Home > > De DMO heeft hulp nodig

De DMO heeft hulp nodig

Wel eens gehoord van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO)? Die ondersteunt momenteel de stadsdelen bij de ontwikkeling van een loket Wonen, Zorg en Welzijn. Handig, want bij dat in te stellen loket kunnen we dan informatie en advies krijgen over, jawel, het kan niet op, ‘allerlei voorzieningen’! Da’s mooi. Hoe meer informatie, hoe beter niet waar? Maar nu komt het. Dat loket dat moet een naam hebben. Iedere burger die nog nooit van DMO gehoord heeft, moet over een tijdje wanneer hij ergens mee zit meteen denken, aha, typisch geval voor�!

Een soort Postbus-51-gevoel dus, maar dan op lokaal niveau en – vermoedelijk – dan wel alleen voor die zaken waar DMO zich mee bezig houdt. En daar zijn ze nou wat onduidelijk over bij de DMO, in hun – te waarderen – poging het zo goed mogelijk te doen. Op de website van Amsterdam vragen ze zelfs ons advies over de naamgeving voor dit loket, maar vergeten uit te leggen wat de naam straks allemaal op moet roepen.
En zo worden we straks waarschijnlijk opgescheept met een Zorgloket, want dat lijkt de naam te zijn die de DMO zelf in gedachten heeft. Het Zorgloket. Ik zie rollators en andere hulpmiddelen voor me en er doemt een wee lucht op. Huh, een zorgloket, typisch iets waar je zo lang mogelijk niets mee te maken wilt hebben.

Als het nou de lading maar dekt, dan is het allemaal zo erg niet. Maar als studenten zich hier straks moeten inschrijven voor hun eerste kamer en nieuwe bewoners hier wegwijs gemaakt moeten worden in hun nieuwe stad, verzin dan iets dat de potentie heeft ook bij deze groepen een begrip te worden.

Hulp nodig? Even Naatje bellen!

drie reacties op "De DMO heeft hulp nodig"

Adam Smid
-1-  Adam Smid:
Dat er zo’n loket, met publiciteitscampagne en al, nodig is toont maar weer eens aan dat de stadsdelen dysfunctioneel zijn. De oorspronkelijke gedachte achter de ‘bestuurlijke deconcentratie’ was het loket dichter bij de mensen te brengen, oftwel een makkelijke interface met de burger creeren. Als dat 15 jaar verderop nog niet werkt en er zo’n loket, met ongetwijfeld bergen bijbehorende beleidsmedewerkers en ondersteunende staf voor nodig is kan je je afvragen of het stadsdeelexperiment enigszins mislukt is. Waarom is dit groovy zorgloket nodig, en kan je niet gewoon de balie van het stadsdeelkantoor bellen?
Dr.D
-2-  Dr.D:
Ze krijgen teveel geld dat op moet.
De miljoenenoverschotten van onderwijs
in het achterhoofd…
academia balanca
-3-  academia balanca:
ik geven capoeira les. in amsterdam en ik wil vrager als jullie subisiie hebben voor kinderen die des les niet kan betalen,alsis em pot voor zo its.valu

Reageren?  

Lees vooraf even de regels voor discussies op Amsterdam Centraal door.

Eigen afbeelding bij reacties? Ga naar gravatar.com en meld je aan met het mailadres dat je ook hier voor reacties gebruikt.

(verschijnt niet online, is nodig voor gravatar afbeelding)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spamreacties te voorkomen, wordt u gevraagd deze simpele vraag te beantwoorden.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.