Home > > Verzekerd tegen openheid?

Verzekerd tegen openheid?

Vandaag in het Parool een artikel over de kwestie Alcides, het welzijnsbedrijf dat failliet ging. Daarin wordt gemeld dat Albert van Wingerden, voorzitter van de raad van bestuur, en Anne Lize van der Stoel, voorzitter van de raad van toezicht, weigeren mee te werken aan een onderzoek van stadsdeel Zeeburg naar de ondergang van Alcides. Ze beroepen zich daarbij op de verzekering bestuursaansprakelijkheid. Het Parool: "De mogelijkheid bestaat dat de bestuurders op enig moment persoonlijk aansprakelijk worden gesteld voor de schade van het faillissement. Medewerking aan het onderzoek zou hun positie kunnen schaden."

Is dat niet een beetje vreemd? Dat een politicus als Van der Stoel, notabene stadsdeelvoorzitter van deelraad Centrum, zich kan/wil verschuilen achter een verzekering en zo het boven tafel krijgen van wat er nu daadwerkelijk gebeurd is bemoeilijkt? En hoe zit dat eigenlijk met die verzekering. Was dat iets van Alcides, of hebben alle politici in een bestuursfunctie zo’n handige zwijgverzekering?
ouder:
Onze straatveger
nieuwer:
Grasmat

Reageer op "Verzekerd tegen openheid?"

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.