Home > > Onze straatveger

Onze straatveger

Onze straatveger veegde afgelopen donderdag helemaal in zijn eentje de straat.

Hij was naarstig de hersftbladeren bij elkaar aan het vegen. Omdat hij alleen was wilde ik even horen hoe het met ‘m was. Hij bleek boos en verontwaardigd. Niet op de blaadjes, maar op dit kabinet en de regering. Begin die week had hij al gestaakt en geprotesteerd en maandag [vandaag dus] zou hij de hele dag mee-staken. Natuurlijk. En toen kwamen de verhalen.

Zijn vader kon de thuiszorg niet meer betalen nu die zoveel duurder was geworden. Dus ja, dus betaalde hij tegenwoordig de thuiszorg voor zijn vader.

En sinds kort is hij dus vaker alleen aan het werk in de straat. Er is geen geld meer voor uitzendkrachten. Dus ja, ik zou dan wel begrijpen dat hij niet meer die kwaliteit schoon kon leveren die wij in de buurt van hem gewend zijn.

Het was nog vroeg op de ochtend, een beetje kil. Ik werd er niet vrolijker op van dit gesprek. Verderop, al fietsende vroeg ik me af: wie zijn toch de mensen die voor deze krankzinnige regering gekozen hebben?


vijf reacties op "Onze straatveger"

Adam Smid
-1-  Adam Smid:
Die wonen in de provincie. Amsterdam is, hoor je provincialen als je op vakantie in het buitenland bent altijd zeggen, iets anders dan Nederland. En helaas, er wonen heel erg veel mensen in Spijkenisse, Apeldoorn, Weert en noem dat soort oorden aan de verkeerde kant van de Utrechtsebrug maar op, en die hebben heel vaak rare denkbeelden maar desondanks stemrecht.
Rutger
-2-  Rutger:
Ik schrik altijd als ik me bedenk dat we (officieel) nog twee jaar moeten met dit kabinet…
George
-3-  George:
Het inhoudelijke commentaar wordt hier steeds constructiever.
Margriet
-4-  Margriet:
Al die brave CDA stemmers hadden ook nooit verwacht dat volgens de nieuwe waarden en normen christelijkheid tegenwoordig vertaald wordt met ieder voor zich en god voor ons allen .
Balen dat god nog net op tijd vervroegd uitgetreden is en dat Balkenende en zijn vriendjes nog jaaaaaaaaren door willen gaan… :(
Julius
-5-  Julius:
Ze hebben gestemd op dezelfde mensen die een kale slimme leider hebben laten liquideren, omdat ze ook wel doorhadden dat hij het allemaal intelligenter aan zou pakken dan zij. Ze kunnen niet tegen hun verlies daar in Den Haag, dus wat doen ze dan? Dan gaan ze zich raar gedragen.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.