Home > > Mijn Super Overburen

Mijn Super Overburen

Wist ik veel, ik dacht dat het gewoon gewoon was hier. Toch woon ik in de Vrolikstraat. Ik had beter moeten weten. Ik blijk super overburen te hebben.

Drie maal, met stomheid ben ik geslagen, op dezelfde dag.

Ik zie de Portugese overbuurman T. met de Marokkaanse overbuurman M. Beiden keurig gekleed en met de mouwen opgestroopt, op het speelpleintje in de straat samen in de weer. De één met een ouderwetse schep en de ander met een blik op een steel, een blik van een stoffer en blik, weet je wel. T. heeft het putdeksel op het speelpleintje gelicht en schept verwoed in de derrie. Kleine beetjes schept hij vervolgens behoedzaam op het blik van M. En M. loopt vervolgens heen en weer naar de Gemeentelijke Prullenbak, leegt daarin telkens zijn blik. Omzichtig, want hij wenst niet te morsen op de mooie groene stoeptegels.

Dat gaat zeker twintig minuten zo door. Als de prullenbak vol is, is de volgende prullenbak aan de beurt.

Dan, nog diezelfde middag, zie ik de Portugese overbuurvrouw P. in de weer. Met een engelengeduld stiefelt ze heen en weer, van de kraan naar de plantenbak, en naar de volgende plantenbak. Met de grote, met watergevulde gieter. Net zolang tot alle 14 plantenbakken in het muurtje weer lekker nat zijn.

Ergens in de avond besluit ik nog even een luchtje te scheppen op mijn Frans balkon. Mijn blik valt op de Amerikaanse overbuurman P. Hij heeft net hardgelopen in het park. Hij steekt het speelpleintje zigzaggend over, bukt diverse malen en raapt álle stukken papier en ongerechtigheid op, onderwijl vers zweet morsend op de groene tegels. Op de hoek duwt hij het verzamelde afval in de Gemeentelijke Prullenbak, bij de derrie uit de straatput.


vier reacties op "Mijn Super Overburen"

Juno
-1-  Juno:
Zo zie je maar weer. Al het goed komt van de migranten. :-))
Dr.D
-2-  Dr.D:
De Vrolikstraat had wat in te halen…
Na rondslingerende tafelpoten…
fritspieterjanhenk
-3-  fritspieterjanhenk:
Wat een mooi stukje. Ik loop hier bij toeval tegenaan. Bovendien spreekt u, uw verbazing uit. Fantastisch!
Meestal gaan mensen niet zo ver en worden alle positieve zaken niet onder de aandacht gebracht. Bepaalde politici varen wel bij alle nagatieve reacties. Erg prettig om dit soort geluiden te lezen / horen.
Hoera!
Hoera!
Hoera!
Das drie keer geloof ik :)
engine 54
-4-  engine 54:
Jakkes,Amerikaans zweet op die groene tegels.
Daar word je niet vrolik(!) van.

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.