Home > > Toettoet!!

Toettoet!!

Dat de drommen toeristen in de Spiegel-, Dam- of Staalstraat niet onder de indruk zijn van een fietsbel is eigenlijk helemaal niet raar. Een fietsbel, dat zit niet in hun systeem – net zo min als fietsers of fietspaden. Tringeling is het geluid van een ijscoman, of een uiting van het opgewekte karakter van de Amsterdamse bevolking. En dus blijven ze onbekommerd voor je wielen slenteren.

In Tokio, Londen, Madrid, Athene of New York is er maar één erkend alarmsignaal: een woedende claxon. Laatst zag ik een fietser met een grote toeter op zijn stuur: het ei van Columbus. Eindelijk ruim baan! Maar de fietsenmakers waar ik sindsdien binnenliep verkopen ze niet, of alleen in een plastic kindermodel in de vorm van Mickey Mouse of Bob de Bouwer. Een badeendenpiepje waar geen Japanner voor opzij gaat. Hier gaapt een gat in de markt, volgens mij.

ouder:
Glazenwasser
nieuwer:
Weten en doen

vijf reacties op "Toettoet!!"

Noud!
-1-  Noud!:
Waterlooplein… €3,- geloof ik voor het grote model…
Dr.D
-2-  Dr.D:
Heb zelf natuurlijk
wel z`n luchthoorn.
Maar ze zijn verboden geworden.
Teveel dB…
Overigens werken sirene`s
het beste op de gracht!!!
Maike
-3-  Maike:
Ben zelf al jarenlang op zoek naar een trambel voor op mn fiets. Maar dan wel zo eentje die ouderwets KLENG doet. Iemand nog tips?
Wieland
-4-  Wieland:
Afgelopen weekend heb ik eindelijk een toeter gevonden. Voor drie euro, bij een fietsenmaker in Luxemburg. Staalstraat, here I come!
Ary
-5-  Ary:
Hallo,
Bij antieke div op marktplaast zag ik er een te koop staan, niet goedkoop maar wel een echte.
Ary

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.