Home > > Pas op

Pas op

Als je vanuit t Weteringscircuit op t Frederiksplein af komt fietsen, pas dan op. De verkeerslichten zijn daar namelijk gewijzigd. Vroeger moest je als je er rechtdoor wilde gaan rechts voorsorteren. Nu juist links. En dat moet je dus doorhebben, sterker nog: je moet r weer helemaal aan wennen.

Voor je t doorhebt doe je t uit een soort automatisme nog een paar keer fout. Dan sta je daar weer aan de rechterkant en F*CK… dat levert dus gevaarlijke situaties op. Trouwens, je moet ook flink uitkijken als je door t juiste groene verkeerslicht fietst; menig fietser die vanuit de Utrechtsestraat komt fietst klakkeloos door rood. Zeer vervelend. Het algemene advies luidt dus: Pas op!


twee reacties op "Pas op"

Merel
-1-  Merel:
Hmm.. dit klinkt interessant en kan me er niets bij voorstellen. Ik fiets er bijna dagelijks… zal uitkijken!
wilco
-2-  wilco:
Als je vanuit dezelfde richting komt en rechtsaf slaat (dus richting Stadhouderskade/Heineken Experience) is door een omlegging van het fietspad een gruwlijk scherpe bocht ontstaan die bijna niet te nemen is als je een beetje vaart hebt. Pas ook hier op!

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.