Home > > Nog meer bomen belaagd

Nog meer bomen belaagd

De kastanjemineermot sloeg vorig jaar toe en laat ook dit jaar weer van zich spreken. Een nieuwe, nog onbekende ziekte heeft het ook al op de kastanjebomen gemunt. Wij schreven erover vorige week.

Het blijkt dat de natuur niet alleen de aanval geopend heeft op de kastanjebomen. De gemeente Amsterdam meldde onlangs dat de Iepziekte opnieuw hard toeslaat. Diverse iepen hebben het loodje gelegd. En van de week las ik dat coniferen belaagd worden door een kevertje dat zich vroeger enkel in Zuid-Frankrijk ophield. Waarom het beestje besloten heeft zijn/haar werkterrein te verleggen naar noordelijker delen van Europa is niet helemaal duidelijk. Zijn de coniferen op in Zuid-Frankrijk?

ouder:
Pas op
nieuwer:
Amsterdam 2016?

drie reacties op "Nog meer bomen belaagd"

Merle
-1-  Merle:
Vraag maar eens na hoe het zit bij het Nederlands Instituut voor Ecologie, http://www.nioo.knaw.nl.. Best een kansje dat dit soort beestjes naar Nederland komen omdat het in Nederland natter en warmer wordt. Hierover kun je ook meer lezen op de website van RIVM, http://www.rivm.nl/milieu/natuurbalans_v..
Weet niet of het in dit geval ook zo is…maar er zijn al genoeg beestjes naar Nederland gekomen (en uit Nederland vertrokken) vanwege de snel verschuivende temperatuurgrenzen.
Adam Smid
-2-  Adam Smid:
Hmm… mijn coniferen, trots van mijn postzegelsized tuintje, zijn opeens ook helemaal bruin aan het worden. Waar vindt men een gemeentelijk boomchirurg? De dienst groenvoorzieningen van het stadsdeel? het vermaledijde zorgloket?
Frans van Vugt
-3-  Frans van Vugt:
Net als dat de gemeente geen zorg draagt voor een tuinman wannneer je viooltjes dood gaan zullen zij ook NIET een boomchirurg beschikbaar stellen. Kijk in de gouden gids onder “Boomverzorging”
Groet Frans

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.