Home > > Glazenwasser

Glazenwasser

Mijn glazenwasser en ik zijn geen grote vrienden. Hij lapte de ramen van de vorige bewoners en dus stond hij op een gegeven moment op een ladder voor mijn raam. Ik was toen nog student, had niet zoveel geld, en na een tijd zei ik hem af. Geen glazenwasser meer.
Een jaar of twee later had ik een baan en waren mijn ramen zo vies geworden dat ik hem vroeg of hij mijn ramen weer wilde doen.
Toen begon het.
Alleen voor het dubbele van wat je eerder betaalde, zei hij. En dan kom ik maar één keer in de twee maanden.
Ik zei nee. Dat hij één keer in de twee maanden zou komen, vond ik prima, maar het dubbele betalen leek me enigszins overdreven.
Hij was echter onvermurwbaar.
Ik had geen keuze. De keer erop zette ik mijn trots opzij en sindsdien lapt hij mijn ramen weer (voor veel te veel geld).

Het is een slordige glazenwasser. Hij vergeet de hoekjes nogal eens en hij maakt kleine krasjes op de authentieke ramen. Nu hoorde ik laatst van mijn buren aan weerszijden, dus ook op drie hoog, dat zij echt aanzienlijk minder betalen. Grom.

Volgens mij heb ik in Amsterdam geen keuze in glazenwassers. Je moet het schaften met degene die jouw straat al doet, toch?
Ik betaal hem altijd zwart, hij heeft geen naam op zijn busje staan.

Ik vraag mij af: hoe controleert de gemeente haar glazenwassers? Is er een meldpunt voor ontevreden gebruikers? Hoe wordt het werk gedistribueerd?

22 reacties op "Glazenwasser"

MONKEY5711
-1-  MONKEY5711:
* Reclame verwijderd *
Rick II
-2-  Rick II:
Had ook zoiets merkwaardigs : de glazenwasser die al jaren bij mij de ramen deed is sinds oktober vorig jaar in het niets opgelost.
Zomaar opeens,zonder bericht. Zelfs in het telefoonboek niet meer terug te vinden.
Mijn kijk op de wereld is sindsdien ietwat vertroebeld.
Elmer
-3-  Elmer:
Ik heb geen glazenwasser. Is me nooit aangeboden. Dus doe ik het zelf. Eens in de vijf jaar.
Niklas
-4-  Niklas:
Onderstaande glazenwasser wil het zeker voor minder doen.
Ik heb erg goede ervaring met ze.

*url verwijderd*
Oorspronkelijke reactie gedeeltelijk verwijderd omdat hij niet voldeed aan de regels voor discussies:
http://www.amsterdamcentraa...
Redactie Amsterdam Centraal
Noud!
-5-  Noud!:
Geen glazenwassers in de weesperflat, met dank aan de Keij. Door de mysterieuze (lees: stomme) constructie hebben wij dus 4 schuiframen over elkaar, zodat je enorme problemen hebt om het middenstuk te doen, aan de buitenkant. En we mogen de ramen er ook niet uittillen… Drie keer raden hoe het eruit ziet.
Branko Collin
-6-  Branko Collin:
De provobeweging begon ooit met glazenwassers. Volgens mij vormen glazenwassers het subversieve element in Amsterdam.
blezer
-7-  blezer:
nou branko, je laat iedereen merken dat je leuk uit je nek l… eh klets.
geschiedenis is niet je sterkste zijde, Amsterdam heeft al glazenwassers van rond de eeuw wisseling en dan bedoel ik 1900. de provobeweging kwam toch echt wel een stuk later
En voor iedereen die het niet weet in geheel Nederland zijn ook goede glazenwassers die hun klanten niet belazeren, maar op een eerlijke manier hun brood verdienen, oke het kost dan wel iets meer dan een zwart werkende beunhaas, maar dan heeft men ook een naam en adres/ telefoonnr. wanneer men klachten of opmerkingen heeft.
Zelfs in amsterdam zitten glazenwassersbedrijven die wete hoe het hoort. sommige van deze mensen lopen ook voorop in diverse organisaties voor het verbeteren van het imago/ werkklimaat/ veiligheid/ opleidingen ed voor glazenwassers.
Deze bedrijven zijn ook lid van de brancheorganisatie (OSB/AWOG)en zijn regelmatig in krant/ radio en tv programma’s te vinden.

het is dan ook diep triest dat er juist vandaag twee glazenwassers zijn doodgevallen terwijl ze ramen aan het lappen waren bij een “onmogelijk” pand.
MOKUMs glaZenwaSSer
-8-  MOKUMs glaZenwaSSer:
wou ff aangeven betreft het komen en gaan van (beunhazen)glazenwassers, het is makelijk om ff gauw wat te verdienen en als je het niet nodig hebt laat men de klantjes gaan en wat enkel niet netjes is is dat men niet aangeeft dat ze er mee stoppen
martin
-9-  martin:
hallo .ik ben martin dijkstra
ik zit al 15 jaar in het vak .wat ik even kwijt wil is
dat ik al een half jaar geen werk heb dat vind ik zelf
vervelend dat komt door veel zwart werkes. en debedrijfen waar ik ook soli nemmen niemand aan om dat ze geen genoeg
werk hebben en waar komt het door. je begrijpt het neem ik aan (ik ben blij als ik weer werk )
gtoetjes m dijkstra
h.hooft
-10-  h.hooft:
glazenwassers zeggen altijd dit is mijn straat of mijn wijk maar dat is dus niet zo de klant bepaalt wie zijn ramen schoonmaakt
j tel
-11-  j tel:
ik heb ook een eigenbedreif schoonmaak glazenassen maar er zijn echt wel straten of weikken van mij aar ben je jaren mee bezich om optebouwen of je moet het kopen en dan zal er even een beunhaas komen diein mijn straad onder mijn geld gaad zitten omdat hij geen belasting hoeft te betalen zo werkt dat niet
ronald
-12-  ronald:
@j.tel, ben benieuwd hoe jij factureerd of heb je daar een bedrijf voor ingehuurd? Ook benieuwd of jezelf je offertes schrijft.
ronald
-13-  ronald:
@j.tel , jij bent toch zelf die beunhaas die nog maar pas een gammel bedrijfje heeft gestart? of werk je nog steeds zwart naast je uitkering?
Jan Stender
-14-  Jan Stender:
Ik lap zelf m,n ramen
Ik heb daar geen moeite mee
JEAN-PIERRE
-15-  JEAN-PIERRE:
Je eigen ramen lappen kan a. als je op een benedenwoning zit, b. als je (nieuw) kantelramen hebt, of c. als je een oude woning hebt waar je ze in het geheel uit kunt halen. Maar er zijn situaties die niet aan a b of voldoen. Dan ben je inderdaad afhankelijk van een glazenwasser. Goede tip is die van BLEZER, maar die is uit 2004 (?) is er zoveel verandert in 3 jaar tijd??
rudipensionado
-16-  rudipensionado:
Wat ik niet zo begrijp in dit verhaaltje is dat als de glazenwasser het niet meer hoeft te doen het dan blijkbaar ook niet meer gebeurt. Was daar helemaal geen mogelijkheid voor? Voor alles is een oplossing hoor.
En dat de glazenwasser duurder is geworden lijkt mij nogal voor de hand liggen. Alles is duurder geworden dus waarom de glazenwasser niet.
docent nederlands
-17-  docent nederlands:
Beste J.Tel,

Voordat je volgende keer een mailtje stuurt controleer even de spelling.
evilbertje
-18-  evilbertje:
ik zou een stuk van zijn ladder af zagen .
rudipensionado
-19-  rudipensionado:
Guus is terug als “docent nederlands”
Annelies
-20-  Annelies:
Ik vind dat je zelf mag bepalen wie er komt. Blijft feit dat ik op 4 hoog woon en niemand het aandurft een hoogwerker te huren. Begrijpelijk maar dus wel MIJN probleem nu. Glazenwassers komen 1 x per half jaar maar ...; geld moet verdiend worden dus ik zit altijd op mijn werk.Hierdoor kan ik ze niet vragen langs te komen daar ze dus geen reclame maken. De keer dat ze kwamen(1e x in 3 jr), werd er ff snel een prijs bedacht om vervolgens uit mijn raam te hangen!! Hopeloze situatie dus.
JEAN-PIERRE
-21-  JEAN-PIERRE:
@Annelies, ik snap nog steeds niet wat er zo hopeloos is in jouw situatie. Je kunt vrijblijvend een paar schoonmaakbedrijven prijsopgave laten doen, en eens informeren bij de buren of die dan mee willen lappen. (letterlijk en figuurlijk)!!
benjamin
-22-  benjamin:
ik zoek vou werk,ik heb 8yrs experence een ik woo in amstedam-noord

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.