar het blijkt een drama van grote orde te worden. Niet alleen financieel, maar ook voor de studenten die in de boot gaan wonen.

Het zou me niets verbazen als het plan alsnog afgeblazen wordt. Wie wil er nou op een brandgevaarlijke boot wonen?


Een reactie op "Zinkend schip"

Gup
-1-  Gup:
Tja, er zijn natuurlijk altijd studenten die geen rijke ouders hebben maar wel 3 uur heen en 3 uur terug moeten reizen om te kunnen studeren in Amsterdam… Die hebben heel hard een kamer nodig en dan maar, tijdelijk, eentje die minder veilig is.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.